Shadow

Nieuw skigebied Ski Juwel verbindt Alpbachtal en Wildschönau

skigebied-skijuwel

Skigebieden Alpbachtal en Wildschönau hebben hun krachten gebundeld en vormen sinds het skiseizoen 2012 – 2013 het wintersportgebied: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Dankzij een nieuwe gondel tussen beide afzonderlijke skigebieden ontstaat een skigebied met in totaal 145 km pistes en 47 liften.

Een achtpersoons gondel brengt skiërs van Inneralpbach bij Alpbach in het Alpbachtal tot op de Schatzberg in Auffach (Wildschönau). Door de verbinding kan het overkoepelende skigebied inspelen op de trend dat wintersporters steeds vaker voor een groot skigebied kiezen.

“Samen hebben we de toekomst”, zegt Peter Hausberger, managing director van de Bergbahnen Alpbachtal. “Voor Wildschönau en Alpbachtal is het van belang hun gasten een modern en duurzaam skigebied, met respect voor de natuur, te kunnen bieden”, aldus Ludwig Schäffer, managing director van de Bergbahnen Wildschönau.

Top tien skigebieden van Tirol

Het nieuwe gebied ‘Ski Juwel’ telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 77 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes. Hierdoor behoort ‘Ski Juwel’ tot de Top tien van de Tiroler skidomeinen. “Het aantal kilometers pistes is voor de vakantieganger van groot belang”, zegt Hausberger. “Zelfs de beginnende skiër, die tijdens de wintersportvakantie nooit alle pistes afdaalt, geeft steeds vaker de voorkeur aan een skivakantie in een groter gebied.”

Nieuwe pisten in Alpbachtal

De nieuwe lift begint direct naast het dalstation Pöglbahn in Inneralpbach. Op de Pechalm wordt een middelstation gebouwd en de lift eindigt bij het bergstation op de Schatzberg. Er wordt een nieuwe piste aangelegd tussen het middelstation en de Schatzberg, de Wurmegg-piste. Deze piste kan voorzien worden van kunstsneeuw. Van het middenstation naar het dal bij Inneralpbach skiën is niet mogelijk. De achtpersoons Doppelmayer gondel heeft een totale lengte van 3.279 meter en brengt wintersporters in 10 minuten naar het bergstation Schatzberg.

De nieuwe skilift kost 13,5 miljoen euro. Desondanks blijven de prijzen van de skipas tot onder het niveau van de omringende skigebieden. De nieuwe investeringen in het skigebied hebben ook geleid tot nieuwe investeringen in bijvoorbeeld hotels.

Vergelijk SkiJuwel met andere skigebieden in Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.