Wintersportvluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

Er is veel aanbod in wintersportvluchten naar Innsbruck, Salzburg en Klagenfurt. © WintersportOostenrijkGids.nl

Er is veel aanbod in wintersportvluchten naar Innsbruck, Salzburg en Klagenfurt. © WintersportOostenrijkGids.nl

Er zijn komende winter weer volop wintersportvluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven te boeken. Transavia vliegt in de winter van 2019-2020 vaker vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport naar Innsbruck en Salzburg. Ook EasyJet vliegt op diverse vliegvelden in de Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Vergelijk ticketprijzen, maar boek vroeg, want de wintersportvluchten zitten snel vol. 

Vliegen naar de wintersport wordt in de winter van 2019-2020 nog makkelijker. Transavia zag het aantal boekingen naar de wintersport de afgelopen jaren behoorlijk stijgen. Daarom heeft de goedkopestoelenmaatschappij in het winterseizoen 2019-2020 meer dan 75 wintersportvluchten per week naar de Oostenrijkse en Franse Alpen gepland. Je kunt deze winter vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg en Innsbruck vliegen. Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol naar Innsbruck duurt vijf kwartier. Vluchten van Amsterdam naar Salzburg duren anderhalf uur. Vanaf Groningen-Eelde Airport worden geen wintersportvluchten aangeboden.

Wintersportvluchten naar de Alternatieve Elfstedentocht

In de tweede helft van januari 2020 vliegt Transavia diverse keren per week naar Klagenfurt in Karinthië. Ideaal als je in die periode naar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee wilt vliegen. De wintersportvluchten naar Klagenfurt vertrekken alleen vanaf Rotterdam-The Hague Airport. Vanaf alle Oostenrijkse luchthavens kun je met bussen of taxi’s naar de wintersportgebieden. Bekijk de aanbiedingen van Transavia. Uiteraard kun je ook met Austrian Airlines naar Oostenrijk vliegen, maar dan moet je altijd een overstap in Wenen maken.

Wintersportvluchten naar Frankrijk, Zwitserland en Italië

Wie zoekt naar wintersportvluchten naar Frankrijk, kan vanaf Rotterdam naar Genève, Chambéry (voor Val Thorens, Val d” Isère, Maurienne-vallei en Les Deux Alpes) en Grenoble vliegen. Vanaf Schiphol vliegt Transavia alleen naar Chambéry. Vanaf Eindhoven gaan geen vluchten naar de Franse Alpen. Conccurrent EasyJet vliegt vanaf Amsterdam naar Salzburg, Zürich, Genève en Milaan Malpensa. Dat laatste vliegveld is handig als je naar de skigebieden in de Italiaanse Aosta-vallei op wintersport gaat. En het vliegveld van Zürich in Zwitserland ligt niet al te ver van de skigebieden in Vorarlberg, de meest westelijke deelstaat van Oostenrijk.

Transavia liet in het verleden extra vluchten naar Innsbruck vertrekken voor het Top of the Mountain-concert in Ischgl. Het is nog niet bekend of dat ook in de winter van 2019-2020 gaat gebeuren. Bekijk vertrektijden en vergelijk prijzen van vliegtickets naar de wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Vliegen naar de wintersport? Boek direct een transfer naar je hotel!

Sinds 16 april 2019 kun je al tickets boeken voor vluchten naar de wintersport. Daarmee spelen Transavia en EasyJet in op de behoefte van de consument om eerder te kunnen boeken. Heb je last van vliegschaamte? Ga dan met de buspendel op wintersport of reis met de trein naar de wintersport. Ook treintickets naar de wintersport kun je het beste vroeg boeken. Bij Shuttledirect kun je meteen je transfer van het vliegveld van Innsbruck, Salzburg of Klagenfurt naar je wintersportbestemming boeken.

Dit artikel maakt deel uit van de special Vervoer naar de wintersport.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.