Dutchweek Saalbach, Zell en Kirchberg 2020: Hollandse feesten in de bergen

Dutchweekend Saalbach

De Dutchweek Saalbach krijgt in 2020 gezelschap van de Dutchweek Kirchberg en de Dutchweek Zell am See – Kaprun. Vrijwel elke week een ander Hollands feestje in Oostenrijk. Ben jij er bij?

Dutchweek Kirchberg: 15 tot 19 januari 2020

Feestliefhebbers die wintersport en feesten willen combineren, komen in de winter van 2020 slaap tekort. Want vanaf half januari is er altijd wel ergens een Dutchweek in Oostenrijk. Deze Hollandse feesten duren altijd van woensdag tot zondag. De programma’s van de Dutch Week-feesten zijn nog niet bekend, maar je kunt al wel vast een aantal hotels plus toegangsarmbandjes boeken bij Summittravel.

De eerste Dutchweek van 2020 is de Dutchweek Kirchberg. Die wordt van 15 tot 19 januari gehouden in Kirchberg in Tirol. Bij Summittravel kun je nu al een aantal hotels inclusief skipas en armbandjes voor de feesten tijdens Dutchweek Kirchberg boeken. Het volledige programma volgt later.

Dutchweek Zell am See-Kaprun: 22 tot 26 januari 2020

In 2020 vindt de tweede editie plaats van de Dutchweek Zell am See – Kaprun. Zell am See is al tientallen jaren een echte feestbestemming waar veel Nederlanders komen. Dus een Dutchweek Zell am See-Kaprun was eigenlijk heel erg logisch. De tweede Dutchweek Zell am See -Kaprun duurt van 22 tot 26 januari 2020. Ook hiervoor geldt: het programma is nog niet bekend.

Dutchweek Italia: 11 t/m 15 maart 2020

Vanwege de krokusvakantie zijn er in februari geen Dutchweek-feesten, maar in maart wordt de draad weer opgepakt. Het eerste Hollandse feest in de bergen is in Italië met de Dutchweek Italia. In 2012 is het Dutchweekend-concept ontstaan en een jaar later voor het eerst georganiseerd in het Italiaanse Sauze d’Oulx. En daar vindt ook in 2020 de Dutchweek Italia plaats van woensdag 11  tot en met zondag 15 maart 2020. Sauze d’Oulx ligt in skigebied Via Lattea. Boek hier voor het Dutchweek Italia.

Dutchweek Saalbach: 18 tot 22 maart 2020

Daarna verhuist het Dutchweekcircus terug naar Oostenrijk. Na het succes van de vorige edities van Dutchweekend Saalbach, zoals het evenement aanvankelijk heette, kon een zesde editie in 2020 niet uitblijven. Van woensdag 18 tot en met zondag 22 maart 2020 vinden in Saalbach elke dag tal van feesten plaats. Tijdens de Dutchweek Saalbach kunnen Nederlandse wintersporters vier dagen lang feesten in de sneeuw van Skicircus Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn.

De organisatie van Dutchweek Saalbach is in handen van een evenementenbureau en wordt georganiseerd in samenwerking met Summittravel. Zij hebben aanbiedingen inclusief een verblijf voor drie nachten, een driedaagse skipas en toegang tot alle feesten van de Dutchweek Saalbach 2020.

Dutchweek Saalbach: skiën en feesten

Saalbach, een bij Nederlanders geliefde wintersportbestemming, staat bekend om haar knusse karakter en directe toegang tot het omvangrijke skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (270 km piste). De sneeuw wordt tot en met begin april gegarandeerd, mede doordat 90% van de pistes voorzien is van sneeuwkanonnen. Daarnaast is Saalbach al vaker het toneel geweest van grote evenementen en bekend met de organisatie hiervan. Het centrum van Saalbach is autovrij, dus je kunt lekker feesten op straat.

Programma Dutchweek Saalbach

Het programma van de Dutchweek Saalbach 2020 is nog niet vastgesteld. Voorgaande jaren begon het feest al vroeg op de dag bij de twee Dutchweek-feestlocaties bij de Panorama Alm en de Maisalm. Beneden in het dorp ging vanaf vier uur bij Burgi’s Bar een echte Tiroler après-ski party los die tot een uur of tien duurde. Van 21.00 tot 4.00 was het feest in de Taverne. Vanaf 22.00 uur draaide een DJ  met live muziek in de Castello. En vanaf 23.00 uur totdat het ochtendgloren, ging het los in de Zum Turn met de house and dance club. Verder kende het Dutch Saalbach weekend nog twee specials bij feestcafé Taverne.

Ga je vliegen naar Saalbach? Het vliegveld van Salzurg ligt op 90 kilometer, dat van Innsbruck op 160 kilometer. Vergelijk hier de ticketprijzen. Boek dan alvast hier je taxi van het vliegveld naar Saalbach. Boeken kan gewoon in het Nederlands.

Dutchweek Gerlos: 25 tot 29 maart 2020

Na Saalbach is het de beurt aan Gerlos voor de Dutchweek Gerlos. Dit Hollandse feest in Oostenrijk wordt sinds 2017 gehouden. Lees meer over de Dutchweek Gerlos.

Dutchweek Norway: 1 tot 5 april 2020

Omdat veel skigebieden in Oostenrijk in april de liften sluiten, en omdat het druk is met Pasen, wijkt de Dutchweek-organisatie in april uit naar Voss en Myrkdalen in Noorwegen. De tweede Dutchweek Norway vindt van 1 tot 5 april plaats in skigebied Voss in Noorwegen. Je kunt dan skiën in Voss en Myrkdalen. Behalve skiën en feesten in 2 sneeuwzekere skigebieden kun je ook indoor-skydiven en met een boord door de fjord bij Myrkdalen scheuren. Hou er wel rekening mee dat alcohol in Noorwegen duur is.

Dutch Week Val Thorens

Het seizoen van Dutchweek-feesten in 2020 wordt traditiegetrouw afgesloten met de ‘moeder aller Dutchweek-feesten’: de Dutch Week Val Thorens. Die Dutch Week wordt van 25 april tot en met 2 mei 2020 georganiseerd door onder meer Summittravel en Snowtime.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.