Stubaital: Familievriendelijkste skigebied van de Alpen

Skiën met kinderen in het StubaitalHet Stubaital is door de ADAC skigids ook in 2012 tot familievriendelijkste skigebied is verkozen.

Het Stubaital, het grootste gletsjergebied in Tirol, is ideaal als bestemming voor een familie wintersport. U kunt genieten van een ontspannen wintersport met kinderen in familie-vriendelijke accommodaties met kinderprogramma en de perfecte verzorging van de kleintjes in de kinderopvang.

Voordelige wintersport in familievriendelijk skigebied Stubaital

Kinderen kunnen terecht in het Kinderland-kinderopvang in Gamsgarten op de Stubaier gletsjer. Professionele verzorgers zorgen dagelijks van 9 tot 16 uur voor de kleintjes vanaf 3 jaar oud, die zich met het uitgebreide knutsel- en speelprogramma geen moment zullen vervelen. Ook de prijzen zijn familievriendelijk. Kinderen onder de 10 jaar skiën onder begeleiding van een ouder gratis in alle vier skigebieden van het dal (Stubaier gletscher, Elfer-skigebied bij Neustift, Schlick 2000 bij Fulpmes en het skigebied bij Mieders).

De inzet en verbeteringen in het aanbod worden gewaardeerd door de vele stamgasten, de ADAC-skigids 2011 en 2012 en het online skiportal Skigebiete-test.de, die het Stubaital in Tirol opnieuw als familievriendelijkste skigebied van de Alpen uit 1500 skigebieden verkozen.

Stubaital: BIG service

Gezinnen die in een van de 9 partnerbedrijven van het BIG Family Ski-Camp verblijven, profiteren van een exclusieve service. Op verzoek worden de kinderen `s ochtends met een shuttle-service bij het hotel opgehaald en naar de skischool bij het dalstation van de Stubaier gletsjer gebracht. Bovendien ontvangen zij 10% korting op de skilessen van de skischool in Neustift. Er zijn speciale poortjes voor skischoolgroepen, zodat zij gemakkelijk en snel de berg op komen.

Kindertantes in de skischool

Boven bij het station Gamsgarten is een speciaal gebied voor skischolen afgezet. Dit oefengebied telt vier rollende tapijten, een heuvelbaan en een sneeuwcaroussel. Heeft een kind even pauze nodig, dan staan er extra kindertantes klaar die voor hen zorgen. De rest van de skiklas kan dan ongestoord verder skiën. `s Middags eten de kinderen in het B.Big kinderrestaurant. Verder biedt de Stubaier gletsjer extra brede pistes en een speciale piste voor gezinnen en senioren waar zij rustig kunnen oefenen.

Ronny’s Kinderland in Schlick 2000/Fulpmes

De tegenhanger van het Family Ski-Camp is Ronny’s Kinderland in het skicentrum Schlick 2000, een ideaal familieskigebied bij Fulpmes. Sinds 13 jaar is Ronny de mascotte van de Skischool Stubai, die onder leiding van Sepp Rettenbacher in de top drie van skischolen in Tirol staat. Bijzonder is het kindernest bij het middenstation Froneben waar de allerkleinsten vanaf drie maanden terecht kunnen. Naast speelmogelijkheden is er ook een rust- en slaapruimte ingericht. Voor de eerste skibeginselen kunnen de kinderen op de oefenweide met tovertapijt terecht. De echte praktijk leren de kinderen op de oefenweide Schanzlin en in het complete skigebied van Schlick 2000. Daar kun je gemakkelijk via blauwe pistes weer naar het dal skiën.

Wintersportvakanties met kinderen naar het Stubaital boek je onder meer bij TUI, WintertrexSunweb, Summit Travel (naar Neustift), Chalet.nu (chalets en vakantiehuizen in Fulpmes en Mieders) en Interhome (familievriendelijke vakantiehuizen en chalets). Het Stubaital ligt op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Innsbruck en is dus ook uitstekend per trein of vliegtuig bereikbaar.

Lees meer over het Stubaital.
Bekijk informatie over andere skigebieden in Oostenrijk
Lees meer nieuws over wintersport in Oostenrijk.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.