Shadow

KOYA, Japanese cuisine by Klaus Brunmayr, nieuwe culinaire hotspot in Ischgl in 2022

Ischgl in het Paznauntal is niet alleen een geweldig skigebied, maar staat culinair ook hoog aangeschreven. Verschillende chefs grossieren er in ‘Hauben’, de befaamde ‘koksmutsen’ van Gault & Millaut. En dat culinaire palet heeft nu een nieuwe kleur gekregen met de komst van Japanse restaurant KOYA in de vernieuwde Trofana Alm.

De Trofana Alm, pal achter het 5* Gourmet & Relax Resort Trofana Royal Superior, was altijd een restaurant, maar was bovenal bekend als een beregezellige après-skibar waar het altijd ram- en ramvol was. De oude Trofana Alm is in 2020 helemaal gesloopt en van de grond af aan opnieuw opgebouwd.

Ultramoderne techniek, alpiene chic en eeuwenoud hout

De nieuwe Trofana Alm in Ischgl combineert eeuwenoud hout met ultramoderne techniek en alpiene chic. © Trofana Alm
De nieuwe Trofana Alm in Ischgl combineert eeuwenoud hout met ultramoderne techniek en alpiene chic. © Trofana Alm

Deze winter presenteert de Trofana Alm zich in een volledig nieuw jasje. Ultramoderne techniek en alpiene chic mengen zich met eeuwenoud hout en Tiroolse steen. Het culinaire aanbod in Trofana Alm gaat van knapperige pizza’s uit de steenoven tot traditionele Tiroolse en alpiene lekkernijen – en met het nieuwe KOYA komen nu ook fijne delicatessen uit het Verre Oosten op je bord.

Nieuwe Trofana Alm met Japans toprestaurant

Japans restaurant Koya in de vernieuwede Trofana Alm in Ischgl. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
Japans restaurant Koya in de vernieuwede Trofana Alm in Ischgl. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

De hoteliersfamilie Von der Thannen, die ook eigenaar is van het 5* Gourmet & Relax Resort Trofana Royal Superior, reserveerde een gedeelte van de nieuwe Trofana Alm voor een Japanse cuisine & brasserie van het hoogste niveau: KOYA.

Het concept en de kookkunst voor deze nieuwe hotspot voor genieters komen uit de creatieve hoed van een grote naam: het culinaire brein achter KOYA is sterrenchef Klaus Brunmayr. Hij is kind aan huis in de topkeukens van deze wereld en was in de leer bij de beroemdste chefs: van Alfons Schubeck over Joel Rebouchon in Las Vegas tot Gordon Ramsay in Londen.

Concept-ontwikkelaar voor high-end gastronomiebedrijven

Het nieuwe Koya heeft een plek gekregen in de vernieuwde Trofana Alm. © Trofana Alm
Het nieuwe Koya heeft een plek gekregen in de vernieuwde Trofana Alm. © Trofana Alm

Ook in Ischgl heeft Klaus Brunmayr al een naam opgebouwd. Tijdens zijn loopbaan leidde hij restaurant Tristan in Puerto Portals in Mallorca en hij is de oprichter, ontwikkelaar en executive chef van de Lucy Wang-restaurants in Ischgl, Innsbruck en Puerto Portals – om maar een paar voorbeelden te noemen. Bovendien is hij een van de meestgevraagde conceptontwikkelaars voor high-end gastronomiebedrijven.

In het nieuwe KOYA verwent Klaus Brunmayr zijn gasten in een klein, gezellig kader met delicatessen van het hoogste niveau. Zodra het winterseizoen in Ischgl van start gaat, verleiden ware sushi-meesterwerkjes je smaakpapillen.

Trofana Alm is het toonbeeld van alpiene gezelligheid en wordt beschouwd als een van de beroemdste eetgelegenheden of “Einkehren” in het Alpengebied. Sinds 1988 is het restaurant synoniem voor gastvrijheid en culinaire hoogstandjes op de plek in het dorp waar de skiërs hun laatste schwung maken.

Meer over wintersport in Ischgl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.