Korte skivakantie steeds populairder

berwang-dorp-sneeuwhoogte
Zin in de wintersport, maar heeft u niet de tijd om een week lang vrij te nemen? Of misschien bent u een fanatieke wintersporter en is een keer per jaar op wintersport gaan niet genoeg. Waarom boekt u dan niet een ski weekend of korte skivakantie?

Korte skitrips worden steeds populairder, vooral nu met de enorme beschikbaarheid aan vluchten naar de Alpen. Het is de ideale manier om weg te zijn van de dagelijkse drukte.

Mini ski

Een korte skivakantie, ook wel ‘mini ski’, is een geweldige manier om de inspanning en ontspanning van een wintersportvakantie te ervaren zonder dat het u teveel vakantiedagen kost. Bovendien kan het een leuke aanvulling zijn op uw belangrijkste skivakantie in het jaar. Voorwaarden voor de perfecte mini ski zijn een korte reistijd, een accommodatie dichtbij de piste en een maximum aan skidagen.

Midweek of skiweekend

Het meeste reisaanbod voor een korte skivakantie zult u vinden buiten de hoogseizoenweken. In schoolvakanties zoals kerst en krokus, zijn accommodaties minder geneigd om kamers te verhuren voor alleen het weekend, tenzij u bereid bent het volle pond te betalen voor een 1-weeks verblijf. Steeds meer organisaties en verenigingen organiseren teamuitjes naar de sneeuw en kiezen voor een korte skivakantie, dat gecombineerd wordt met het weekend. Zo hoeft de afdeling niet lang haar deuren te sluiten en hoeven de leden niet al te veel vakantiedagen op te maken. Andere gezelschappen kiezen voor een midweek, vanwege de rust op de pistes.

Wat zijn de beste bestemmingen?

Veel mensen zien er tegen op om ver de rijden voor een lang  ski weekend in de sneeuw. Een logische keuze is om dan uit te wijken naar relatief nabij gelegen bestemmingen zoals Winterberg in Duitsland. Een nadeel is echter dat het er erg druk is in het weekend en niet altijd sneeuwzeker. Wie echt voor de sneeuw gaat, vertrekt richting de Alpen. Tegenwoordig zijn de Alpen goed bereikbaar met de komst van goedkope airlines, die handig inspelen op de groeiende vraag naar goedkope weekendretourtjes. In Oostenrijk vindt u veruit de beste aanbiedingen voor een korte wintersport. Leuke mini ski bestemmingen zijn bijvoorbeeld de Zugspitz Arena of de iets verder gelegen skigebieden Zillertal en Ötztal.

Lees meer tips over korte skivakanties op Snowtime.nl

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.