Top of the Mountain concert in Ischgl met Lenny Kravitz

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl in het Paznauntal in Tirol zijn uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van wintersport en muziek. Elke keer weet Ischgl topartiesten te strikken. Het Top of The Mountain Opening Concert, waarmee Ischgl het skiseizoen 2018 – 2019 opent, werd op 24 november 2018 verzorgd door Jason Derulo. En het Top of the Mountain Closing Concert wordt op 30 april 2019 gegeven door Lenny Kravitz.

Top of the Mountain Concert Ischgl.

Top of the Mountain Concert Ischgl ©TVB Paznaun-Ischgl

Het Top of the Mountain-concert is al jarenlang de opening van het wintersportseizoen in Ischgl. Maar inmiddels is er ook een Top of the Mountain Easter Concert met Pasen en het Top of the Mountain-concert aan het eind van het seizoen, de zogeheten Top of the Mountain Closing Concerten. De concerten vinden afwisselend in het dorp of op de top van de Idalp plaats.

Top of the Mountain concerten in 2019

Het top of the Mountain Opening Concert werd op 24 november 2018 verzorgd door Jason Derulo. Tijdens het concert bracht brengt de zanger, songwriter, acteur en danser zijn meest succesvolle nummers zoals ‘Colors’, ‘In My Head’, ‘Want To Want Me’ en zijn debuutsingel ‘Whatcha Say’ ten gehore.

De Amerikaanse rocklegende Lenny Kravitz neemt het Top of the Mountain Closing Concert voor zijn rekening. Dat concert vindt plaats op 30 april 2019 op 2300 meter hoogte op de Idalp.

Artiesten van wereldformaat op Top of the Mountain concerten

Met de Top of the Mountain-concerten heeftIschgl het imago van een van de hipste wintersportdorpn Tirol opgebouwd. Wereldartiesten zoals Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes en Rihanna beklommen in Ischgl het Top-of-the-Mountain-podium voor een uniek popconcert in de sneeuw. Sommigen vartiesten, die in warme gebieden wonen, moesten ter plekke nog in één van de vele wintersportshops winterkleding inslaan. Ze waren simpelweg niet gewend aan optredens in de sneeuw. Grote foto’s sieren nog de gangen van de Dorfbahn, de ondergrondse lopende banden die je heel comfortabel van de ene naar de andere gondel brengen.

Het Top of the Mountain concert bijwonen

Ook zo’n weergaloos Top of the Mountain Concert bijwonen? Met een vliegticket naar Innsbruck ben je er zo. Vanaf Eindhoven en Amsterdam werden de afgelopen jarentwee extra vliegtuigen naar Innsbruck ingezet voor het Top of the Mountain concert. Het is nog niet bekend of dat in november 2016 ook weer gebeurt. Bekijk prijzen van vliegtickets. Boek in het Nederlands een shuttlebus of taxi van Innsbruck naar Ischgl. NS International laat ook dag- en nachttreinen rijden naar Innsbruck. Je kunt dan overstappen op de trein naar Landeck-Zams en bij het station lijnbus 4240 naar het Paznauntal nemen.

Een hotel boeken in Ischgl doe je onder meer bij Neckermann, TUISummittravelSnowtime, Booking, Expedia (hotels met vlucht) en Hotels.com.

Het succes van de Top of the Mountain concerten is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels trappen ook andere skigebieden in Tirol het nieuwe skiseizoen af met feesten en popconcerten. Ook komen er steeds meer slotfeesten zoals het DutchWeekend in Saalbach/Hinterglemm.

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.