Dutchweekend Saalbach 2019: Nederlands feest in de bergen

Dutchweekend Saalbach

Skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn is van woensdag 20 tot en met zondag 24 maart 2019 decor voor het vijfde Dutchweekend Saalbach. Dutchweekend is een evenement waar Nederlandse wintersporters vier dagen lang kunnen feesten in de sneeuw van Saalbach-Hinterglemm.

Na het succes van het eerste, tweede, derde en vierde Dutchweekend Saalbach kon een vijfde editie in 2019 niet uitblijven. Van woensdag 20 tot en met zondag 24 maart 2019 vinden in Saalbach tal van feesten per dag plaats

De organisatie van Dutchweekend Saalbach is in handen van een evenementenbureau en wordt georganiseerd in samenwerking met Summittravel. Zij hebben aanbiedingen inclusief een verblijf voor drie nachten, een driedaagse skipas en toegang tot alle feesten van het Dutch Weekend Saalbach 2019.

Dutchweekend van Italië naar Saalbach

In 2012 is het Dutchweekend-concept ontstaan en een jaar later voor het eerst georganiseerd in het Italiaanse Sauze d’Oulx. Van 18 tot 22 januari 2017 zal de vijfde editie van het evenement in Italië plaatsvinden. Boek hier voor het Dutchweekend Italia. En er wordt sinds 2017 nog een nieuw Hollands feest in de Alpen gehouden: in Gerlos vindt de derde editie plaats van het Dutchweekend Gerlos. Ga je vliegen naar Saalbach? Het vliegveld van Salzurg ligt op 90 kilometer, dat van Innsbruck op 160 kilometer. Vergelijk hier de ticketprijzen. Boek dan alvast hier je taxi van het vliegveld naar Saalbach. Boeken kan gewoon in het Nederlands.

Dutchweekend Saalbach: skiën en feesten

Saalbach, een bij Nederlanders geliefde wintersportbestemming, staat bekend om haar knusse karakter en directe toegang tot het omvangrijke skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (270 km piste). De sneeuw wordt tot en met begin april gegarandeerd, mede doordat 90% van de pistes voorzien is van sneeuwkanonnen. Daarnaast is Saalbach al vaker het toneel geweest van grote evenementen en bekend met de organisatie hiervan. Het centrum van Saalbach is autovrij, dus je kunt lekker feesten op straat.

Programma Dutchweekend Saalbach

Het programma van het Dutchweekend Saalbach 2019 moet nog worden vastgesteld. Voorgaande jaren begon het feest al vroeg op de dag bij de twee Dutchweekend-feestlocaties bij de Panorama Alm en de Maisalm. Beneden in het dorp werdt vanaf vier uur bij Burgi’s Bar een echte Tiroler après-ski party gehouden die tot een uur of tien duurde. Van 21.00 tot 4.00 was het feest in de Taverne. Vanaf 22.00 uur was het live muziek met een DJ in de Castello. En vanaf 23.00 uur totdat het licht wordt, ging het los in de Zum Turn met de house and dance club. Verder kende het Dutch Saalbach weekend nog twee specials bij feestcafé Taverne.

Dutch Week Val Thorens

Naast het Dutchweekend Saalbach kun je feesten en skiën tijdens de Dutch Week Val Thorens. Die Dutch Week wordt van 27 april tot en met 4 mei 2019 georganiseerd door onder meer Summittravel en Snowtime.

Dutchweekend Saalbach 2019: Nederlands feest in de bergen
5 (100%) 2 votes

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

14 + 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.