Shadow

Start skiseizoen skigebieden Salzburgerland 2017 – 2018

saalbach-hinterglemm-skilift

Kun je niet wachten op de start van het skiseizoen 2017-2018? We zetten alle feesten rond de opening van het nieuwe skiseizoen in Salzburgerland (Oostenrijk) voor je op een rijtje.

Net als in Tirol gaan ook in het Salzburgerland eind november, begin december de skiliften weer open voor de start van het skiseizoen 2017 – 2018. En net als in Tirol worden ook in skigebieden in Salzburgerland bij de opening van het skiseizoen tal van feesten georganiseerd. Waar moet je zijn voor de leukste feesten bij de opening van het skiseizoen? Een overzicht. Boek je een hotel om de start van het skiseizoen in Salzburgerland bij te wonen? Vergelijk vliegtickets voor de wintersport in de skigebieden van het Salzburgerland.

Start skiseizoen in Obertauern

Ook in skigebied Obertauern wordt de komst van de winter begroet. In Obertauern gaan vanaf woensdag 22 november 2017 de liften weer draaien. Dat wordt vanaf 23 november tot en met 10 december gevierd met een hele trits evenementen. Zo barst op 25 november het Electronic Festival Obertauern Beats los met dj’s als Felix Jaehn, Gestört aber Geil en Gabry Ponte. Op 2 december vindt het ski-opening concert plaats met de Duitse popkunstenaar Andreas Bourani. Dat event wordt op 9 december gevolgd door de Krampusparty. En twee weken later is het al weer kerstvakantie.

Start skiseizoen Kaprun/Zell am See

Anders dan Tirol, dat vijf skigebieden met een gletscher heeft, kent Salzburgerland maar een skigebied met een gletscher en dat is die van de Kitzsteinhorn in Kaprun. De opening van het skiseizoen in Kaprun en Zell am See is nog niet bekend Meer informatie op de site Kitzsteinhorn.at. Wil je ook naar de opening van het skiseizoen in Kaprun?

Start skiseizoen Saalbach-Hinterglemm

In Skicircus Saalbach-Hinterglemm, zoals het skigebied van Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Viehhofen heet, vormt het Bergfestival van op 8 en 9 december 2017 de start van het skiseizoen. Zo’n twintig bands en dj’s verzorgen twee dagen lang optredens. Een week later, van 14 – 17 december, vindt in Saalbach de Rave on Snow plaats. Dit is ‘s werelds grootste winterfestival in de Club scene. Het is een combinatie van snowboarden, feesten en electric music met 70 dj’s en acts.

Lees ook:
Nieuwe skiliften en activiteiten in het Salzburgerland
Op wintersport via het vliegveld van Salzburg
Start skiseizoen Sankt Anton met Ski Open
Ischgl start skiseizoen met Top of the Mountain Concert
Lees meer over de start van het skiseizoen in Tirol of lees meer nieuws uit de skigebieden in Oostenrijk.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.