Wintersport in Tirol ontdekken zonder risico

wildschonau-skiles

Ben je al lang niet meer op wintersport geweest, maar wil je wel weer eens gaan skiën? Of ben je nog nooit op wintersport geweest, maar wil je het wel eens proberen? Dan kun je deze winter terecht in Tirol.

Dit wintersportseizoen geldt in verschillende Tiroler skigebieden een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie. Wanneer het lessen de nieuwe wintersporters en/of wintersporters die al jaren niet meer op de piste hebben gestaan niet bevalt, worden de kosten voor de resterende dagen gerestitueerd. Met deze garantie hoopt Tirol de barrière om voor het eerst (weer) op wintersport te gaan te doorbreken.

Excuses als “misschien vind ik het niet leuk” of “misschien ben ik er niet goed in” zijn geen gegronde redenen meer om niet op wintersport te gaan. In Tirol bieden de verkeersbureaus van Wilder Kaiser, Alpbachtal en Wildschönau deze winter een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie.

Voor het eerst op wintersport in Ski Juwel

In het splinternieuwe skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, gevormd door de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau, ligt de focus op persoonlijke aandacht en bestaan de lesgroepen bij de cursus ‘Ski Juwel-Wiedereinstieg mit Genuss’ uit maximaal twee personen. Wanneer de cursus voortijdig wordt afgebroken of wanneer de groep uit meer dan twee personen bestaan, kan de wintersporter de kosten voor de resterende lessen, skipas en materiaalhuur terugvragen. De actie, voor drie of vijf dagen, is geldig van 7 tot 31 januari en van 3 tot 31 maart 2013.

Wintersport in het Pitztal ontdekken

Het verkeersbureau van Pitztal heeft een speciaal ‘Skispaβ gemeinsam entdecken’ arrangement samengesteld voor een ouder en kind (0-6 jaar). Het 5-daagse arrangement is inclusief accommodatie, skipas, materiaalhuur, gebruik skibus, skiles (niet op zaterdag) en kinderprogramma. Kinderen van 5-6 jaar krijgen in de ochtend skiles en gaan in de middag naar de kinderopvang. Jongere kinderen verblijven de gehele dag bij de kinderopvang. Ook hier is de ‘niet-goed-geld-terug’ garantie voor skiles, materiaalhuur en skipas van toepassing.

Nederlands sprekende skileraren

Wanneer je als beginneling les krijg van een Nederlandssprekende instructeur, pak je de beginselen veelal sneller op. Voor het wintersportseizoen 2012-2013 hebben de 220 skischolen 733 skileraren uit Nederland laten ovekromen. Wanneer ook Vlamingen en geëmigreerde Nederlanders worden meegeteld, gaat het om 800-900 skileraren. Dit blijk uit cijfers van Snowsport Tirol. Na de les kan er naar hartenlust geoefend worden. In heel Tirol vind je namelijk ruim 1.400 km blauwe pistes.

Meer dan wintersport

Wie toch tot de conclusie komt dat wintersport niets voor hem of haar is, hoeft zich de resterende dagen absoluut niet te vervelen. De Tiroler wintersportgebieden bieden tal van spannende en ontspannende activiteiten buiten de piste, uiteenlopend van winterwandelen, huskytochten, rodelen en wellness tot snowtuben en een paardenslederit.

Meer informatie over de ‘niet-goed-geld-terug’ garantie is te vinden op visittirol.at

Wintersport in Tirol ontdekken zonder risico
5 (100%) 2 vote[s]

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

17 − 17 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.