Shadow

De beste navigatie-apps voor je smartphone

navigatie apps smartphone

Raak jij in een vreemde stad of onderweg weleens verdwaald? Kan gebeuren natuurlijk, maar vervelend is het wel. Met een navigatie-app op je smartphone voorkom je dat je de weg kwijtraakt. In dit artikel beschrijven we hoe zo’n app werkt.

Hoe werken navigatie-apps eigenlijk?

Navigatie-apps maken contact met het wereldwijde GPS-systeem, dat uit 24 satellieten bestaat die in zes verschillende banen om de aarde draaien. Dankzij deze satellieten weet je smartphone precies waar jij bent. De app heeft óf download een wegenkaart, waarop jij ziet in welke straat je bent. Door vooraf in de navigatie-app in te voeren waar je naar toe wil, toont de app hoe je moet rijden. En zo rij je dus nooit verkeerd.

Welke type navigatie-apps zijn er?

In de Apple App Store en Google Play Store zijn veel navigatie-apps beschikbaar. Maar de een is beter dan de ander. Ook is er een verschil tussen apps die online en offline werken.

Offline navigatie-apps

Met offline navigatie-apps download je van tevoren via wifi de wegenkaart. Deze hoeft je smartphone dan niet onderweg via mobiel internet te downloaden. Zo bespaar je MB’s en zeker in het buitenland komen offline navigatie-apps dus goed van pas.

Online navigatie-apps

Online navigatie-apps downloaden tijdens het navigeren de wegenkaart. Het voordeel hiervan is dat de app minder opslagruimte nodig heeft. Iets dat zeker handig is als je telefoon niet zoveel opslagcapaciteit heeft. Bovendien kunnen de meeste online navigatie-apps, als je wil, file-informatie downloaden. Je kunt dan een andere route nemen en hoeft dan niet achteraan aan te sluiten!

Wat zijn de beste navigatie-apps?

De ene navigatie-app is beter of veelzijdiger dan de ander. Er zijn meerdere online en offline navigatie-apps die zeer goed werken en fijn in gebruik zijn. Denk aan gratis apps als Here WeGo en Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.