Shadow

Start skiseizoen Sankt Anton met Stanton Open

Het skiseizoen 2022 – 2023 wordt in Sankt Anton am Arlberg op vrijdag december 2022 geopend met de Stanton Open. Dit evenement duurt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 december 2022.

Sankt Anton am Arlberg in skigebied Ski Arlberg opent 2 december 2022 de skiliften. De start van het wintersportseizoen 2022-2023 in St. Anton wordt gevierd met een driedaags skifestival, de Stanton Ski Open. Dit feest in St. Anton duurt van vrijdag 2 december tot en met zondag 4 december 2023.

Het is voor het eerst in twee jaar dat er weer een Stanton Open bij de start van het skiseizoen in Sankt Anton am Arlberg wordt gehouden. De opzet van het evenement is niet heel veel veranderd. Tijdens de Stanton Open kan iedereen gratis ski- en snowboard materiaal van verschillende fabrikanten testen. In voorgaande edities van de Stanton Ski Open waren er ook altijd optredens van artiesten en in diverse kroegen in het dorp werden afterparties gehouden. In het persbericht wordt daar echter met geen woord over gerept.

Après-ski party Mooserwirt

De skipistes van Sankt Anton am Arlberg zijn vanaf 2 december 2022 weer open. Het skiseizoen start traditiegetrouw met de Stanton Open. © TVB St. Anton am Arlberg / Patrick Bätz
De skipistes van Sankt Anton am Arlberg zijn vanaf 2 december 2022 weer open. Het skiseizoen start traditiegetrouw met de Stanton Open. © TVB St. Anton am Arlberg / Patrick Bätz

De laatste opening van het skiseizoen in Sankt Anton in 2019 startte met de nieuwe wedstrijd ‘Catch me if you can’. Daarbij gaan maximaal 222 atleten in het pikkedonker met hoofdlampjes op een afdaling maken over de Kandahar-piste. Ook de jaarlijkse party van RTL II met après-ski hits bij de Mooserwirt stond toen op het programma

Beroemd en berucht waren altijd de feesten bij de Mooserwirt, naar eigen zeggen ‘die schlechteste Skihütte am Arlberg’. Maar op de site van het Mooserwirt staat nog niets vermeld over de openingsdata en het Stanton am Arlberg.

Lees meer over skigebied Sankt Anton op de site van het events-pagina van het verkeersbureau van St. Anton am Arlberg.

Start skiseizoen Sankt Anton bijwonen

Wil jij ook de opening van het skisezoen in Sankt Anton meemaken? Boek dan een hotel bij onder meer Snowtrex, Summit Travel, TUI en Sunweb of boek een chalet met of zonder catering bij Chalet.nl en Skichalets. Voordelige appartementen in Sankt Anton am Arlberg boek je bij Belvilla en Interhome.  Kijk ook even naar het Valluga Hotel. Dit boetiekhotel met 25 kamers en een luxe spa ligt vlakbij de pistes en het centrum van Sankt Anton. Boek ook meteen een treinticket of vliegticket naar Sankt Anton.

Boek ook alvast je skiles in Sankt Anton of reserveer een gids als begeleider voor een tocht. Reserveren kan gewoon in het Nederlands.

Meer nieuws over wintersport in Oostenrijk of lees meer over de start van het skiseizoen in andere plaatsen in Oostenrijk.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.