Shadow

Wintersport nachttrein naar Oostenrijk 2022-2023 weer te boeken

Met de trein op wintersport naar Oostenrijk? Dan kun je vanaf nu weer treintickets voor de nachttrein naar Oostenrijk boeken. De OBB Nightjet is een dagelijkse nachttrein van Nederland naar Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Boek nu de nachttrein naar Oostenrijk voor een ontspannen begin van je wintersportvakantie.

Vroeger kon je met de City Night Line ’s nachts met de trein naar de wintersport in Oostenrijk reizen. De City Night Line werd gerund door NS International en Deutsche Bahn. De trein reed begin december 2016 voor het laatst rechtstreeks naar de skigebieden in Oostenrijk.

Nachttrein naar Oostenrijk en Zwitserland

Deutsche Bahn is met de City Night Line gestopt, maar er is weer een goed alternatief. Sinds 25 mei 2021 kun je met de ÖBB Nightjet van de Oostenrijkse Spoorwegen naar München, Kufstein, Wörgl en Innsbruck. Met de OBB Nightjet kun je dagelijks met de nachttrein naar Oostenrijk. En sinds 12 december 2021 rijdt de Nightjet Zürich dagelijks vanaf Amsterdam via Utrecht Centraal en Arnhem naar Zwitserland (Basel en Zürich). Lees meer over de nachttrein naar Zwitserland.

nachttrein naar Oostenrijk
© ÖBB/Max Wegscheider

Voorheen moest je voor de nachttrein naar Oostenrijk altijd overstappen in Düsseldorf. Vanuit Amsterdam vertrekt ICE International 221 om 18.37 uur naar Düsseldorf, aankomst 20.46 uur. De Nightjet vertrekt daar om 20.54. Dat is een vrij krappe overstaptijd van acht minuten, maar je kunt in Düsseldorf Hbf overstappen op hetzelfde perron aan de overzijde. Sinds mei 2021 hoef je niet meer over te stappen en kun je rechtstreeks vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem naar München en door naar Oosternijk. Treintickets voor de dag- en nachttrein naar Düsseldorf en Oostenrijk zijn te boeken bij NS International.

Treintickets OBB Nightjet boeken

Treintickets zijn normaal gesproken vanaf 180 dagen voor vertrek te boeken, maar treintickets voor de wintersporttreinen zijn pas 91 dagen voor vertrek te boeken. Ga je dus in de kerstvakantie op wintersport naar Oostenrijk, dan kun je al vanaf eind september treintickets boeken.

OBB Nightjet: per trein naar de skigebieden in Oostenrijk

De trein rijdt dagelijks via Amsterdam, Utrecht en Arnhem via München naar Kufstein, Wörgl, Jenbach (voor skigebieden in het Zillertal) en Innsbruck in Oostenrijk. Vanaf deze stations kun je overstappen op lokale treinen, bussen of taxi’s naar onder meer het Stubaital (met de tram vanaf Hauptbahnhof Innsbruck), Seefeld of de Zillertaler Alpen.

Accommodaties in de nachttrein naar Oostenrijk

Bij het boeken van treintickets voor de nachttrein naar Oostenrijk kun je kiezen uit drie verschillende accommodaties. Slaapstoelen zijn het goedkoopst. Je stoel is verstelbaar en heeft een eigen leeslampje en op verzoek zijn dekens beschikbaar. Als die stoelen niet beschikbaar zijn, krijg je een gewone stoel die niet verstelbaar is. Daarnaast zijn er verschillende typen ligrijtuigen. Je kunt slaapcoupés met zes, vier, drie, twee of één personen boeken.

Met je gezin of een groep in een 6-persoons zitcompartiment in de ÖBB Nightjet naar de wintersport in Oostenrijk © ÖBB / Harald Eisenberger.
Met je gezin of een groep in een 6-persoons zitcompartiment in de ÖBB Nightjet naar de wintersport in Oostenrijk © ÖBB / Harald Eisenberger.

Wil je helemaal luxe naar de sneeuw treinen dan kies je voor het slaaprijtuig. Zo’n rijtuig bestaat uit een, twee en drie persoons compartimenten. Elk compartiment heeft een bed, een stoel (alleen in de DeLuxe slaaprijtuigen) en een eigen wastafel met warm en koud water. Wil je ook nog een eigen douche en wc in je compartiment, dan moet je de Deluxe Single of DeLuxe Double boeken. De treinsteward maakt je bed klaar en geeft je bij ontvangst een glas wijn. Vrouwen kunnen een ticket boeken voor het speciale damescompartiment, maar dat kan niet online.

Nachttrein naar Oostenrijk en andere wintersporttreinen

De OBB Nightjet is niet de enige mogelijkheid voor wie met de trein naar de wintersport in Oostenrijk wil.  Als u liever overdag naar de wintersport treint, dan kunt u ook de ICE boeken. De Alpenexpres en de Skitrein zijn opgeheven. Met de OBB Nightjet kunt u elke dag naar de wintersport en dat maakt deze trein ideaal voor een shortbreak of midweek wintersport. Vergelijk de prijzen van de nachttrein naar Oostenrijk ook even met die van de pendelbus naar Oostenrijk.

Zoals gezegd, de OBB Nightjet is een dagelijkse nachttrein naar Oostenrijk. Daarnaast zijn er ook nog nachttreinen naar Oostenrijk die alleen in de winter rijden, zoals de Alpen Express. Maar die rijdt maar eens per week op vrijdagavond naar Oostenrijk. Met de OBB Nightjet daarentegen kun je elke dag, of beter gezegd, elke nacht naar Oostenrijk treinen. Ideaal dus als je een shortbreak wintersport hebt geboekt.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport’. Bekijk ook de andere artikelen uit deze special. Of lees meer over de duurzame manier van wintersport in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.