Reisverzekering voor wintersport

 

U gaat op wintersport? Een reisverzekering met wintersportdekking is dan onontbeerlijk aangezien u dan niet genoeg hebt aan een gewone reisverzekering. Wintersport geldt namelijk als een extra risico dat niet door de gewone reisverzekering gedekt wordt.

Standaard reisverzekering dekt geen kosten voor wintersport

Een vlucht met een reddingshelikopter betaal je liever niet uit eigen zak. Zorg voor een goede reisverzekering voor je wintersport © WintersportOostenrijkGids.nl

Een vlucht met een reddingshelikopter betaal je liever niet uit eigen zak. Zorg daarom voor een goede reisverzekering voor je wintersport © WintersportOostenrijkGids.nl

Heel veel mensen hebben een gewone reisverzekering, maar kosten die verband houden met ongelukken en schade op de wintersport vallen doorgaans niet onder de polis. De bekende gipsvlucht of de kosten van een redding in de bergen na een valpartij op de piste vallen niet onder de gewone reisverzekering of ziektekostenverzekering. Letsel of schade onderweg van of naar uw wintersportgebied vallen meestal wel onder uw reis-, auto-, of ziektekostenverzekering. Zoek dus eerst uit wat onder uw gewone ziektekosten-, autoverzekering of reisverzekering valt als u op wintersport gaat. Wat niet onder een van die verzekeringen valt, kunt u verzekeren via een reisverzekering met wintersportmodule of wintersportdekking.

Reisverzekering voor wintersport dekt ook niet alles

Maar pas op: ook al heeft u een reisverzekering voor wintersport, dan nog zijn niet alle risico’s gedekt. Gevaarlijke zaken als rodelen, parapenten of sneeuwscooter-crossen, maar soms ook off-piste-skiën, vallen niet altijd onder de reisverzekering met wintersportdekking. Roekeloos of onzorgvuldig gedrag is sowieso altijd uitgesloten en dat kan breed worden uitgelegd door uw verzekeraar. Als bijvoorbeeld uw bagage in de auto in het zicht ligt, kan de verzekeraar bij diefstal of inbraak moeilijk doen. Lees dus eerst goed de kleine lettertjes van uw reisverzekering als u op wintersport gaat.

De premie van een reisverzekering voor wintersport

Wie een reisverzekering voor wintersport zoekt, kan geld besparen door te vergelijken bij diverse aanbieders. U kunt ook nog kiezen voor een eigen risico, waardoor de premie nog lager wordt. Een wintersportverzekering afsluiten kan heel makkelijk online bij onder meer AegonOhra en Centraal Beheer. Meestal kunt u kiezen uit een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Gaat u met een groep op wintersport? Dan kan een groepsannuleringsverzekering interessant zijn.

Gaat u meerdere keren per jaar op wintersport? Dan is het goedkoper om een doorlopende reisverzekering met wintersport dekking af te sluiten. Maar check altijd voordat u vertrekt of uw reisverzekering de wintersport dekt. Lees meer tips over de reisverzekering voor uw wintersportvakantie.

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.