Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk boeken

met de trein naar Oostenrijk

Met de trein naar Oostenrijk? Je kunt kiezen tussen de ICE overdag en de ÖBB
Night Jet ‘s nachts. © NS International

Naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Boek dan nu al je treintickets voor de winter van 2018-2019.

Met trein naar de wintersport in Oostenrijk

Met de trein op wintersport naar Oostenrijk heeft ontegenzeggelijk een aantal voordelen. Je hoeft niet zelf te rijden, je komt uitgerust aan en je hebt geen last van files, gedoe met sneeuwkettingen en vignetten. Het is bovendien ook nog eens heel gezellig om met vrienden en familie in een coupé samen te reizen. Je wintersportvakantie naar Oostenrijk begint al op het moment dat je in de trein stapt. Bovendien kun je vrijwel alle wintersportbestemmingen in Oostenrijk met de trein bereiken, al dan niet met aanvullend busvervoer.

Nieuwe treinverbindingen met Oostenrijk

Daar komt nog bij dat de treinverbindingen elk jaar beter worden. Vanaf december 2018 rijdt er een ICE van Dortmund naar het Seefeld in Tirol. Deze trein verstrekt ‘s ochtends uit Dortmund en komt in de namiddag aan in Tirol. Deze internationale trein rijdt het hele jaar, maar alleen in het weekend.

Met de trein op wintersport in Tirol en Salzburgerland

Ga je met de trein op wintersport in Tirol, dan kun je op station Innsbruck overstappen op de trein naar Jenbach voor bestemmingen in het Zillertal. Om even voor negen uur komt de nachttrein in Jenbach aan. Een kwartiertje later vertrekt de Zillertalbahn richting Fügen en Kaltenbach in het Zillertal. Die treinrit naar Fügen duurt 16 minuten. Ga je naar het Salzburgerland op wintersport, dan stap je in Innsbruck over op de trein naar Salzburg.

Waar kun je treintickets voor de wintersport boeken?

Wie dit jaar met de trein naar de wintersport in Oostenrijk wil, heeft een stuk minder keuze dan in het verleden. Daardoor ben je voornamelijk aangewezen op de City Nightline (die tegenwoordig de OBB Night Jet heet) en de ICE. Die laatste trein rijdt overdag naar de wintersport in Oostenrijk. Wees er wel snel bij want, doorgaans vliegen de treintickets naar de wintersport in de kerstvakantie en de krokusvakantie de deur uit. Sowieso geldt: hoe eerder je boekt, hoe groter je voordeel.
De OBB Night Jet rijdt het hele naar door naar München. De trein rijdt elke nacht dus je kunt ook voor een short-break of een midweek met de trein naar de wintersport. Je kunt kiezen uit slaapwagens met slaapcoupés voor twee personen, ligrijtuigen (met coupés voor vier tot zes personen) en zitcoupés voor zes personen. In de winter rijdt de trein op vrijdagavond door naar Innsbruck. Op zaterdag vertrekt de trein uit Innsbruck weer terug naar Amsterdam.

Treintickets naar de wintersport reserveren

De ICE stopt in Nederland alleen op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt vanaf elk station in Nederland vertrekken om naar een van die opstappunten te reizen. Bij je treinticket boek je dan gewoon een vertrekplaats vanaf een station bij jou in de buurt. Treintickets naar de wintersport zijn al verkrijgbaar vanaf 29 euro enkele reis, tweede klas. Je NS-kortingskaart is ook geldig op het Nederlandse traject van de trein. Heb je in Innsbruck aanvullend vervoer nodig naar je wintersportbestemming, dan kun je op Innsbruck overstappen op een lokale trein. Je kunt dan gewoon je eindbestemming invoeren in de boekingsmodule hieronder. Vergelijk voor je boekt ook even de prijzen van vliegtickets naar Innsbruck, prijzen van vliegtickets bij Transavia en buspendels.

Reis je met de OBB Nightjet? Dan stap je in Nederland in de namiddag op een internationale trein naar Düsseldorf. Daar stap je over op de OBB Nightjet. Als de plannen doorgaan, vertrekt de OBB Nightjet vanaf 2020 weer gewoon vanuit Amsterdam. Tickets voor de OBB Nightjet zijn 180 dagen voor vertrek te boeken. Wie vroeg boekt, kan profiteren van goedkope treintickets naar de wintersport.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.