Shadow

Boekingen wintersport al vroeg op gang

gondel-hinterglemm

In tegenstelling tot wat sommige media beweren, constateert de Nederlandse Ski Vereniging een uitstekende start van het wintersportseizoen. De verwachting is juist positief.

De Nederlandse Ski Vereniging volgt de ontwikkelingen op het gebied van wintersport al jaren op de voet en is van mening dat de wintersporter niet veel last heeft van economische recessies. “In jaren dat het financieel minder gaat in Nederland boekt de enthousiaste wintersporter gewoon zijn skivakantie”, aldus Frits Avis, directeur Nederlandse Ski Vereniging. “Alleen in jaren dat de sneeuwkwaliteit onder druk staat zien we de gevolgen. Het wintersportvirus zit er bij de 1,2 miljoen wintersporters diep in. Die maken als het budget onder druk staat hooguit andere keuzes. De aanschaf van een nieuwe jas of een paar ski’s stelt men dan misschien een jaar uit. Wintersport is altijd al in vergelijking met een zonvakantie een duurdere vakantie geweest en zal dat ook blijven. Dit heeft echter nog nooit geleid tot een afname van het aantal wintersporters.” De sneeuwval van afgelopen dagen heeft lokaal de Alpen tot in de dalen wit gekleurd. Dit schudt de wintersporter wakker en zorgt voor een toeloop bij alle actieve skiverenigingen en skibanen in het land, aldus de NSV. Ook de reisbranche is positief en loopt voor op afgelopen seizoen.

Jarenlang meer boekingen wintersport in Oostenrijk

Ook de Oostenrijkers herkennen dit beeld. Thiebout van der Bergh, van het Oostenrijks Toeristenburo: “Er is zelfs een onafgebroken stijging zichtbaar van aankomsten uit Nederland de afgelopen dertien winters, met uitzondering van 2008-2009. Daarbij overnachten er steeds meer wintersporters in de 4- en 5 sterrenhotels en de betere appartementen (winter 2010-201: 21,3% 4/5 sterren en 21,3% appartementen). Dit geeft een duidelijk beeld voor wintersport in het algemeen, wetende dat 60% van de Nederlandse wintersporters in Oostenrijk op skivakantie gaat.”

Oktober start wintersportseizoen

De Nederlandse Ski Vereniging heeft de maand oktober uitgeroepen tot de start van het seizoen met de landelijke campagne Wintersport begint in Nederland met tal van open dagen, proeflessen, demonstraties, diverse cursussen en materiaaltests. Bovendien vindt wederom in Nederland op 13 oktober de start van het wereldbekerseizoen snowboarden plaats met Olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij aan de start.

Lees alles over de start van het skiseizoen in Salzburgerland en Tirol of zoek een aanbieding voor uw wintersport vakantie in Oostenrijk.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.