Handige apps voor tijdens je wintersport

Heb je een wintersportvakantie gepland staan? Of ben je juist op zoek naar een wintersport bestemming? Dan heeft Simyo een aantal tips voor het gebruik van je smartphone op wintersport zoals wifi.

apps voor je wintersport

© Ski Amadé

Wifi in het hotel

Tegenwoordig kan je niet meer zonder internet. Gelukkig heeft elk hotel tegenwoordig wifi, waarbij de kwaliteit nog weleens kan verschillen. Aan de hand van deze website kan je checken hoe goed het wifi is Hotelwifitest.com. Zo kan je alsnog van tevoren de kaart van de piste downloaden.

Is er wel sneeuw?

Wil je op wintersport, maar heb je nog geen bestemming kunnen vinden? Met de app Skiinfo kan je checken waar en hoeveel sneeuw er op 2000 Skigebieden in Europa is gevallen. Of bekijk het weerbericht met behulp van live-beelden. Skiinfo vind je hier voor iOS en hier voor Android.

Skiweer of geen skiweer

Wil je juist weten wat voor sneeuw het is? Vers of niet? En hoeveel centimeter sneeuw is er gevallen? Met behulp van de First Tracks app bekijk je alvast of er ‘s nachts sneeuw is gevallen of niet. Is er sneeuw gevallen, dan gaat er een wekker af. Is er geen sneeuw gevallen, dan laat de app je nog even doorslapen. Je kunt zelfs het aantal centimeters sneeuw instellen. Kom jij je bed niet uit voor minder dan 15 cm sneeuw? Dan houdt First Tracks daar rekening mee. Deze app download je hier voor iOS en hier voor Android.

Je prestaties bijhouden

Tegenwoordig kan je alles bijhouden: de route, de duur van de afgelegde afstand, de snelheid en de hoogte van de piste. Extra handig bij deze app is dat je je favoriete locaties op de route kunt aanwijzen op de kaart in de app. Daarnaast is het mogelijk om je vorderingen bij te houden en te delen met je vrienden. De app Afdaling kun je voor €0,99 hier downloaden voor iOs.

Belkosten op wintersport

Op dit moment is bellen en internettten in het buitenland hoger dan het normale tarief. Binnenkort komt hier een einde aan. De EU verplicht providers de tarieven voor bellen, gebeld worden, sms’en en internetten te verlagen. Bij sommige providers betaal je op dit moment al geen roamingkosten meer voor mobiel bellen, sms’en en internetten in de EU.

Meer tips ga dan naar het Simyo blog.

Handige apps voor tijdens je wintersport
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!