Shadow

Top of the Mountain concert Ischgl met Eros Ramazzotti als seizoen afsluiter

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl in het Paznauntal in Tirol zijn uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van wintersport en muziek. Elke keer weet Ischgl topartiesten te strikken. Zo neemt de Duitse ghetto-rapper Sido neemt op 12 april 2020 het Top of the Mountain Easter Concert voor z’n rekening. En Eros Ramazzotti verzorgt op 2 mei 2020 het Top of The Mountains Closing Concert, waarmee het skiseizoen in Ischgl wordt afgesloten.

Top of the Mountain Concert Ischgl.
Top of the Mountain Concert Ischgl ©TVB Paznaun-Ischgl

Het Top of the Mountain Opening-concert is al jarenlang de opening van het wintersportseizoen in Ischgl. Maar inmiddels is er ook een Top of the Mountain Easter Concert met Pasen en het Top of the Mountain-concert aan het eind van het seizoen, de zogeheten Top of the Mountain Closing Concerten. De concerten vinden afwisselend in het dorp of op de top van de Idalp plaats.

Top of the Mountain concerten in 2019 en 2020

Het top of the Mountain Opening Concert werd op 30 november 2019 verzorgd door SEEED. Deze tienmansformatie bracht een mix van dancehall, reggae, dub, ska en hiphop ten gehore.  Twee dagen eerder, op donderdag 28 november, opende Ischgl als een van de eerste wintersportbestemmingen haar pistes.

Jubileum “25 Year Top of the Mountain Closing Concert”

Tijdens het Easter Concert op 12 april 2020 treedt de Duitse rapper Sido op. Zijn optreden op het podium op de 2320 meter hoge Idalp begint rond 13.00 uur. Wie het afsluitende Top of the Mountain Closing Concert verzorgt, is nog niet bekend. De line-up voor het jubileum ’25 Year Top of the Mountain Closing Concert ‘op 2 mei 2020 is inmiddels ook bekend. Dan treedt Eros Ramazzotti op. Het Italiaanse pop-rockicoon op 2.300 m hoogte op het beroemde Idalp-podium en viert de 25e seizoensafsluiting in Ischgl met duizenden fans. De 56-jarige multi-instrumentalist brengt tijdens zijn Top of the Mountain Concert uiteraard klassiekers als “Se Bastasse una Canzone”, “Cose Della Vita” en “Adesso Tu” met zich mee. Maar de superster zal ook nummers zingen van zijn nieuwe album “Vita ce n’è”.

Artiesten van wereldformaat op concerten in Ischgl

Met de Top of the Mountain-concerten heeft Ischgl het imago van een van de hipste wintersportdorpen in Tirol opgebouwd. Wereldartiesten zoals Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes en Rihanna beklommen in Ischgl het Top-of-the-Mountain-podium voor een uniek popconcert in de sneeuw. Sommige artiesten, die in warme gebieden wonen, moesten ter plekke nog in één van de vele wintersportshops winterkleding inslaan. Ze waren simpelweg niet gewend aan optredens in de sneeuw. Grote foto’s van de concerten sieren nog de gangen van de Dorfbahn, de ondergrondse lopende banden die je heel comfortabel van de ene naar de andere gondel brengen.

Het Top of the Mountain concert bijwonen

Ook zo’n weergaloos Top of the Mountain Concert bijwonen? Met een vliegticket naar Innsbruck ben je er zo. Bekijk prijzen van vliegtickets. Boek in het Nederlands een shuttlebus of taxi van Innsbruck naar Ischgl. NS International laat ook dag- en nachttreinen rijden naar Innsbruck. Je kunt dan overstappen op de trein naar Landeck-Zams en bij het station lijnbus 4240 naar het Paznauntal nemen.

Een hotel boeken in Ischgl doe je onder meer bij WintertrexTUISummittravelSnowtime en Booking.

Het succes van de Top of the Mountain concerten is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels trappen ook andere skigebieden in Tirol het nieuwe skiseizoen af met feesten en popconcerten. Ook komen er steeds meer slotfeesten zoals het DutchWeekend in Saalbach/Hinterglemm en de Snowbombing in Mayrhofen.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.