Shadow

Lentezon, sneeuw en vooral veel plezier

lente-ski

Door het lenteweer kunt u zich bijna niet voorstellen dat er in andere landen nog meters sneeuw ligt. Toch is het zo! In de hooggelegen gebieden van Oostenrijk en Frankrijk is nog genoeg sneeuw te vinden, wat u de mogelijkheid geeft om in de lente nog van de wintersport te genieten. Ga er met de Pasen nog een weekend tussenuit of boek eind april nog een weekje weg.

Sneeuwzekere skigebieden in de lente

Het wintersportseizoen loopt in veel skigebieden tot eind april. Vooral in Frankrijk, waar de gebieden over het algemeen hoog liggen, kan er nog lang genoten worden van de wintersport. In Frankrijk zijn de meeste gebieden het hele seizoen heel sneeuwzeker. Bijvoorbeeld Les Trois Vallées, waar de pistes reiken tot wel 3200 meter. Of in Alpe d’Huez, een waar paradijs voor de fanatieke wintersporter, op dit moment ligt daar wel 370 cm sneeuw. En niet alleen daar, maar in veel andere Franse gebieden is nog meer dan 3 meter sneeuw te vinden!

In Oostenrijk liggen de gebieden wat lager, maar niet getreurd, Oostenrijk telt een aantal gletsjers waar soms wel tot mei geskied kan worden. Mede door de hoge ligging, de goede sneeuw van de afgelopen winter en daarnaast de eventuele hulp van sneeuwkanonnen zijn de sneeuwcondities hier nog uitstekend. Bijvoorbeeld de Pitztaler gletsjer of de Kitzsteinhorn, nabij Kaprun en Zell am See. En is de sneeuwconditie iets minder aan het eind van de middag? De après-ski is hier ook heel gezellig!

Het einde van het wintersportseizoen

Het eind van het wintersportseizoen wordt in Frankrijk ook extra feestelijk gevierd. Eind april, begin mei wordt in Val Thorens, de onder Nederlanders, populaire Dutch Week georganiseerd.

In deze week kunt u nog genieten van prachtige pistes, lange dagen en heerlijk lenteweer. Ook in Tignes gaat het einde van het seizoen niet zomaar voorbij. Hier wordt de Snow Fam Week georganiseerd, de perfecte week voor een gezellige gezinsvakantie en u kunt hier nog heerlijk skiën in het skigebied Espace Killy.  Deze twee wintersport- en feestweken vallen in de meivakantie en zijn hierdoor een voordelig alternatief voor de relatief dure en drukke krokus- en kerstweken.

Kunt u ook geen genoeg van krijgen van wintersport? U kunt nu nog voordelig op reis en genieten van lange dagen, lentetemperaturen, volop gezelligheid op de piste en heerlijke sneeuw. Trakteer uzelf op nog een week of weekend heerlijk vertoeven in de sneeuw, kijk voor meer informatie op Snowtime.nl.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.