Shadow

Nederlandse coronapatiënten dienen schadeclaim in bij Tirol

Ruim 40 Nederlandse wintersporters hebben zich aangesloten bij een schadeclaim van een Oostenrijkse consumentenorganisatie. Ze willen een schadevergoeding van de deelstaat Tirol. Die zou de kroegen, hotels en skigebieden in Tirol te lang hebben open gehouden. Daardoor zijn ze besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt het actualiteitenprogramma Eenvandaag.

skigebied ischgl samnaun
In Ischgl kun je skiën in Oostenrijk en Zwitserland. © WintersportOostenrijkGids.nl

Volgens het actualiteitenprogramma hebben zich in totaal zo’n 3000 wintersporters bij de massaclaim aangesloten. Half maart werden hotels, kroegen en skigebieden in onder meer Ischgl en Sankt Anton halsoverkop gesloten, omdat er sprake was van een uitbraak van het coronavirus. Bij terugkeer in Nederland bleken ook diverse Nederlandse wintersporters besmet te zijn geraakt. Anderen gingen uit voorzorg in zelf-quarantaine. Later gaven de Tiroolse autoriteiten wintersporters die in het Zillertal geweest waren om zich op het coronavirus te laten testen.

Peter Kolba van de Oostenrijkse consumentenorganisatie is vooral op zoek naar mensen die vanaf 5 maart of later in Ischgl of de andere dorpen in het Paznauntal, St. Anton am Arlberg, Sölden of het Zillertal zijn geweest. Ook mensen die vinden dat ze benadeeld zijn, kunnen zich melden.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Lees ook: Dit doet Ischgl komende winter tegen het coronavirus.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.