Shadow

Wildkogel-Arena: familieskigebied pur sang

Tussen de grote skigebieden van het Zillertal en Kitzbühel ligt de Wildkogel-Arena. Met 75 kilometer aaneengesloten skipisten waarvan het grootste deel makkelijk blauw of rood is, kun je de Wildkogel-Arena een familieskigebied pur sang noemen.

Wildkogel-Arena: beste skigebied tot 80 kilometer pisten

Sneeuwpret voor iedereen in familieskigebied Wildkogel-Arena © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
Sneeuwpret voor iedereen in familieskigebied Wildkogel-Arena © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Skigebied Wildkogel-Arena weet zich als middelgroot skigebied uitstekend te handhaven tussen de grote, bekendere skigebieden in Oostenrijk. Niet door steeds meer nieuwe liften en pistes aan te leggen, maar juist door te investeren in kwaliteit zoals in pistenonderhoud, kwaliteit van de liften, duurzaamheid, gastronomie en accommodaties. Het resultaat: de Wildkogel-Arena behoort volgens het toonaangevende Duitse testportal Skiresort tot de ‘beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer piste’ – en tot de ideale bestemmingen voor een wintervakantie met het gezin waarbij zowel ouders als kinderen volledig aan hun trekken komen.

Hoge beoordelingen Wildkogel-Arena

Het testmagazine beloonde de Wildkogel-Arena met 16 onderscheidingen in alle relevante categorieën, waaronder het aanbod voor beginners, gezinnen en kinderen. Het skigebied kreeg ook de hoogste beoordeling van 5 sterren voor onder meer skiliften, sneeuwzekerheid, prepareren, hygiëne, berggastronomie en accommodatie bij de pistes. Ook scoorde Wildkogel-Arena hoog voor de vriendelijkheid van het personeel.

Wildkogel-Arena overzichtelijk skigebied

Die 75 kilometer aaneengesloten skipisten liggen tussen de plaatsen Neukirchen am Großvenediger en Bramberg aan Wildkogel. De Smaragdbahn en de Wildkogelbahn brengen vanuit beide dorpen skiërs, snowboarders en wandelaars de bergen op. Het skigebied ligt in een zogeheten natuurlijk keteldal. Daardoor kun je altijd weer makkelijk terugkomen bij de bergstations van de liften, of bij een van de bergrestaurants.

Ideaal skigebied voor gezinnen

Ideaal voor gezinnen is dat 85 procent van de pistes makkelijk of middelzwaar is. Kinderen kunnen in de Wildkogel-Arena al vanaf 3 jaar in een minicursus beginnen met skiles. Dat gebeurt door professionele skileraren en onder toeziend oog van de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia.

Skiles voor kinderen in de Wildkogel-Arena

Winterpret voor de hele familie in het family fun park in Wildkogel-Arena. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Winterpret voor de hele familie in het family fun park in Wildkogel-Arena. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

De wat grotere kinderen krijgen skiles bij de oefenliften en -pistes in het dal en bij de bergstations van de gondels in de Kogel-Mogel ‘kinderländer’ van de skischolen. Die zijn uitgerust met skicarrousels en transportbanden, waardoor kinderen makkelijk de hellinkjes op kunnen. In het kinderrestaurant van het panorama-bergrestaurant van de Wildkogel bergliften krijgen de skikampioentjes in de dop tussendoor een energieboost. Meestal hebben ze het skiën al na drie dagen aardig onder de knie.

Speels skiën met Skimovie en Speedcheck

Voor kinderen en volwassenen die al goed kunnen skiën, heeft Wildkogel-Arena naast de gewone afdalingen nog een aantal speciale pistes te bieden. Op de Skimoviepiste kun je jezelf laten filmen tijdens de afdaling. Die video kun je bekijken in de Racer’s Corner van het panorama-bergrestaurant

De Wildkogel-Arena is bovendien het eerste skigebied van de regio met een Speedcheckpiste. Je kunt hier onderling vergelijken wie de snelste is op de ski’s. Het Familypark met steile bochten, sneeuwgolven en een reusachtig slakkenhuis zorgt voor een extra portie fun, en op de schansen en boxen van de Funslope ontwikkelen freestylers en snowboarders heel easy hun persoonlijke slopestyle.In de gratis app BB Wildkogel vindt je alle actuele informatie over de weers- en sneeuwomstandigheden, evenementen, webcams en openingstijden van de Wildkogel liften.

Langlaufers vinden in de Wildkogel-Arena 45 kilometer langlaufloipen.

Van de skipiste op de slee

Wildkogel-Arena heeft de langste verlichte rodelbaan ter wereld, al kun je daar niet met deze slee af. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
Wildkogel-Arena heeft de langste verlichte rodelbaan ter wereld, al kun je daar niet met deze slee af. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Maar de Wildkogel-Arena biedt meer winters vermaak, onder meer met de langste verlichte rodelbaan ter wereld. De Smaragd- of de Wildkogelbahn brengt de rodelaars naar het startpunt. Op vrijdag is de Smaragdbahn voor rodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend en de rodelbaan zelf is elke dag tot 22.00 uur verlicht. Tussen de start en de finish liggen pittige 14 kilometer en 1300 meter hoogteverschil. Heb jij nog nooit gerodeld of wil je je rodeltechniek verbeteren? De betere bocht- en remtechniek leer je tijdens de wekelijkse rodelworkshop. Zo kun je nog efficiënter aan je persoonlijke afdalingsrecord werken.

Met de hele familie rodelen op de 14 kilometer lange rodelbaan in de Wildkogel-Arena. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Met de hele familie rodelen op de 14 kilometer lange rodelbaan in de Wildkogel-Arena. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Overigens: bij het rodelen, “Skimoving” of carven op de dalafdaling naar Neukirchen kun je badges verzamelen en daarmee deelnemen aan de Wildkogel Cup. Wil je schaatsen? Van december tot half maart kun je in Neukirchen en Bramberg op de verlichte kunst- en natuurijsbanen je rondjes oefenen.

Wandelen tussen de Wildkogel en de dalen van het Nationaal Park

Ook winterwandelaars kiezen de mooiste panoramaberg van de Pinzgau als uitgangspunt. Het uitzicht op het geruimde winterwandelpad tussen de bergstations van de Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn is prachtig. Aan de tegenoverliggende kant van de Alpenhoofdkam staan de ‘de grote jongens’ van het Nationaal Park Hohe Tauern op een rijtje, waaronder de Großglockner (3798 m) als hoogste berg van Oostenrijk en de Großvenediger (3657 m) als hoogste berg van Salzburg.

Langlaufers vinden in de Wildkogel-Arena 45 kilometer langlaufloipen. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Langlaufers vinden in de Wildkogel-Arena 45 kilometer langlaufloipen. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Buiten de gebaande paden gaat het door de ongerepte valleien van het Nationaal Park. Bezoek met de rangers van het Nationaal Park de wilde en romantische Sulzbachtäler-valleien, het dal Hollersbachtal en het zonnige dal Dürnbachtal. Per tractortrein en na een korte wandeling bereik je de voederplek van de wilde dieren in het dal Habachtal. Bijna als in de bioscoop kun je vanuit een paviljoen met een enorme glazen gevel in alle stilte en van heel dichtbij de machtige herten, gemzen, hindes en hertenjongen observeren die naar de voederplaatsen komen. Deze bijzondere vakantie-ervaring zal je altijd bijblijven. ’s Avonds kun je met wandelgids Harald een fakkeltocht door de winternacht maken en ter afsluiting met snowtubes over de heuvel suizen.

Wildkogel-Arena sneeuwzeker skigebied

Sneeuwballen gooien met mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Sneeuwballen gooien met mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Met de opwarming van de aarde worden sneeuwzekerheid en duurzaamheid steeds belangrijker. Ook daarin scoort Wildkogel-Arena hoog. Dankzij de aanleg van het nieuwe waterbassin Braunkogel kan 85 procent van de pistes worden besneeuwd als Moeder Natuur het even laat afweten. Dat garandeert sneeuwzekerheid van december tot na Pasen.

Duurzame energie

Een groot deel van de energiebehoefte van de Wildkogel-iften komt van hernieuwbare bronnen. Een nieuwe installatie voor zonne-energie levert stroom voor de werking van de 8-persoonsgondellift en het dalstation van de Smaragdbahn. Tijdens de openingstijden van de kabelbaan rijdt de klimaatvriendelijke elektrische trein eLINER tussen de dalafdaling en het dalstation van de Wildkogelbahn. Alleen al het fantastische uitzicht op de omliggende bergwereld door de grote panoramavensters maken de rit tot een belevenis. Met de eLINER kiest de Wildkogel-Arena als partner van het KlimaAktiv-programma voor klimaatvriendelijke mobiliteit.

Praktische informatie Wildkogel-Arena

Vanaf Utrecht is het ongeveer 960 kilometer naar de Wildkogel-Arena. Vanaf München neem je bij Rosenheim de afslag naar Kiefersfelden en Kufstein-Süd. Voor dit stukje A12 heb je geen vignet nodig. Je kunt dus zonder vignet naar de Wildkogel-Arena rijden. Bij de afslag Küfstein-Süd ga je verder op de B173 richting Ellmau, St. Johann in Tirol, Kitzbühel, Pass Thurn en Mittersill naar Bramberg/Neukirchen.

Openingstijden liften Wildkogel winter 2022/23
Periode: 08.12.22 – 11.12.22, 16.12.22 – 16.04.23
-Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur
Skipas voor 1 dag: volw. 57,50 euro / kinderen 28,00 euro 6-daagse skipas: volw. 283,00 euro / kinderen 138,50 euro
-Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur
Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 15,50 euro / kinderen 7,50 euro, dagpas: volw. 38,50 euro / kinderen 19,00 euro
-Elke vrijdag avondbergritten voor rodelaars tot 18.30 uur met de Smaragdbahn vanuit Bramberg (avondbergritten niet in de skipas inbegrepen). Alleen bij geschikte weersomstandigheden!

Alle informatie over skipasprijzen en openingstijden vind je op de Nederlandstalige website van de Wildkogel-Arena. Daar kun je ook accommodaties in de Wildkogel-Arena boeken.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.