Shadow

Pistenbully rijden en winterse activiteiten in skigebied Hochzeiger

skigebied-hochzeiger-pitztal

Hoeveel water heeft een sneeuwkanon nodig? Hoe snel rijdt een pistenbully en hoeveel weegt een gondel eigenlijk? In skigebied Hochzeiger, dat deel uitmaakt van het Pitztal in Tirol, kun je antwoord krijgen op al deze vragen.

Uitleg over de skiliften in skigebied Hochzeiger

Hoeveel water heeft een sneeuwkanon nodig? Hoe snel rijdt een pistenbully en hoeveel weegt een gondel eigenlijk? Een kabelbaan van binnen bekijken of de pistepreparatie als copiloot op een pistenbully meemaken? In familieskigebied Hochzeiger dat onderdeel uitmaakt van het skigebied Pitztal, kunnen kinderen en volwassen vanaf dit winterseizoen, elke donderdag om 13.00 uur, een kijkje achter de schermen van het kabelbaanbedrijf nemen. De bedrijfsleider van skigebied Hochzeiger geeft dan een één uur durende excursie door zijn dagelijkse werkplekken en beantwoordt alle vragen die de deelnemers tijdens de interessante rondleiding te binnen schieten. Voor nieuwsgierige kinderen is dit perfect, omdat ouders hun gedetailleerde vragen, zoals “hoe snel gaat een gondel eigenlijk?” vaak niet kunnen beantwoorden. De prijs voor volwassen bedraagt 15 euro en voor kinderen tot 15 jaar is de rondleiding gratis. Aanmelding: bij de kassa van de gondel van skigebied Hochzeiger.

Meerijden op een pistenbully in skigebied Hochzeiger

Met 490 pk en een gewicht van negen ton prepareren zes pistenbully’s tot diep in de nacht de 40 kilometer piste van skigebied Hochzeiger. Geïnteresseerden kunnen dit winterseizoen zelf ervaren hoe het voelt om in de cockpit te zitten. Na sluitingstijd gaat men op de bijrijdersstoel van de Hochzeiger pistenbully de berg op. In de cockpit ervaren kinderen en volwassen live hoe hobbelige pistes weer in gladde witte tapijten veranderen en leren zij waarop een pistenbullyrijder tijdens zijn nachtelijke werk allemaal op moet letten. Reserveringen kan bij de kassa van skigebied Hochzeiger. Meer informatie is te vinden op Hochzeiger.com

Kinderopvang in het Pitztal

Naast de backstage ervaringen biedt het skigebied Hochzeiger ook professionele kinderopvang aan. De ene keer worden er iglo’s op de Zollberg gebouwd, de andere keer worden er sporen in de sneeuw gezocht. Samen met Pitzi, de mascotte van de kinderclub, verkennen de kinderen ’s middags de spannende winterwereld op de Hochzeiger. De kinderopvang, van zondag tot vrijdag, stelt ouders in de gelegenheid om onafhankelijk dingen te ondernemen. Ondertussen spelen kinderen met leeftijdsgenoten in de sneeuw. Kinderen worden hier door pedagogisch geschoold personeel en met een bij de leeftijd passend programma verzorgd. Ook wordt gezorgd voor sneeuwavonturen in de middag: kinderen kunnen sleeën, sneeuwpoppen bouwen of een zoeken naar de verstopplaats van Pitzi. Voor kinderen vanaf 3 jaar kan de opvang ook in combinatie met een ‘bambini-skicursus’ in de ochtend geboekt worden.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.