Shadow

Nieuw cross country centrum op Pitztaler gletsjer

Langlaufen op de Pitztaler gletscher

Het Pitztal in Tirol biedt cross country skiërs nu de mogelijkheid om de kneepjes van het langlaufen onder de knie te krijgen in het nieuwe langlaufcentrum op de Pitztaler gletsjer.

Met het nieuwe cross country centrum, 7 km aan hoogteloipen, biedt de Pitztaler gletsjer loipeplezier voor alle niveaus. Professionele cursussen worden gegeven door veelvuldig landskampioen en Olympisch cross country skiër Martin Tauber.

Het nieuwe cross country centrum ligt bij het dalstation van de Mittelberg skilift en is ideaal voor zowel beginnende als geoefende langlaufers. Tijdens het ‘Cross country camp’ geeft vijfvoudig landskampioen Martin Tauber dagelijks een skating training met video-analyse en instructies voor de juiste lichaamshouding. Er wordt tevens aandacht besteed aan het waxen van de ski’s. De technieken worden vervolgens in praktijk gebracht op de 7 km aan hoogteloipen, variërend van 2.690 tot 2.740 m. Desgewenst kan de langlauftraining geboekt worden in combinatie met een verblijf in een luxe hotel.

Sneeuwzeker langlaufen op de gletscher

De gletscher biedt sneeuwzekerheid van september tot mei. Wie in het najaar naar het Pitztal afreist, kan naast verse sneeuw, rekenen op gunstig geprijsde accommodaties. Daarnaast valt de drukte op de loipen en pistes erg mee en is de temperatuur vaak aangenaam. Meer over de activiteiten op de Pitztaler gletscher op Pitztaler-gletscher.at.

Lees ook:
Freestyle-cursus voor kinderen in het Pitztal.
Gletschers in Tirol medio oktober weer open.

Lees meer wintersportnieuws.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.