Shadow

Freeriden in Ischgl en Kappl: de juiste poeder direct naast de skilift

Het Paznauntal in Tirol is een perfect gebied voor freeriders. Van extreme gebieden tot makkelijke poederstromen; freeriden in Ischgl en Kappl kan altijd onder de juiste omstandigheden. Direct los in de poedersneeuw zonder lange beklimmingen en direct aan de skilift.

Freeriden in Ischgl en Kappl © TCB Paznaun - Ischgl
Freeriden in Ischgl en Kappl © TCB Paznaun – Ischgl

Die uitstekende omstandigheden zijn precies de reden waarom tussen 7 en 13 maart 2020 de Nederlandse kampioenschapen Freeride plaatsvinden in Kappl. In januari 2020 was dit dorp in het Paznaundal ook al de plek voor twee andere speciale freeride-evenementen: de Freeride Open Faces Contest en het WK Freeride voor junioren.

Poederruns om te freeriden in Ischgl en Kappl

Met de twee bestemmingen – Ischgl en Kappl – is de regio Paznaun een topgebied voor freeriders die op zoek zijn naar de beste poederruns. Brede hellingen, mooie toppen en dalen met genoeg ruimte. Dankzij de speciale geografische ligging met een hoogteniveau van meer dan 2.000 meter is er genoeg sneeuw. Goed om te weten, zelfs dagen na de laatste sneeuwval zijn er nog steeds ongerepte poederbanen te vinden slechts een klein stukje hoger op de piste.

Wil jij freeriden in Ischgl of Kappl? Boek dan een hotel of appartement bij Wintertrex (veel keuze), Summit Travel, TUI, Sunweb en Booking.com. Ga je met een groep vrienden freeriden? Boek dan een vakantiehuis of groot appartement bij Villaforyou, Interhome, Belvilla, Chalet.nu en Chalet.nl. Behalve met de auto kun je ook met het vliegtuig of de trein via Innsbruck. Of ga gezellig met z’n allen met de buspendel.

Freeriden in Ischgl: Powder gem in Paznaun

Freeriders en fans van de poedersneeuw kunnen in Ischgl kiezen uit verschillende afdalingen en freeride-tochten dichtbij de skiliften. Het aanbod varieert van steile hellingen voor experts tot vlakke poedervelden rondom de Piz Val Grondabahn. Hier kunnen zelfs de minder ervaren freeriders een afdaling maken door de poedersneeuw. Iedereen die het op veilig wil spelen, tijdens een dag ‘off-piste’, kan op pad gaan met een ervaren gids van de skischool in Ischgl.

Freeriden in Kappl: poeder met de professionals

In Kappl vind je de perfecte faciliteiten voor een ultieme freeride ervaring. Het gebied is makkelijk te bereiken en bijna alle afdalingen beginnen bij de bergstations van de kabelbanen Alblittkopf en Alblittbahn. Een hoogtepunt in Kappl zijn de hellingen van de Quellspitze. Daar werd afgelopen maand het Open Faces freeride evenement gehouden. Vanaf de openbare ruimte op piste 8 hadden toeschouwers een mooi uitzicht op de pistes en de runners. Daarnaast streden 14- tot 17-jarigen begin dit jaar om de wereldkampioenstitel tijdens de Freeride Junior Wereldkampioenschappen. Van 7 tot en met 13 maart worden de Nederlanders tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Freeride hun beste atleten selecteren.

Het NK Freeride in Kappl is tegenwoordig onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival.

Tip – de wandeling op de top en skiën van de Quellspitze-helling mag alleen worden beoefend als lawineomstandigheden volkomen veilig zijn. Informatie over het huidige lawinewaarschuwingsniveau, sneeuwniveaus en temperatuur zijn beschikbaar op een informatiebord bij het bergstation Diasbahn.

Lees ook: Daarom wil je op wintersport in Ischgl.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.