Shadow

Een creditcard op wintersport: handig voor medische noodgevallen

Heb je een leuke wintersportvakantie geboekt? Net als jij gaan jaarlijks veel Nederlanders naar de sneeuw toe. Een fysieke en ontspannende skivakantie is iets om naar uit te kijken. Maar wat als je tijdens de vakantie een vervelend ongeluk krijgt? Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn op het onverwachte.

Een vlucht met een reddingshelikopter betaal je liever niet uit eigen zak. Zorg voor een goede reisverzekering voor je wintersport © WintersportOostenrijkGids.nl
Een vlucht met een reddingshelikopter betaal je liever niet uit eigen zak. Zorg voor een goede reisverzekering voor je wintersport © WintersportOostenrijkGids.nl

Met een actieve vakantie kun je snel een ongelijk krijgen, waardoor kosten voor medische zorg snel kunnen oplopen. In zo’n geval is het handig om jouw wintersportvakantie met creditcard te betalen én er één op zak te hebben. Ben je benieuwd waarom? In deze artikel lees je waarom het handig is om vooraf aan jouw vakantie een creditcard aan te vragen en hoe deze kan helpen bij het opvangen van medische kosten.

Creditcard met reis ongevallenverzekering

Het voordeel van jouw wintersportvakantie betalen met een creditcard is dat de meeste creditcards een reis ongevallenverzekering bieden. Een reis ongevallenverzekering kan waardevolle ondersteuning bieden bij een medisch ongeval, zo ook bij wintersportactiviteiten. Zo kan de verzekering diensten aanbieden als medische verwijzingen, medisch noodvervoer en noodreisarrangementen. Stel je voor dat je tijdens het skiën vervelend ten val komt en een arm breekt, of zelfs wanneer je invalide wordt. In zo’n geval is het fijn als je verzekerd bent tegen hoge medische kosten en een vangnet hebt.

Wat daadwerkelijk wordt geregeld of uitbetaald, is afhankelijk van jouw creditcardmaatschappij. Zo zijn er maatschappijen die alleen uitkeren bij invaliditeit en bijvoorbeeld niet bij overlijden. Lees daarom eerst de voorwaarden van jouw creditcardmaatschappij door en kies de creditcard die bij jouw wensen past. Let op: om van de reis ongevallenverzekering gebruik te kunnen maken, is het wel noodzakelijk dat je jouw wintersportvakantie met creditcard hebt betaald. Is dat niet het geval? Dan geldt de dekking van de creditcard niet.

Onverwachte medische kosten

Het hebben van een creditcard tijdens de wintersport kan je financiële steun bieden voor onverwachte medische kosten. Wintersport kan fysiek veeleisend zijn en er kunnen ongelukken gebeuren. Als je toch niet zo goed blijkt te kunnen skiën of snowboarden dan je dacht, en je beide benen en armen breekt, kunnen de medische kosten erg hoog oplopen. Denk aan hoge ziekenhuisrekeningen, medicatiekosten en kosten voor repatriëring. Het hebben van een creditcard kan deze kosten helpen dekken. Zo kun je je concentreren op het krijgen van de medische zorg die je nodig hebt, zonder de zorgen over het betalen.

Zorgkosten betalen met een creditcard

Bovendien accepteren veel medische zorgverleners creditcards, waardoor het gemakkelijk is om medische kosten daar en op dat moment te betalen. Zo kom je nooit zonder geld te zitten en kun je altijd de gemaakte kosten betalen. Ook hoef je geen fysiek geld in de juiste valuta op zak te hebben. Daarnaast kan een creditcard handig zijn als je op je wintersportbestemming een auto wilt huren, reparaties aan je eigen auto moet betalen of als je tol moet betalen.

Houd daarbij wel in gedachten dat het gebruik van een creditcard bij medische kosten tot rente kan leiden. Belangrijk is dus om de algemene voorwaarden van jouw creditcard te weten.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.