Mobiel internetten op vakantie

mobiel internet op vakantieOok een wintersportvakantie geboekt tijdens de voorjaarsvakantie, kerstvakantie of zo maar tussendoor? In dit artikel staan een aantal handige tips die gebruikt kunnen worden tijdens de wintersport. Bij een wintersport denk je niet gelijk aan je telefoon, echter kan een telefoon veel toegevoegde waarde bieden tijdens de wintersport. We zetten een aantal handige tips voor wintersporters op een rij..

Tip 1: Op de hoogte blijven?

Een goede voorbereiding op de wintersport is het halve werk. Een aantal gratis te downloaden apps kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld als we kijken naar de sneeuwhoogte. De app van Skiinfo is naar onze mening een goede app. In deze app zijn de volgende mogelijkheden terug te vinden:
– Laatste nieuws
– Stuurt een notificatie bij sneeuwval
– Skitips
– Livebeelden
– Sneeuwhoogte

Tip 2: Wifi belangrijk op wintersport?

Een goede Wifi verbinding kan soms erg belangrijk zijn op een vakantie. Er is een website die de Wifi verbinding van een hotel kan checken: hotelwifitest.com. Erg handig om een goede Wifi verbinding te hebben als je contact wilt hebben met het thuisfront na een dagje skien.
Extra tip: er zijn ook veel open Wifi verbindingen aanwezig in een skidorp. Een aantal restaurants of cafés zullen gratis Wifi aanbieden. Kijk wel uit wat je over zo’n verbinding verstuurt, het is bijvoorbeeld onverstandig om je bankzaken ermee te regelen.

Tip 3: Voeg landnummer toe

Stel in het ergste geval moet je direct naar huis kunnen bellen. Dan is het handig dat je sommige telefoonnummers al goed in je telefoon hebt staan, incl. landnummer. Het landnummer voor Nederland is +31. Dit landnummer moet je toevoegen vóór het mobiele nummer voordat je kan bellen of sms’en. Als je wilt bellen naar 06 12 34 56 78, dan bel je vanuit het skigebied naar +316 12 34 56 78. Dit kan je gewoon thuis al doen.
Tip: Bang voor een hoge rekening? Neem een prepaid simkaart mee op wintersport. Zo kan je nooit buiten je belbundel gaan. En kan je niet meer bellen als je beltegoed op is.

Tip 4: Dé ski-app

Wie wil het nou niet weten… Hoeveel heb ik eigenlijk geskied op een dag? Hoe hard ben ik gegaan. De SkiTracks app houdt je allerlei statistieken bij; steilheid, hoogte, snelheid, afstand en niet geheel onbelangrijk: dat allemaal zonder data te verbruiken.

Meer handige apps voor de wintersport zijn:
Sneeuwhoogte – deze app geeft uitgebreide informatie over sneeuwhoogtes in skigebieden.
Snowsafe – deze app waarschuwt voor lawinegevaar.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.