Shadow

Après-ski in Serfaus-Fiss-Ladis: Leuke dingen om te doen na het skiën

Nightflow in Fiss © Foto Müller
Nightflow in Fiss © Foto Müller

Je kunt in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis na het skiën natuurlijk in de kroeg gaan hangen en de dag even lekker afpilsen. Maar après-ski in Serfaus, Fiss en Ladis heeft zoveel meer te bieden. Hou je van culinaire geneugten of zoek je nog meer adrenalinekicks? In Serfaus, Fiss en Ladis komt iedereen aan zijn trekken. Daarom een overzicht van elf leuke dingen die je na of naast het skiën kunt doen in Serfaus, Fiss en Ladis.

Pistenbully rijden in Serfaus en Fiss

Er zijn niet zo gek veel plaatsen in de Alpen waar je mee mag rijden met een pistenbully. Maar het kan wel in Serfaus en Fiss. Ervaar zelf hoe het is om met een tonnenzware machine over de pisten te raggen, sneeuwhopen glad te strijken en er voor te zorgen dat de pisten er weer prachtig geprepareerd bij liggen! Reserveren kan bij de kassa’s van de dalstations en is noodzakelijk, want er is maar zeer beperkt plaats.

De nightshows in Serfaus, Fiss en Ladis

Elk van de drie skidorpen heeft een keer per week een grote avondshow op de piste of bij het dorp, zoals in Ladis. En die shows zijn wel iets meer dan alleen wat skileraren die leuk met fakkels van de berg af komen. Ladis heeft z’n Magic Ladis waarbij het kasteel in Ladis letterlijk in de spotlights staat. In Fiss wordt elke dinsdagavond een spectaculaire show bij het restaurant op de Möseralm gehouden. De Nighshow Fiss is een groots opgezette show met dansers, acrobaten, muziek, vuurwerk en demonstraties van skileraren en pistenbully’s. En in Serfaus is het elke woensdagavond raak met shows, stunts en muziek. Nieuw in de winter van 2017-2018: een kijkje achter de schermen bij de show in Serfaus.

Sneeuwscooter crossen in Serfaus

Sneeuwscooters voor kinderen (en volwassenen) © Andreas Kirschner
Sneeuwscooters voor kinderen (en volwassenen) © Andreas Kirschner

Met een sneeuwscooter lekker door de sneeuw raggen? Dat kan in Serfaus en niet alleen voor volwassenen. Bij het sneeuwscootercricuit naast de Kinderschnee Alm in Serfaus kunnen ook kinderen vanaf zes jaar op een mini-sneeuwscooter rijden.

Indoor klimmen en spelen in Playin Serfaus

Nieuw in de winter van 2016 – 2017 is de klimhal annex indoor speeltuin in Serfaus. Die bevindt zich in het oude dalstation van de vroegere Komperdell-lift. De Playin Serfaus zoals indoor speeltuin heet, is vooral voor kinderen en tieners. Het indoor klim- en speelcentrum telt elf klimwanden, een laserdoolhof en een zes verdiepingen hoog klimdoolhof.

Een kijkje achter de schermen bij de liftmaatschappij

Altijd al willen weten hoe een skigondel werkt, hoe pistenbully’s worden onderhouden, hoe een sneeuwkanon functioneert en wat er achter de schermen bij de liftmaatschappij gebeurt? Neem dan in Serfaus en Fiss een kijkje achter de schermen. Aanmelden voor de ‘Blick hinter die Kulissen’ kan bij de kassa’s in Serfaus en Fiss.

Als eerste de piste op

Iedere ervaren skiër weet het: de pisten zijn ’s ochtends vroeg het mooiste als ze nog licht opgevroren, vers geprepareerd zijn. In Serfaus en Fiss-Ladis kun je de hele winter als eerste de piste op om van die ongerepte sneeuw te genieten. Na afloop wacht een ontbijt in de Ski Lounge in Serfaus of de Zirbenhütte in Fiss-Ladis. Deze activiteit wordt maar een keer per week en in kleine groepen aangeboden.

Champagne ontbijt of trouwen in de Crystal Cube

Chrystal Cube © Foto Müller
Chrystal Cube © Foto Müller

De Crystal Cube op de top van de Zwölferkopf tussen Fiss en Ladis is zonder meer een uniek restaurant. De kubus staat schuin op de berg en is gemaakt van gespiegeld glas. Daardoor worden de bergen rondom in het glas gereflecteerd. Je kunt hier, uitsluitend na reservering, ’s ochtends vroeg met maximaal acht personen ontbijten met bijvoorbeeld een champagne-ontbijt, een luxueuze lunch of een high-tea. Behalve diep het dal in kijken, kun je elkaar hier ook diep in de ogen kijken, want de Crystal Cube is een officiële trouwlocatie.

Zonsopgang op de berg

Vroege vogels kunnen in Serfaus genieten van de zonsopgang tijdens een vroege-vogel-ontbijt in de Hexenseehütte op 2580 meter hoogte. De Masner Express, een omgebouwde pistenbully, brengt je naar deze hut op de flanken van de Masnerkopf. Na het ontbijt kun je direct gaan skiën. Niet-skiërs kunnen gaan wandelen of worden door de Masner Express teruggebracht naar de Lazid-gondel.

Après-ski in Serfaus: Zonsondergang diner op de Masnerkopf

Après-ski in Serfaus-Fiss-Ladis krijgt een nieuwe betekenis als je eenmaal hebt deelgenomen aan het Sunset Dinner in het gebied rond de Masner bij Serfaus. Als de andere skiërs toch echt naar het dal moeten, omdat de liften gaan sluiten, mag jij hier boven van de zonsondergang genieten en nog even lekker skiën. Daarna verruil je in restaurant Monte Mare je skischoenen voor zachte sloffen en kun je genieten van culinaire hoogstandjes. De Masner Express, een pistenbully annex bus, brengt je weer naar Serfaus terug.

Segway rijden op sneeuw in Fiss

Segway rijden in Fiss met sneeuwkettingen © Segway Fiss
Segway rijden in Fiss met sneeuwkettingen © Segway Fiss

Lekker ontspannen er op uit? Dat kan in Fiss waar je kunt Segway rijden op de sneeuw. Je kunt lekker comfortabel toeren over de wandelpaden. Boeken kan in het bureau van de skischool in Fiss.

De Serfauser Sauser: zipline in Serfaus

Serfauser Sauser © Foto Müller
Serfauser Sauser © Foto Müller

Ook wie wel van adrenaline-kicks houdt, zit goed in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Neem bijvoorbeeld de Serfauser Sauser. Met een snelheid van maximaal 65 kilometer per uur ga je in een tuigje aan een kabel in vier trajecten over de skipisten van Serfaus. De Serfauser Sauser begint bij het bergstation van de Serfauser Sauser en voert je in vier trajecten, met een totale lengte van twee kilometer, naar het dalstation van de Komperdellbahn.

Rodelen op rails: de Schneisenfeger

Serfaus Schneisenfeger © Andreas Kirschner
Serfaus Schneisenfeger © Andreas Kirschner

Nieuw sinds de winter van 2016 – 2016 is de Schneisenfeger, een tweepersoons rodel op rails, die zowel in de zomer als in de winter open is. Je wordt eerst naar boven gesleept en dan ga je met een gangetje van veertig kilometer per uur over de anderhalve kilometer lange baan naar beneden. Je maakt 360-graden-bochten, gaat over jumps en hellingen die tot acht meter boven de grond hangen. Het instappunt van de Schneisenfeger is te vinden in de voormalige houtzagerij bij restaurant Seealm Högg in Sefaus, naast het middenstation van de Alpkopfbahn. De rodel is ook overdag in bedrijf, dus je hoeft niet te wachten tot na het skiën.

Vliegen met de Fisser Flieger

Fisser Flieger © Andreas Kirschner
Fisser Flieger © Andreas Kirschner

De Fisser Flieger is echt een attractie voor adrenalinejunkies. De Fisser Flieger is een deltavlieger die aan kabels hangt. Hangeld in een harnas maak je met maximaal vier personen een vlucht boven de Möseralm. Eerst word je achterwaarts omhoog getrokken en daarna suis je met tachtig kilometer per uur aan de kabels naar beneden. Wie echt wil vliegen kan in Serfaus-Fiss-Ladis ook gaan paragliden.

De Skyswing: reuzenschommel in Fiss

Skyswing in Fiss © Andreas Kirschner
Skyswing in Fiss © Andreas Kirschner

Eveneens op de Möseralm in Fiss staat nog een apparaat dat je kippenvel bezorgt: de Skyswing, een reuzenschommel die plaats biedt aan acht personen. De reuzenschommel kan schommelen op drie niveaus: 15% uitzwaai, 40% uitzwaaien of helemaal over de kop. Als de Skyswing over de kop gaat, ben je even helemaal gewichtloos.

De shows in Serfaus, Fiss en Ladis

Ook de ski-, vuurwerk- en lichtschows zijn een geweldige vorm van après-ski in Serfaus, Fiss en Ladis. Serfaus heeft z’n Adventure Nigt met een nachtelijke skitocht en rodelavond. Fiss heeft een Nightlfow met avondskiën en een rodelavond en in Ladis staat het kasteel in vuur en vlam tijdens de Magic Ladis.

Natuurlijk kun je tijdens je wintersportvakantie in Serfaus-Fiss-Ladis ook op allerlei gekke manieren de berg af, zoals op houten scootertjes en Segway-rijden in de sneeuw. Kijk voor alle evenementen op de evenementenkalender in Serfaus-Fiss-Ladis.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.