Shadow

Wintersport in Oostenrijk of Frankrijk

wintersport-oostenrijk

Wintersporten kan tegenwoordig op steeds meer plekken maar waar moet u heen als u gaat? Dichtbij huis in Duitsland, Italië, Zwitserland of kiest u voor een van de twee favorieten: Frankrijk en Oostenrijk.  Twee wintersport giganten met ieder zijn eigen plus en min punten. De landen doen zeker niet voor elkaar onder maar er zijn toch belangrijke verschillen waar rekening mee moet worden gehouden bij de keuze.

Wintersportsfeer in Oostenrijk en Frankrijk

Sfeervolle bergdorpjes, leuke restaurants en mooie kerkjes, één van de dingen die de wintersport zo leuk maakt is de gezellige sfeer die in de wintersportplaatsen hangt.  De Oostenrijkse dorpjes hebben deze oorspronkelijke charme weten te behouden, dit is in de dorpjes goed te merken. De gezellige sfeer zorgt in Oostenrijk voor een uitbundige après-ski.

In Frankrijk zijn er in de jaren ’60 en ’70 zijn in een razend tempo wintersportplaatsen ofwel skistations gebouwd. In die tijd stond vooral de functionaliteit voorop. Bij het skigebied werden liften en accommodaties gebouwd. Vaak waren dit grote gebouwen en appartementen complexen die niet erg sfeervol zijn. Een groot voordeel is wel dat vanuit de skistations de pistes en liften uitstekend te bereiken zijn. Het is bij veel dorpen ook mogelijk om terug te skiën naar de accommodatie. In Frankrijk komt er nu steeds meer aandacht voor die typische sfeer, in steeds meer plaatsen worden mooie chalets gebouwd waardoor de dorpen aan intimiteit winnen.

Wintersport in Oostenrijk of Frankrijk: uiteenlopende skigebieden

Één van de belangrijke verschillen tussen Frankrijk een Oostenrijk is de ligging van de skigebieden. Over het algemeen liggen de skigebieden in Frankrijk hoger dan in Oostenrijk en zijn hierdoor sneeuwzekerder maar vaak ook kouder. In Oostenrijk, waar de gebieden relatief laag liggen, ski je vaak onder of nabij de boomgrens, hierdoor kan je prachtige tochten maken door de bossen.

Een grote pre van de Franse skigebieden is de uitgestrektheid, de gebieden hebben vaak veel aaneengesloten pistes en wintersporters hebben hier een enorm gebied om te ontdekken.

Een van de redenen waarom Oostenrijk al jaren populair is onder Nederlanders is de kindvriendelijkheid van de gebieden. Veel gebieden hebben een eigen kinderclub, compleet met mascotte en vermaak, een oefenwei voor de kinderen en vaak Nederlandse skilessen. Toch zie je in Frankrijk ook een ruim aanbod aan familievriendelijke bestemmingen waar kinderen steeds meer centraal staan.

Prijsverschil

In Frankrijk zijn de accommodaties vaak kleiner opgezet dan in Oostenrijk waar er vaak veel ruimte is in de dorpen. Hierdoor zijn de accommodaties vaak goedkoper, ideaal voor mensen die wat meer ‘low’ budget willen gaan. Daarentegen is het eten op de piste in Oostenrijk wat goedkoper dan in Frankrijk.

Wintersport in Oostenrijk of Frankrijk, het is geen gemakkelijke keuze. Wat vindt u belangrijk? Grotere skigebieden of gezellige dorpjes? Houdt u van rust of wilt u lekker après-skiën. Komt u puur voor de sport  en de grote gebieden dan is Frankrijk zeker een aanrader. Of kiest u liever voor de sfeer en goede après-ski? Dan is de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ zeker iets voor u.  Kijk voor meer informatie op onder meer Snowtime.nl.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.