Shadow

Schladming-Dachstein investeert tientallen miljoenen voor WK-skiën

In skigebied Schladming-Dachstein in Steiermark is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de faciliteiten vanwege het WK-skiën in 2013. Zo werden de liftcapaciteit en het aantal sneeuwkanonnen fors uitgebreid.


Het WK is voor Schladming, dat ligt in het enorme skigebied Ski Amadé, aanleiding om fors te investeren in verbetering van de kwaliteit. Eigenlijk wordt op alle bergen, die samen de ‘skischaukel’ van Schladming vormen, hard gewerkt. Zo wordt het bestaande dalstation Planet Planai vernieuwd en uitgebreid. Daarnaast komt er vanuit het Planai-dalstation een nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift bij die de Hauser Kaibling beter moet ontsluiten. Met een capaciteit van 3200 personen per uur wordt dit de grootste stoeltjeslift van Steiermark.

Nieuwe gondel Reiteralm

De nieuwe Reiteralm-gondel © WintersportOostenrijkGids.nl
De nieuwe Reiteralm-gondel © WintersportOostenrijkGids.nl

Ook op de Reiteralm wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe lift. Hier komt een nieuwe 8-persoons gondel die voorzien is van stoelverwarming. Deze Preunegg Jet moet het Preunegg-dal ontsluiten en kan 2400 personen per uur vervoeren. In dit deel van het Schladming-gebied zijn nieuwe afdalingen aangelegd.

Meer sneeuwkanonnen in Schladming

Verder wordt in het hele gebied het aantal sneeuwkanonnen uitgebreid. Om die sneeuwkanonnen van voldoende water te voorzien, is een groot waterbassin aangelegd.

Update: Er zijn de afgelopen jaren nog veel meer liften en pisten in Schladming verbeterd. Lees meer over skiën in Schladming.

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.