Wintersport nachttrein naar Oostenrijk 2018-2019 weer te boeken

nachttrein naar Oostenrijk

© ÖBB/Max Wegscheider

Met de trein op wintersport naar Oostenrijk? Dan kunt u vanaf nu weer treintickets voor de nachttrein naar Oostenrijk boeken. Maar er is wel iets veranderd. De City Night Line rijdt niet meer. In plaats daarvan kunt u met de OBB Nightjet. Boek nu de nachttrein naar Oostenrijk voor een ontspannen begin van je wintersportvakantie.

De City Night Line werd gerund door NS International en Deutsche Bahn. De trein reed begin december 2016 voor het laatst rechtstreeks naar de skigebieden in Oostenrijk. Deutsche Bahn is met de City Night Line gestopt, maar er is een goed alternatief. U kunt nu vanaf Düsseldorf met de ÖBB Nightjet van de Oostenrijkse Spoorwegen naar München, Kufstein, Wörgl en Innsbruck (treindeel 421). Of u kunt met treindeel 40421 naar Passau, Linz en Wenen.

Vanuit Amsterdam vertrekt ICE International 221 om 18.37 uur naar Düsseldorf, aankomst 20.46 uur. De Nightjet vertrekt daar om 20.54. Dat is een vrij krappe overstaptijd van acht minuten, maar u kunt in Düsseldorf Hbf overstappen op hetzelfde perron aan de overzijde. Reizigers die een ruimere overstaptijd prefereren, wordt aangeraden met ICE International 129 naar Düsseldorf te reizen: vertrek Amsterdam 16.35 uur, aankomst in Düsseldorf 18.46 uur. Treintickets voor de dag- en nachttrein naar Düsseldorf en Oostenrijk zijn te boeken bij NS International.

Treintickets OBB Nightjet boeken

Treintickets zijn normaal gesproken vanaf 180 dagen voor vertrek te boeken, maar treintickets voor de wintersporttreinen zijn pas 91 dagen voor vertrek te boeken. Ga je dus in de kerstvakantie op wintersport naar Oostenrijk, dan kun je al vanaf eind september treintickets boeken.

OBB Nightjet: per trein naar de skigebieden in Oostenrijk

treintijden OBB NightjetDe trein rijdt dagelijks via Amsterdam, Utrecht en Arnhem met een overstap in Düsseldorf via München naar Kufstein, Wörgl, Jenbach (voor skigebieden in het Zillertal) en Innsbruck in Oostenrijk. Vanaf deze stations kunt u overstappen op lokale treinen, bussen of taxi’s naar onder meer het Stubaital (met de tram vanaf Hauptbahnhof Innsbruck), Seefeld of de Zillertaler Alpen. Gaat u op wintersport naar Zwitserland?

Accommodaties in de nachttrein naar Oostenrijk

Bij het boeken van treintickets voor de nachttrein naar Oostenrijk kunt u kiezen uit drie verschillende accommodaties. Slaapstoelen zijn het goedkoopst. Je stoel is verstelbaar en heeft een eigen leeslampje en op verzoek zijn dekens beschikbaar. Als die stoelen niet beschikbaar zijn, krijg je een gewone stoel die niet verstelbaar is. Daarnaast zijn er verschillende typen ligrijtuigen. Je kunt slaapcoupés met zes, vier, drie, twee of één personen boeken.

Wil je helemaal luxe naar de sneeuw treinen dan kies je voor het slaaprijtuig. Zo’n rijtuig bestaat uit een, twee en drie persoons compartimenten. Elk compartiment heeft een bed, een stoel (alleen in de DeLuxe slaaprijtuigen) en een eigen wastafel met warm en koud water. Wil je ook nog een eigen douche en wc in je compartiment, dan moet je de Deluxe Single of DeLuxe Double boeken. De treinsteward maakt je bed klaar en geeft je bij ontvangst een glas wijn. Vrouwen kunnen een ticket boeken voor het speciale damescompartiment, maar dat kan niet online.

Nachttrein naar Oostenrijk en andere wintersporttreinen

De City Night Line, pardon de OBB Nightjet, is niet de enige mogelijkheid voor wie met de trein naar de wintersport in Oostenrijk wil.  Als u liever overdag naar de wintersport treint, dan kunt u ook de ICE boeken. De Alpenexpres en de Skitrein zijn opgeheven. Met de OBB Nightjet kunt u elke dag naar de wintersport en dat maakt deze trein ideaal voor een shortbreak of midweek wintersport. Vergelijk de prijzen van de nachttrein naar Oostenrijk ook even met die van de pendelbus naar Oostenrijk.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport’. Bekijk ook de andere artikelen uit deze special.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.