Top of the Mountain concert in Ischgl op 25 november 2017

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl in het Paznauntal in Tirol zijn uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van wintersport en muziek. Elke keer weet Ischgl topartiesten te strikken. Deze keer verzorgt de Duitse superster Andrea Berg het Top of the Mountain Concert waarmee het wintersportseizoen 2017-2018 geopend wordt. Dat concert vindt plaats op zaterdag 25 november 2017. Maar de skiliften in Ischgl gaan al op donderdag 23 november 2017 open.

Top of the Mountain Concert Ischgl.

Top of the Mountain Concert Ischgl ©TVB Paznaun-Ischgl

Het Top of the Mountain-concert is al jarenlang de opening van het wintersportseizoen in Ischgl. Maar inmiddels is er ook een Top of the Mountain Easter Concert met Pasen en het Top of the Mountain-concert aan het eind van het seizoen, de zogeheten Top of the Mountain Closing Concerten. De concerten vinden afwisselend in het dorp of op de top van de Idalp plaats.

Dankzij de lage temperaturen en de overvloedige sneeuwval van de afgelopen tijd zijn nu al 36 van de in totaal 45 liften geopend. Wintersportliefhebbers kunnen skiën op ruim 157 kilometer geopende pistes. Op de toppen ligt 60 centimeter sneeuw waarvan 20 cm verse sneeuw. Ook het dal is met 20 centimeter sneeuw in winterse sferen. De regionale meteorologen brengen nog meer positief nieuws. Vanaf zaterdag 25 november wordt er weer neerslag verwacht.

Top of the Mountain concerten in 2017 en 2018

Het Top of The Mountain Opening Concert werd eind november 2016 verzorgd door de Duitse groep Pur. Voor het Top of the Mountain Concert 2017 wordt opnieuw naar het noorden gekeken. Deze keer komt de Duitse schlagerzangeres Andrea Berg naar Ischgl. Zij is met totaal 100 gouden en platina awards, acht ECHO’s en diverse andere mediaprijzen de meest succesvolle zangeres in de Duitse geschiedenis. Het concert begint om 18.00 uur in het centrum van Ischgl.

Inmiddels is ook de naam van de artiest bekend die het Top of the Mountain Easter Concert gaat verzorgen: Max Giesinger treedt op Paaszondag 1 april 2018 vanaf 13.00 uur op. Dat doet hij op de Idalp op 2320 meter hoogte.

Het Top of the Mountain Closing Concert wordt op 30 april 2018 verzorgd door de Duitse zangeres Helene Fischer. Een dag later, op 1 mei, sluiten de liften in Ischgl.

Artiesten van wereldformaat op Top of the Mountain concerten

Met de Top of the Mountain-concerten weet Ischgl niet de minste artiesten naar wat waarschijnlijk wel het hipste wintersportdorp van Tirol te halen. Wereldartiesten zoals Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip, Roxette, Scorpions en James Blunt beklommen in Ischgl het Top-of-the-Mountain-podium voor een uniek popconcert in de sneeuw. Sommigen van hen, die in warme gebieden wonen, moesten ter plekke nog even naar één van de vele wintersportshops om last minute nog winterkleding te kopen, omdat ze niet aan optredens in de sneeuw gewend waren. Grote foto’s sieren nog de gangen van de Dorfbahn, de ondergrondse lopende banden die je heel comfortabel van de ene gondel naar de andere gondel brengen.

Het Top of the Mountain concert bijwonen

Ook zo’n weergaloos Top of the Mountain Concert bijwonen? Met een vliegticket naar Innsbruck ben je er zo. Vanaf Eindhoven en Amsterdam werden de afgelopen jarentwee extra vliegtuigen naar Innsbruck ingezet voor het Top of the Mountain concert. Het is nog niet bekend of dat in november 2016 ook weer gebeurt. Bekijk prijzen van vliegtickets. Boek in het Nederlands een shuttlebus of taxi van Innsbruck naar Ischgl. NS International laat ook dag- en nachttreinen rijden naar Innsbruck. Je kunt dan overstappen op de trein naar Landeck-Zams en bij het station lijnbus 4240 naar het Paznauntal nemen.

Een hotel boeken in Ischgl doe je onder meer bij Vrijuit, Neckermann, TUISummittravelSnowtime, Booking, Expedia (hotels met vlucht) en Hotels.com.

Het succes van de Top of the Mountain concerten is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels trappen ook andere skigebieden in Tirol het nieuwe skiseizoen af met feesten en popconcerten. Ook komen er steeds meer slotfeesten zoals het DutchWeekend in Saalbach/Hinterglemm.

Top of the Mountain concert in Ischgl op 25 november 2017
5 (100%) 2 votes

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

20 − vijf =