Shadow

Zo kun je een digitaal vignet voor Oostenrijk kopen

Als u op reis naar Oostenrijk gaat of er doorheen rijdt richting Italië en Slovenië, heeft u bijna altijd een tolvignet nodig. Op veel Oostenrijkse wegen geldt sinds 1997 een tolplicht voor auto’s en motoren. Velen kennen de raamstickers, maar sinds eind 2017 is ook een digitaal vignet voor Oostenrijk verkrijgbaar. De digitale vignetten worden door veel wintersporters dan ook goed ontvangen.

Geldigheid tolvignetten Oostenrijk

digitaal vignet Oostenrijk kopen
Een tolvignet voor Oostenrijk kun je ook digitaal kopen. © VignetBestellen.nl

Oostenrijk kent drie verschillende vignetten voor tot 3.500 kg: een vignet voor 10 dagen, voor 2 maanden of voor een heel jaar. De drie vignetten zijn verschillend geprijsd en het vignet voor de motor is een stuk goedkoper dan voor de auto.

Zo kan het dus voordelig zijn om twee keer een autovignet van 10 dagen te bestellen in plaats van één keer een vignet van 2 maanden. Het voordeel van het jaarvignet is dat u 2 maanden extra cadeau krijgt en dat dit vignet 14 maanden geldig is. Verder heeft u voor een caravan of aanhangwagen geen apart vignet nodig.

Zonder tolvignet onderweg?

Bent u vergeten een vignet kopen en wordt u gecontroleerd, dan moet u ter plekke een fysiek zelfklevend vignet á 90 euro kopen bij de controleur. Motorrijders betalen wat minder als ze gecontroleerd worden. Zij rekenen 65 euro af voor het autobahnvignet. Zonde van het geld, want vooraf een digitaal tolvignet bestellen is altijd goedkoper.

Digitaal Vignet Oostenrijk kopen

Het Oostenrijkse tolvignet is zowel als raamsticker als digitaal vignet beschikbaar. Dat scheelt weer een sticker op de voorruit; de digitale vignetten worden namelijk gekoppeld aan het kenteken van het voertuig. Uw kenteken wordt gescand zodra u de autobahn in Oostenrijk gebruikt. De prijs van het digitale vignet is overigens hetzelfde als die van de raamsticker.

Digitaal vignet Oostenrijk online bestellen

De Autobahnen worden in Oostenrijk beheert door ASFINAG. In die webshop kunt u alléén afrekenen met creditcard en PayPal. Bij VignetBestellen.nl kunt u de Oostenrijkse vignetten snel en eenvoudig bestellen in het Nederlands en heeft u geen creditcard nodig. Daarnaast kunt u veilig betalen via iDeal of kiezen voor Achteraf Betalen. U kunt hier het digitale Vignet Oostenrijk online bestellen.

Handige bestelhulp

Verder biedt VignetBestellen.nl een overzicht van de belangrijkste milieustickers en tolvignetten in Europa. De Nederlandstalige klantenservice is iedere werkdag telefonisch bereikbaar via 020-2149577 en helpt graag met specifieke vragen of advies.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.