Shadow

Noise cancellation headphones van XQISIT

xqisit hoofdtelefoon met noice cancellation

Ga jij komende winter ook met de trein of met het vliegtuig op wintersport. Of zit je sowieso vaak voor je werk of privé in trein of vliegtuig? Dan heeft XQISIT nu een hele mooie draadloze hoofdtelefoon voor je, waarmee je achtergrondgeluid tot 25 decibel kunt onderdrukken. Zo kun je ook in het vliegtuig optimaal genieten van je muziek, podcasts of video’s. We hebben de hoofdtelefoon getest en waren direct enthousiast.

XQISIT, hét merk van telefoonaccessoires voor de on-the-go generatie, presenteert de OverEar400: een draadloze hoofdtelefoon met actieve noise cancelling tot 25 decibel. Bij actieve noise cancelling worden lage tonen door een microfoon opgepikt, waarna het tegenovergestelde geluid door de over de oren vallende oortelefoons wordt gestuurd. Dat ‘annuleert’ het monotone gebrom van een vliegtuigmotor.

De techniek werd oorspronkelijk bedacht om de oren van vliegtuig- en helikopterpiloten te beschermen, maar is tegenwoordig ook voor consumenten beschikbaar. Goed nieuws dus voor frequent flyers: muziek, podcasts en video’s klinken vanaf nu net zo helder als thuis.

Design hoofdtelefoon

Bovendien lijkt de OE400 in de verste verte niet op de gigantische hoofdklemmen waar helikopter- en straalvliegtuigpiloten toe veroordeeld waren: deze hoofdtelefoon is er een die gezien mag worden. Door het slanke design weegt de E400 maar 217 gram, waardoor je ‘m langere tijd zonder irritatie kunt dragen.

Tot 12 uur achtereen muziek spelen

Met een volledig opgeladen batterij kan de hoofdtelefoon tot wel 12 uur achtereen muziek spelen. Via de ingebouwde microfoon kunnen tot 15 uur lang telefoongesprekken worden gevoerd. Door Bluetooth 4.1 kun je zelf tot 10 meter van je smartphone of tablet vandaan lopen. De stand-bytijd van de OE400 is 30 uur. Mocht de batterij op een hele lange reis onverhoopt toch leeg raken, dan kun je er altijd nog een audiokabel met 3,5mm-plug op aansluiten en verder genieten van muziek en films.

De XQISIT OE400 is beschikbaar bij kleine en grote retailers voor een adviesprijs van 99 euro.

Review XQISIT OE400

xqisit hoofdtelefoon
Xqisit hoofdtelefoon © WintersportOostenrijkGids.nl

Maar hoe bevalt-ie in de praktijk? De Xqisit wordt net als spullen van andere tech- en techgerelateerde merken bezorgd in een hele mooie verpakking. De hoofdtelefoon zit mooi opgevouwen. Daaronder, in een dubbele bodem, zitten een usb-kabel en een aansluitsnoertje voor de vliegtuigstoel. In het vliegtuig kun je immers geen Bluetooth gebruiken, dus moet je de hoofdtelefoon nog aansluiten op de audio-uitgang van je stoelleuning.

Het instellen van de XQISIT OE400 is een fluitje van een cent. Je moet eerst de ingebouwde accu opladen. Dat gaat met behulp van de meegeleverde usb-kabel via je computer of een (niet meegeleverde) stekker met usb-aansluiting van bijvoorbeeld je smartphone of iPad. Als je hoofdtelefoon is opgeladen, zet je ‘m met het knopje op het linker oor aan. Via het bovenste knopje op de rechter oorschelp kun je de Bluetoothfunctie activeren en de hoofdtelefoon met bijvoorbeeld je smartphone pairen. Met de twee andere knopjes op de rechter oorschelp kun je naar het vorige of volgende nummer zappen. Simpeler kan het gewoon niet! En het geluid van de koptelefoon is werkelijk perfect.

Xqisit hoofdtelefoon © WintersportOostenrijkGids.nl
© WintersportOostenrijkGids.nl

Praktijktest noise cancellation in de trein

Omdat we nog even niet gaan vliegen, doen we de praktijktest op het station en in de trein. En het effect is ronduit spectaculair. Het geluid van een voorbijrazende intercity wordt gereduceerd tot een zacht gezoef. Zodra de trein je gepasseerd is, hoor je ‘m al niet meer. Je zou bijna willen dat treinwielen standaard met een koptelefoon zijn uitgerust.

In de trein zelf is het met de hoofdtelefoon op heerlijk genieten van je eigen muziek. Ook het geluid van jengelende kinderen wordt keurig weggefilterd. Alleen het hoge geluid van de omroepinstallatie klinkt nog zachtjes door, maar dat is geluid dat je nou juist wel wilt horen. En ook fijn voor de mensen die naast je zitten: zij horen niets van jouw muziek, zelfs niet het irritante soort lichte geklater dat je met conventionele oordopjes nog wel eens hoort. En krijg je een belletje, dan komt ook het gesprek door via je hoofdtelefoon. Alleen om op te nemen en in de microfoon van je toestel te praten moet je je telefoon nog even uit je jaszak opdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.