Shadow

Freeriden in Ischgl en Kappl: de juiste poeder direct naast de skilift

Het Paznauntal in Tirol is een perfect gebied voor freeriders. Van extreme gebieden tot makkelijke poederstromen; freeriden in Ischgl en Kappl kan altijd onder de juiste omstandigheden. Direct los in de poedersneeuw zonder lange beklimmingen en direct aan de skilift.

Freeriden in Ischgl en Kappl © TCB Paznaun - Ischgl
Freeriden in Ischgl en Kappl © TCB Paznaun – Ischgl

Die uitstekende omstandigheden zijn precies de reden waarom van 11 tot en met 18 maart 2023 de Nederlandse kampioenschapen Freeride plaatsvinden in Kappl. De Dutch Freeride Championships worden al jaren in Kappl in het Paznauntal gehouden.

Poederruns om te freeriden in Ischgl en Kappl

Met de twee bestemmingen – Ischgl en Kappl – is de regio Paznaun een topgebied voor freeriders die op zoek zijn naar de beste poederruns. Brede hellingen, mooie toppen en dalen met genoeg ruimte. Dankzij de speciale geografische ligging met een hoogteniveau van meer dan 2.000 meter is er genoeg sneeuw. Goed om te weten, zelfs dagen na de laatste sneeuwval zijn er nog steeds ongerepte poederbanen te vinden slechts een klein stukje hoger op de piste.

Wil jij freeriden in Ischgl of Kappl? Boek dan een hotel of appartement bij Snowtrex (veel keuze), Summit Travel, TUI, Sunweb en Booking.com. Ga je met een groep vrienden freeriden? Boek dan een vakantiehuis of groot appartement bij Villaforyou, Interhome, Belvilla en Chalet.nl. Behalve met de auto kun je ook met het vliegtuig of de trein via Innsbruck. Boek ook direct je ski- of snowboardles bij een van de skischolen in het Paznauntal.

Freeriden in Ischgl: Powder gem in Paznaun

Freeriders en fans van de poedersneeuw kunnen in Ischgl kiezen uit verschillende afdalingen en freeride-tochten dichtbij de skiliften. Het aanbod varieert van steile hellingen voor experts tot vlakke poedervelden rondom de Piz Val Grondabahn. Hier kunnen zelfs de minder ervaren freeriders een afdaling maken door de poedersneeuw. Iedereen die het op veilig wil spelen, tijdens een dag ‘off-piste’, kan op pad gaan met een ervaren gids van de skischool in Ischgl.

Freeriden in Kappl: poeder met de professionals

In Kappl vind je de perfecte faciliteiten voor een ultieme freeride ervaring. Het gebied is makkelijk te bereiken en bijna alle afdalingen beginnen bij de bergstations van de kabelbanen Alblittkopf en Alblittbahn. Een hoogtepunt in Kappl zijn de hellingen van de Quellspitze.

Tip – de wandeling op de top en skiën van de Quellspitze-helling mag alleen worden beoefend als lawineomstandigheden volkomen veilig zijn. Informatie over het huidige lawinewaarschuwingsniveau, sneeuwniveaus en temperatuur zijn beschikbaar op een informatiebord bij het bergstation Diasbahn.

Lees ook: Daarom wil je op wintersport in Ischgl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.