Shadow

Vliegen naar Klagenfurt voor je wintersport in Karinthië en Oost-Tirol

In Karinthië en Oost-Tirol liggen enkele prachtige skigebieden. Maar ja, vanuit Nederland is het nogal ver om met de auto naar die wintersportbestemmingen te rijden. En ook de trein naar de wintersport te reizen, is in dit geval erg omslachtig. Maar vliegen naar Klagenfurt vanuit Nederland gaat prima.

Rechtstreeks vliegen naar Klagenfurt?

Vliegen naar Klagenfurt: de vertrekhal
De vertrekhal van vliegveld Klagenfurt is klein en rustig © WintersportOostenrijkGids.nl

Klagenfurt am Wörthersee zoals de stad officieel heet, is de hoofdstad van Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. Anders dan bij de populaire vliegvelden van Innsbruck en Salzburg heb je een stuk minder keuze in rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Klagenfurt. Alleen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, eind januari 2020, vliegt Transavia rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Klagenfurt.

Vliegen naar Klagenfurt via Wenen

Verder zul je bij vluchten naar Klagenfurt altijd moeten overstappen in Wenen. Maar op zich is dat helemaal geen probleem. Vluchten van Amsterdam naar Wenen duren twee uur. In Wenen heb je in het gunstigste geval een overstap van ongeveer drie kwartier om het vliegtuig naar Klagenfurt te halen. Dat is ruim voldoende. Je bagage wordt door het grondpersoneel snel van het ene in het andere vliegtuig overgeladen. De vlucht van Wenen naar Klagenfurt duurt drie kwartier. Ter vergelijking: een autorit van Wenen naar Klagenfurt duurt ongeveer vijf uur.

Van Amsterdam via Ljubljana naar Klagenfurt

Maar op sommige dagen duurt de overstap in Wenen veel langer en moet je daar uren wachten. Kijk daarom ook even naar vluchten vanuit Nederland naar Ljubljana, de hoofdstad van buurland Slovenië. Soms is het sneller om via Ljubljana naar Klagenfurt te vliegen dan via Wenen. Ljubljana wordt overigens in het Duits aangeduid als Laibach.

Via Klagenfurt naar de skigebieden in Oost-Tirol

Ook als je gaat skiën in Oost-Tirol kun je het beste vliegen naar Klagenfurt. Vanaf Klagenfurt is het 150 kilometer naar de skigebieden in Oost-Tirol. De vliegvelden van Innsbruck en Salzburg liggen beide op 200 kilometer. Bekijk prijzen van vliegtickets naar Klagenfurt bij Tix.nl.

Faciliteiten op vliegveld Klagenfurt

Het vliegveld van Klagenfurt is klein. Er zijn welgeteld vier gates. In 2017 pakten bijna 217.000 mensen het vliegtuig naar Klagenfurt, een groei van bijna 12 procent. Er zijn dan ook niet heel veel voorzieningen op vliegveld Klagenfurt, dat ook wel Kärnten Airport genoemd wordt. In de vertrekhal zit de Skybird Bistro & Café. Daar kun je hoofdzakelijk broodjes, taart en iets te drinken kopen. Even verderop zijn rookwaar, kranten, tijdschriften en snoep verkrijgbaar. Na de veiligheidscontrole kun je alleen nog maar in een taxfree-shop iets kopen, maar zit geen restaurant of bar meer. Via een freewave-verbinding heb je op vliegveld Klagenfurt gratis internet.

Met een taxi, de bus of tram kun je vanaf het vliegveld naar je eindbestemming reizen. Vanaf de aankomsthal is het zeven minuten lopen naar het tramstation Klagenfurt Annabichl. En na een half uurtje met de auto zit je in Villach, de tweede stad van Karinthië. Daar liggen ook de skigebieden Gerlitzen Alpe en 3Laendereck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.