Shadow

Feest bij opening skiseizoen in Schladming-Dachstein

Het skiseizoen 2015-2016  in skigebied Schladming-Dachstein wordt 4 december geopend door de komische rockband Tenacious D. Dat gebeurt bij het Planai-stadion.

Start skiseizoen in Schladming Dachstein
Kaiblingalm ©Hauser Kaibling

In steeds meer skigebieden in Oostenrijk wordt de start van het skiseizoen gevierd met grote spektakels en optredens van wereldsterren. Ischgl gaat daarin voorop met de Top of the Mountain openings concerten.

Maar ook in Schladming weten ze een feestje te bouwen. Het optreden van Tenacious D in skigebied Schladming, dat onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverbandSki Amadé, is het enige Europese concert van de heren. Tijdens de opening van het skiseizoen op de Planai wordt een groot feest georganiseerd met onder meer DJ Fritz Kalkbrenner en Austro-Star Christina Stürmer.

Nieuwe liften in Schladming-Dachstein

Tijdens het openingsweekend kun je meteen gaan skiën in Schladming en al die mooie liften en pisten uitproberen. Het skigebied Schladming-Dachstein heeft namelijk de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in de modernisering van het Planai-lifstation. Dat had alles te maken met de organisatie van het WK alpiene skiën in Schladming. Ook werd het aantal sneeuwkanonnen fors uitgebreid en werd er een nieuwe Reiteralm-gondel gebouwd.

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Lees ook: Start skiseizoen Zugspitz Arena met knallend feest.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.