Shadow

Zo leuk is wintersport in catered chalets in Oostenrijk

Er komen steeds meer aanbieders van catered chalets in Oostenrijk. Wil jij ook genieten van de voordelen van een eigen chalet en toch niet zelf boodschappen doen en koken? Boek dan een wintersport vakantie in een catered chalet.

Wintersport in een catered chalet

catered-chalet-chaletxl

Wintersport in een catered chalet heeft een hele andere dimensie dan wintersport in een hotel of een chalet zonder catering. Bij een catered chalet heb je de voordelen van een hotel en het comfort van je eigen chalet. Je hoeft je bijvoorbeeld niet eerst om te kleden om in een restaurant aan tafel te gaan. Bovendien hoef je ’s ochtends niet de deur uit om broodjes te halen, want de kok van het chalet zorgt voor je ontbijt. En terwijl jij gaat skiën of snowboarden, wordt het chalet schoongemaakt.

Als je aankomt, zijn de boodschappen voor de hele week al gedaan en ’s avonds komt een kok in jouw chalet voor je koken. Je hoeft dus niet de deur uit om met boodschappen te slepen, te discussiëren wie er vanavond kookt of afwast en je hoeft ook niet elke avond een restaurant te zoeken.

Verschillen in catered-chalets-formules

Elke aanbieder van catered chalets in Oostenrijk hanteert min of meer deze formule, al zijn er accentverschillen mogelijk. Het is niet altijd gezegd dat je een Nederlands-talige kok hebt. Vaak zal het chalet-meisje of de chalet-jongen ook licht schoonmaakwerk doen of de bedden opdekken, maar verwacht daar niet te veel van. Ook staat er bij sommige catered-chalet-formules elke dag een taart klaar als je ’s middags terug komt van de piste.

Catered chalet met kinderoppas

Bij sommige catered-chalets in Oostenrijk kun je ook een oppas voor kleine kinderen reserveren. Lees voor je boekt altijd eerst wat de caterd-chalet-formule van een touroperator inhoudt en lees de beoordelingen voordat je boekt.

Goedkoop catered chalet

Een catered chalet hoeft niet duur te zijn en kan voordeliger zijn dan een hotel. Je bespaart op etentjes buiten de deur, omdat de chalet kok de driegangendiners in overleg met de gasten samenstelt. Pasta, kaasfondue, streekgerechten, het kan allemaal. Omdat Catered chalets meestal door groepen vanaf zes personen worden geboekt, kun je de meerkosten van een kok over meer mensen verdelen. Het prijsverschil met een gewoon chalet of appartement valt dan best mee.

Kijk ook even naar het chalet Lodge of Joy in Wagrain. De chaletkok zorgt dat het je de hele dag aan niets ontbreekt. Je boekt rechtstreeks bij de Nederlandse eigenaren.

Aanbiedingen van catered chalets in Oostenrijk

Catered chalets in Oostenrijk zijn te boeken bij Skichalets.nl (catered chalets vanaf twee personen), Chalet.nl en Summit Travel. Wil je alleen een chalet met een broodjesservice voor het ontbijt, dan kun je boeken bij Chaletsplus en Summit Travel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.