Top of the Mountain concert in Ischgl met SEEED

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl in het Paznauntal in Tirol zijn uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van wintersport en muziek. Elke keer weet Ischgl topartiesten te strikken. Het Top of The Mountain Opening Concert, waarmee Ischgl het skiseizoen 2019 – 2020 opent, werd op 30 november 2019 verzorgd door de Duitse reggae-band SEEED.

Top of the Mountain Concert Ischgl.

Top of the Mountain Concert Ischgl ©TVB Paznaun-Ischgl

Het Top of the Mountain-concert is al jarenlang de opening van het wintersportseizoen in Ischgl. Maar inmiddels is er ook een Top of the Mountain Easter Concert met Pasen en het Top of the Mountain-concert aan het eind van het seizoen, de zogeheten Top of the Mountain Closing Concerten. De concerten vinden afwisselend in het dorp of op de top van de Idalp plaats.

Top of the Mountain concerten in 2019 en 2020

Het top of the Mountain Opening Concert word op 30 november 2019 verzorgd door SEEED. Deze tienmansformatie brengt een mix van dancehall, reggae, dub, ska en hiphop ten gehore. Wintersporters en muziekliefhebbers kunnen het concert gratis bijwonen op vertoon van een geldige tweedaagse skipas of een entreeticket voor € 69. Twee dagen eerder, op donderdag 28 november, opent Ischgl als een van de eerste wintersportbestemmingen haar pistes.

Jubileum “25 Year Top of the Mountain Closing Concert”

Het Top of the Mountain Easter Concert op 12 april 2020 treedt de Duitse rapper Sido op. Zijn optreden op het podium op de 2320 meter hoge Idalp begint rond 13.00 uur. Wie het afsluitende Top of the Mountain Closing Concert verzorgt, is nog niet bekend. Aan de line-up voor het jubileum ’25 Year Top of the Mountain Closing Concert ‘op 2 mei 2020 wordt nog gewerkt.

Artiesten van wereldformaat op Top of the Mountain concerten

Met de Top of the Mountain-concerten heeft Ischgl het imago van een van de hipste wintersportdorpen in Tirol opgebouwd. Wereldartiesten zoals Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes en Rihanna beklommen in Ischgl het Top-of-the-Mountain-podium voor een uniek popconcert in de sneeuw. Sommige artiesten, die in warme gebieden wonen, moesten ter plekke nog in één van de vele wintersportshops winterkleding inslaan. Ze waren simpelweg niet gewend aan optredens in de sneeuw. Grote foto’s van de concerten sieren nog de gangen van de Dorfbahn, de ondergrondse lopende banden die je heel comfortabel van de ene naar de andere gondel brengen.

Het Top of the Mountain concert bijwonen

Ook zo’n weergaloos Top of the Mountain Concert bijwonen? Met een vliegticket naar Innsbruck ben je er zo. Bekijk prijzen van vliegtickets. Boek in het Nederlands een shuttlebus of taxi van Innsbruck naar Ischgl. NS International laat ook dag- en nachttreinen rijden naar Innsbruck. Je kunt dan overstappen op de trein naar Landeck-Zams en bij het station lijnbus 4240 naar het Paznauntal nemen.

Een hotel boeken in Ischgl doe je onder meer bij WintertrexTUISummittravelSnowtime, Booking, Expedia (hotels met vlucht) en Hotels.com.

Het succes van de Top of the Mountain concerten is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels trappen ook andere skigebieden in Tirol het nieuwe skiseizoen af met feesten en popconcerten. Ook komen er steeds meer slotfeesten zoals het DutchWeekend in Saalbach/Hinterglemm.

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.