Shadow

Nieuwe data Dutchweek 2022 in Saalbach, Zell am See en Gerlos: Hollandse feesten in de bergen

Het coronavirus heeft de Dutch Week-kalender 2022 aardig overhoop gegooid. De Dutchweek Zell am See wordt nu gehouden van 23 tot en met 26 maart 2022. De Dutchweek Saalbach 2022 zou 2 keer plaatsvinden, maar is nu alleen van 19 tot en met 27 maart 2022. En met de Dutchweek Gerlos van 26 maart tot en met 2 april 2022 kun je het Dutchweek-seizoen in Oostenrijk afsluiten.

Laatst gewijzigd: 22 december 2022. Lees ook de actuele coronaregels in Oostenrijk.

Dutchweekend Saalbach

De Dutchweek-feesten, ooit begonnen in het Franse Val Thorens, werden de afgelopen jaren uitgebreid naar diverse wintersportdorpen in Oostenrijk, Italië en Noorwegen. De Dutch weeks waren ongekend populair totdat ze in 2021 vanwege de coronapandemie allemaal geschrapt werden. Maar in 2022 heeft Dutch Week een aantal feesten op de kalender staan. Tenzij het coronavirus opnieuw een streep door alle feesten zet natuurlijk. Maar eind november 2021 stonden alle lichten nog op groen voor een ‘go’

Dutch Week 2022: alleen nog in maar feest in de bergen

Feestliefhebbers die wintersport en feesten willen combineren, zouden in de winter van 2022 slaap tekort. Want vanaf half januari zou er altijd wel ergens een Dutchweek in Oostenrijk, Italië of Noorwegen. Deze Hollandse feesten duren meestal van woensdag tot zondag, maar de Dutch Week Zell am See – Kaprun duurt maar liefst een hele week. Maar helaas, vanwege alle coronabeperkingen en de opkomst van de omikron-variant zijn de Dutch Week feesten in januari geschrapt.

Dutchweek 2022 in Zell am See – Kaprun

De eerste Dutchweek van 2022 zou de Dutch Week in Zell am See – Kaprun, zijn. Die had van zaterdag 15 tot zondag 23 januari 2022 moeten duren, maar is nu verplaatst naar 23 tot en met 26 maart 2022. Het is dan de derde keer dat de feestkaravaan in Zell am See en Kaprun neerstrijkt. Bij Summittravel kun je een aantal hotels inclusief skipas en armbandjes voor de feesten tijdens Dutchweek Zell am See – Kaprun boeken. Het volledige programma volgt later. Je kunt je skipas voor de Dutch Week op verschillende dagen laten in gaan.

Hotels, pensions en appartementen voor de Dutch Week Zell am See kun je ook boeken bij Chalet.nl. Tickets voor alle evenementen koop je er los bij in de ticketshop van de Dutchweek-organisatie.

Dutchweek in 2022 nog maar 1x in Saalbach

Dutchweek Zell am See in maart overlapt deels met de Dutch Week Saalbach. Die zou zowel in januari als in maart plaatsvinden. Maar het feest in januari is geschrapt. De Dutch Week Saalbach 2022 staat nu gepland voor 19 tot en met 26 maart. Tijdens de Dutchweek Saalbach van 2022 kunnen Nederlandse wintersporters een dikke week lang feesten in de sneeuw van Skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Lees meer over Saalbach.

De organisatie van Dutchweek Saalbach is in handen van een evenementenbureau en wordt georganiseerd in samenwerking met Summittravel. Zij hebben aanbiedingen inclusief verblijf, skipas en toegang tot alle feesten van de Dutchweek Saalbach 2020.

Saalbach: skiën en feesten

Saalbach, een bij Nederlanders geliefde wintersportbestemming, staat bekend om haar knusse karakter en directe toegang tot het omvangrijke skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (270 km piste). De sneeuw wordt tot en met begin april gegarandeerd, mede doordat 90% van de pistes voorzien is van sneeuwkanonnen. Daarnaast is Saalbach al vaker het toneel geweest van grote evenementen en bekend met de organisatie hiervan. Het centrum van Saalbach is autovrij, dus je kunt lekker feesten op straat.

Ga je vliegen naar Saalbach? Het vliegveld van Salzurg ligt op 90 kilometer, dat van Innsbruck op 160 kilometer. Vergelijk hier de ticketprijzen. Boek dan alvast hier je taxi van het vliegveld naar Saalbach. Boeken kan gewoon in het Nederlands.

Dutchweek Italia wordt Dutch Week 3 Zinnen: 16 tot en met 19 maart 2022

Vanwege de krokusvakantie zijn er in februari geen feesten, maar in maart wordt de draad weer opgepakt. Het eerstvolgende Dutch Week feest vindt plaats van 16 tot en met 19 maart 2022 in het Italiaanse skigebied 3 Zinnen. Dat skigebied ligt in Zuid-Tirol, een stuk Noord-Italië waar Duits de voertaal is. Dus een ‘meter bier’ bestel je gewoon als ‘ein Meter Bier’. Skigebied 3 Zinnen is onderdeel van de Dolomiti Superski, een samenwerkingsverband van 12 prachtige Italiaanse skigebieden. Zuid-Tirol is doorgaans een stuk goedkoper dan Tirol, de sneeuw is prima en de kans op mooi weer is aanzienlijk. Boek hier voor het Dutchweek Italia.

Dutch week Sauze d’Oulx

Heb je niet de tijd om een hele week een Dutch week-evenement te bezoeken? Geeft niks, want van 23 tot en met 26 maart 2022 kun je een paar dagen feesten in het Italiaanse skigebied Sauze d’Oulx. Ga lekker 4 dagen feesten in een skigebied met 400 pistenkilometers.

Dutchweek Gerlos: 26 maart tot en met 3 april 2022

Ben jij na de Dutchweek Saalbach nog niet uitgefeest? Mooi, dan kun je direct doorrijden naar Gerlos. Want daar wordt van 26 maart tot en met 3 april 2022 de Dutchweek Gerlos gehouden. Lees meer over de Dutchweek Gerlos.

Aanvankelijk stond er daarna nog een Dutchweek Norway op het programma, maar die is van de officiële event-site gehaald.

Dutch Week Val Thorens in 2022

Het seizoen van Dutchweek-feesten in 2022 wordt traditiegetrouw afgesloten met de ‘moeder aller Dutchweek-feesten’: de Dutch Week Val Thorens. De Dutch Week Val Thorens vindt in 2022 plaats van 30 april tot en met 6 mei. De Dutch Week Val Thorens wordt georganiseerd door onder meer Summittravel en Travelski, de nieuwe eigenaar van Snowtime.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.