Shadow

Freestyle en off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis

Onder het motto ‘Feel Free’ biedt skigebied Tiroler Skidimension in het Oberinntal in Tirol enorm veel mogelijkheden voor off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis.

Off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis © Patrick Steiner QParks
Off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis © Patrick Steiner QParks

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis, zoals de Tiroler Skidimension bij het grote publiek bekend is, heeft een zeer compleet aanbod op het gebied van freestyle en off-piste skiën. Negen snowparks, een funslope en tien verschillende freerideroutes vormen de kern van het Feel Free-aanbod. De diepe poedersneeuw op hellingen als de Kamikaze en de Adlerroute vanaf de Zwölferkopf, de Powder Nose-route vanaf de Mittlerer Sattelkopf en de Skyline vanaf de Schönjochl boven Fiss en de rode Pezid-route bij Serfaus laten menig freerider-hart sneller slaan. De 2 kilometer lange Kamikaze-route, die begint naast het bergstation bij de Crystal Cube, kent op de steilste stukken een verval van 70 procent. De Kamikaze, de Powder Nose, de Old Sattel en de Skyline zijn met 2 kilometer de langste skiroutes van Serfaus-Fiss-Ladis.

Leren off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis

Feel Free in Serfaus Fiss Ladis
Feel Free in Serfaus-Fiss-Ladis © Marco Freudenreich QParks

Durf je nog niet zo goed op eigen houtje te gaan off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis? Dan kun je altijd off-piste-lessen nemen bij de skischolen. Wil je liever gewoon op de piste skiën? Dan kun je in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis terecht op 214 km zeer gevarieerde skipisten. Zoek je een hotel of appartement in Serfaus-Fiss-Ladis? Kijk dan even bij onder meer TUI, De Jong Intra, snowtrexSummit Travel en Sunweb. Voor last minute hotels in Serfaus, Fiss en Ladis kun je vaak nog terecht bij Booking. Appartementen en vakantiehuizen in Serfaus-Fiss-Ladis boeken kan bij VillaforyouInterhome, Belvilla en Chalet.nu. Niet zelf koken na een dag off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis? Catered chalets in Fiss en Serfaus vind je bij Skichalets en Chalet.nl.

Snowparken in Serfaus-Fiss-Ladis

Funpark in Serfaus-Fiss-Ladis © Marco Freudenreich QParks
Funpark in Serfaus-Fiss-Ladis © Marco Freudenreich QParks

Snowboarders en freestylers worden ook erg blij van de trails in het Bikepark. Ben je nog niet zo gevorderd, dan zijn er in de diverse snowparks obstakels van verschillende moeilijkheidsgraden gebouwd. Verder hebben de skischolen elementen van het freestyle skiën in hun lessen geïntegreerd. Ook zijn er in diverse parken landing bags geplaatst om blessures te voorkomen. Vooral boven Ladis liggen prachtige funslopes en sneeuwparken. Niet voor niets vindt al enkele jaren de Nine Queens in Serfaus-Fiss-Ladis plaats. De Nine Queens is het hoogtepunt van het seizoen voor snowboardsters en freestyle-skiesters.

In Serfaus bijvoorbeeld ligt een heel freestyle circus met kickers in alle soorten en maten en tables tot maar liefst achttien meter hoog. De fun-area bij Fiss-Ladis heeft butter-boxes, rails, kickers en obstakels van een meer gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Alle informatie over freestyle en off-piste skiën in Serfaus-Fiss-Ladis vind je op deze website.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.