Shadow

Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk boeken

met de trein naar Oostenrijk
Met de trein naar Oostenrijk? Je kunt kiezen tussen de ICE overdag en de ÖBB
Night Jet ‘s nachts. © NS International

Naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Boek dan nu al je treintickets naar de wintersport in Oostenrijk voor de winter van 2019-2020. Vroeg boeken betekent meer keuze. Bovendien kun je komende winter ook via Brussel en Luik met de trein naar Oostenrijk.

Met trein naar de wintersport in Oostenrijk

Met de trein op wintersport naar Oostenrijk heeft ontegenzeggelijk een aantal voordelen. Je hoeft niet zelf te rijden, je komt uitgerust aan en je hebt geen last van files, gedoe met sneeuwkettingen en vignetten. Het is bovendien ook nog eens heel gezellig om met vrienden en familie in een coupé samen te reizen. Je wintersportvakantie naar Oostenrijk begint al op het moment dat je in de trein stapt. Bovendien kun je vrijwel alle wintersportbestemmingen in Oostenrijk met de trein bereiken, al dan niet met aanvullend busvervoer. En het aanbod aan treintickets naar de wintersport in Oostenrijk wordt steeds beter: je kunt nu ook via Luik en Brussel naar Innsbruck reizen.

Treintickets naar de wintersport reserveren

De ICE stopt in Nederland alleen op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt vanaf elk station in Nederland vertrekken om naar een van die opstappunten te reizen. Bij je treinticket boek je dan gewoon een vertrekplaats vanaf een station bij jou in de buurt. Treintickets naar de wintersport zijn al verkrijgbaar vanaf 29 euro enkele reis, tweede klas. Je NS-kortingskaart is ook geldig op het Nederlandse traject van de trein. Heb je in Innsbruck aanvullend vervoer nodig naar je wintersportbestemming, dan kun je op Innsbruck overstappen op een lokale trein. Je kunt dan gewoon je eindbestemming invoeren in de boekingsmodule hieronder. Vergelijk voor je boekt ook even de prijzen van vliegtickets naar Innsbruck, prijzen van vliegtickets bij Transavia en buspendels.

Reis je met de OBB Nightjet? Dan stap je in Nederland in de namiddag op een internationale trein naar Düsseldorf. Daar stap je over op de OBB Nightjet. De Nightjet-trein heeft plaats voor 270 reizigers. Zij kunnen kiezen uit een slaaprijtuig met één-, twee- of driepersoons compartimenten, een rijtuig met vierpersoonscoupés (en vier slaapplaatsen) en een couchette rijtuig (zespersoons coupés). Daarnaast rijden er twee wagons met zitplaatsen (tweede klasse). De tickets zijn beschikbaar vanaf € 29 (Sparschiene tarief). Kinderen onder de vijftien jaar krijgen korting. Tickets voor de OBB Nightjet zijn 180 dagen voor vertrek te boeken. Wie vroeg boekt, kan profiteren van goedkope treintickets naar de wintersport.

Waar kun je treintickets voor de wintersport boeken?

Wie dit jaar met de trein naar de wintersport in Oostenrijk wil, heeft een stuk minder keuze dan in het verleden. Daardoor ben je voornamelijk aangewezen op de City Nightline (die tegenwoordig de OBB Night Jet heet) en de ICE. Die laatste trein rijdt overdag naar de wintersport in Oostenrijk. Wees er wel snel bij want, doorgaans vliegen de treintickets naar de wintersport in de kerstvakantie en de krokusvakantie de deur uit. Sowieso geldt: hoe eerder je boekt, hoe groter je voordeel.
De OBB Night Jet rijdt het hele naar door naar München. De trein rijdt elke nacht dus je kunt ook voor een short-break of een midweek met de trein naar de wintersport. Je kunt kiezen uit slaapwagens met slaapcoupés voor twee personen, ligrijtuigen (met coupés voor vier tot zes personen) en zitcoupés voor zes personen. In de winter rijdt de trein op vrijdagavond door naar Innsbruck. Op zaterdag vertrekt de trein uit Innsbruck weer terug naar Amsterdam.

Met de trein op wintersport in Tirol en Salzburgerland

Ga je met de trein op wintersport in Tirol, dan kun je op station Innsbruck overstappen op de trein naar Jenbach voor bestemmingen in het Zillertal. Om even voor negen uur komt de nachttrein in Jenbach aan. Een kwartiertje later vertrekt de Zillertalbahn richting Fügen en Kaltenbach in het Zillertal. Die treinrit naar Fügen duurt 16 minuten. Ga je naar het Salzburgerland op wintersport, dan stap je in Innsbruck over op de trein naar Salzburg.

Nieuwe treinverbindingen met Oostenrijk via Luik en Brussel

Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk voor de ÖBB Nighjet die ook via Luik en Brussel rijdt. © ÖBB Nightjet
Boek treintickets naar de wintersport in Oostenrijk via Brussel en Luik © ÖBB Nightjet

De treinverbindingen naar de wintersportgebieden in Oostenrijk worden elk jaar beter. Sinds december 2018 rijdt er een ICE van Dortmund naar het Seefeld in Tirol. Deze trein verstrekt ‘s ochtends uit Dortmund en komt in de namiddag aan in Tirol. Deze internationale trein rijdt het hele jaar, maar alleen in het weekend. En vanaf 19 januari 2020 rijdt de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB met de Nightjet twee keer per week tussen Wenen, Innsbruck en Brussel. De trein rijdt op zondagavond en woensdagavond vanaf Wenen via Innsbruck en Duitsland naar België. De trein vertrekt ’s avonds rond half negen en komt de volgende ochtend om 10.55 uur aan in Brussel. De reis naar Oostenrijk vertrekt maandagavond om 18.04 uur en komt de volgende ochtend rond negenen aan op de eindbestemming. In België stopt de trein op de stations van Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

Vertrekken richting Tirol kan op maandagavond en donderdagavond. Dat maakt deze nachttrein ideaal voor een shortbreak wintersport. En vanaf station Luik-Guillemins sta je in een half uurtje met de trein op station Maastricht. De proef met de wintersporttrein naar België duurt een jaar. En het is nog niet officieel bevestigd, maar het schijnt dat de ÖBB Nightjet in de winter van 2020-2021 rechtstreeks naar Nederland gaat rijden.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.