Shadow

Dutchweek 2022 in Saalbach, Zell am See en Gerlos: Hollandse feesten in de bergen

De Dutchweek Saalbach 2021 gaat niet door vanwege alle coronamaatregelen. Maar de Dutchweek Saalbach 2022 staat gepland van 19 tot en met 27 maart 2022. Ook de Dutchweek Zell am See / Kaprun en de Dutchweek Gerlos zijn doorgeschoven naar 2022.

Dutchweekend Saalbach

De Dutch Week feesten mochten zich jarenlang in een grote populariteit verheugen, totdat het coronavirus in februari 2020 roet in het eten gooide. De Dutchweek-feesten, ooit begonnen in het Franse Val Thorens, werden uitgebreid naar diverse wintersportdorpen in Oostenrijk, Italië en Noorwegen. De Dutchweek-feesten in 2021 zijn allemaal geschrapt, maar in 2022 heeft Dutch Week een aantal feesten op de kalender staan.

Dutch Week 2022: bijna elke week een ander feest in de bergen

Feestliefhebbers die wintersport en feesten willen combineren, komen in de winter van 2022 slaap tekort. Want vanaf half januari is er altijd wel ergens een Dutchweek in Oostenrijk, Italië of Noorwegen. Deze Hollandse feesten duren meestal van woensdag tot zondag, maar de Dutch Week Zell am See – Kaprun duurt maar liefst een hele week. De programma’s van de Dutch Week-feesten zijn nog niet bekend. Hotels plus toegangsarmbandjes boeken voor de Dutch Week Zell am See – Kaprun kan (op een later tijdstip) bij Summittravel.

Dutchweek 2022 in Zell am See – Kaprun

De eerste Dutchweek van 2022 is de Dutch Week in Zell am See – Kaprun. Die duurt van zaterdag 15 tot zondag 23 januari 2022. Het is dan de derde keer dat de feestkaravaan in Zell am See en Kaprun neerstrijkt. Bij Summittravel kun je een aantal hotels inclusief skipas en armbandjes voor de feesten tijdens Dutchweek Zell am See – Kaprun boeken. Het volledige programma volgt later. Je kunt je skipas voor de Dutch Week op verschillende dagen laten in gaan.

Dutchweek Italia wordt Dutch Week 3 Zinnen: 16 tot en met 20 maart 2022

Vanwege de krokusvakantie zijn er in februari geen feesten, maar in maart wordt de draad weer opgepakt. Het eerstvolgende Dutch Week feest vindt plaats van 16 tot en met 20 maart 2022 in het Italiaanse skigebied 3 Zinnen. Dat skigebied ligt in Zuid-Tirol, een stuk Noord-Italië waar Duits de voertaal is. Dus een ‘meter bier’ bestel je gewoon als ‘ein Meter Bier’. Skigebied 3 Zinnen is onderdeel van de Dolomiti Superski, een samenwerkingsverband van 12 prachtige Italiaanse skigebieden. Zuid-Tirol is doorgaans een stuk goedkoper dan Tirol, de sneeuw is prima en de kans op mooi weer is aanzienlijk. Boek hier voor het Dutchweek Italia.

Dutchweek Saalbach: 19 tot 27 maart 2022

De Dutch Week 3 Zinnen overlapt deels met de Dutch Week Saalbach. Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 maart 2022 vinden in Saalbach elke dag tal van feesten plaats. Tijdens de Dutchweek Saalbach kunnen Nederlandse wintersporters een dikke week lang feesten in de sneeuw van Skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn.

De organisatie van Dutchweek Saalbach is in handen van een evenementenbureau en wordt georganiseerd in samenwerking met Summittravel. Zij hebben aanbiedingen inclusief verblijf, skipas en toegang tot alle feesten van de Dutchweek Saalbach 2020.

Saalbach: skiën en feesten

Saalbach, een bij Nederlanders geliefde wintersportbestemming, staat bekend om haar knusse karakter en directe toegang tot het omvangrijke skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (270 km piste). De sneeuw wordt tot en met begin april gegarandeerd, mede doordat 90% van de pistes voorzien is van sneeuwkanonnen. Daarnaast is Saalbach al vaker het toneel geweest van grote evenementen en bekend met de organisatie hiervan. Het centrum van Saalbach is autovrij, dus je kunt lekker feesten op straat.

Ga je vliegen naar Saalbach? Het vliegveld van Salzurg ligt op 90 kilometer, dat van Innsbruck op 160 kilometer. Vergelijk hier de ticketprijzen. Boek dan alvast hier je taxi van het vliegveld naar Saalbach. Boeken kan gewoon in het Nederlands.

Dutchweek Gerlos: 26 maart tot en met 3 april 2022

Ben jij na de Dutchweek Saalbach nog niet uitgefeest? Mooi, dan kun je direct doorrijden naar Gerlos. Want daar wordt van 26 maart tot en met 3 april 2022 de Dutchweek Gerlos gehouden. Lees meer over de Dutchweek Gerlos.

Dutchweek Norway: 29 maart tot en met 3 april 2022

Omdat veel skigebieden in Oostenrijk in april de liften sluiten, en omdat het druk is met Pasen, wijkt de Dutchweek-organisatie eind maart en begin april uit naar Noorwegen. Daar wordt van dinsdag 29 maart tot en met zondag 3 april 2022 de Dutch Week Norway gehouden in Myrkdalen. Behalve skiën en feesten in 2 sneeuwzekere skigebieden kun je ook indoor-skydiven en met een boot door de fjord bij Myrkdalen scheuren. Hou er wel rekening mee dat alcohol in Noorwegen duur is. Tickets en hotels boeken kan over een tijdje bij Summit Travel.

Dutch Week Val Thorens in 2022

Het seizoen van Dutchweek-feesten in 2022 wordt traditiegetrouw afgesloten met de ‘moeder aller Dutchweek-feesten’: de Dutch Week Val Thorens. De Dutch Week Val Thorens 2021 is namelijk ook geschrapt, al zag het er lang naar uit dat die wel door zou gaan. De Dutch Week Val Thorens vindt in 2022 plaats van 30 april tot en met 6 mei. De Dutch Week Val Thorens wordt georganiseerd door onder meer Summittravel en Travelski, de nieuwe eigenaar van Snowtime.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.