Shadow

Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk boeken in 2021-2022

Naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Boek dan nu al je treintickets naar de wintersport in Oostenrijk voor de winter van 2021-2022. Vroeg boeken betekent meer keuze. Bovendien kun je komende winter weer rechtstreeks met de nachttrein naar Oostenrijk.

Met trein naar de wintersport in Oostenrijk

met de trein naar Oostenrijk
Met de trein naar Oostenrijk? Je kunt kiezen tussen de ICE overdag en de ÖBB
Night Jet ’s nachts. © NS International

Met de trein op wintersport naar Oostenrijk heeft ontegenzeggelijk een aantal voordelen. Je hoeft niet zelf te rijden, je komt uitgerust aan en je hebt geen last van files, gedoe met sneeuwkettingen en vignetten. Het is bovendien ook nog eens heel gezellig om met vrienden en familie in een coupé samen te reizen.

Je wintersportvakantie naar Oostenrijk begint al op het moment dat je in de trein stapt. Bovendien kun je vrijwel alle wintersportbestemmingen in Oostenrijk met de trein bereiken, al dan niet met aanvullend busvervoer. En het aanbod aan treintickets naar de wintersport in Oostenrijk wordt steeds beter: Sinds de winter van 2020-2021 kun je weer rechtstreeks vanuit Nederland met de nachttrein van ÖBB Nightjet naar Oostenrijk reizen.

Treintickets naar de wintersport reserveren

De ICE stopt in Nederland alleen op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt vanaf elk station in Nederland vertrekken om naar een van die opstappunten te reizen. Bij je treinticket boek je dan gewoon een vertrekplaats vanaf een station bij jou in de buurt. Treintickets naar de wintersport zijn al verkrijgbaar vanaf 29 euro enkele reis, tweede klas. Je NS-kortingskaart is ook geldig op het Nederlandse traject van de trein.

Heb je in Innsbruck aanvullend vervoer nodig naar je wintersportbestemming, dan kun je op Innsbruck overstappen op een lokale trein. Je kunt dan gewoon je eindbestemming invoeren in de boekingsmodule hieronder. Vergelijk voor je boekt ook even de prijzen van vliegtickets naar Innsbruck, prijzen van vliegtickets bij Transavia en buspendels.

Reis je met de OBB Nightjet? Dan hoef je tegenwoordig niet meer over te stappen in Düsseldorf, maar kun je rechtstreeks naar München, Kufstein, Innsbruck, Wörgl, Jenbach (voor het Zillertal en de Silberregion Karwendel), Wels, Linz en Wenen.

Ticketprijzen Nightjet

De Nightjet-trein heeft plaats voor 270 reizigers. Zij kunnen kiezen uit een slaaprijtuig met één-, twee- of driepersoons compartimenten, een rijtuig met vierpersoonscoupés (en vier slaapplaatsen) en een couchette rijtuig (zespersoons coupés). Daarnaast rijden er twee wagons met zitplaatsen (tweede klasse). De tickets zijn beschikbaar vanaf € 30 (Sparschiene tarief winter 2021-2022). Kinderen onder de vijftien jaar krijgen korting. Tickets voor de OBB Nightjet zijn 180 dagen voor vertrek te boeken. Wie vroeg boekt, kan profiteren van goedkope treintickets naar de wintersport.

Waar kun je treintickets voor de wintersport boeken?

Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk kun je boeken bij NS International. Wees er wel snel bij want, doorgaans vliegen de treintickets naar de wintersport in de kerstvakantie en de krokusvakantie de deur uit. Sowieso geldt: hoe eerder je boekt, hoe groter je voordeel.

Met de trein op wintersport in Tirol en Salzburgerland

Ga je met de trein op wintersport in Tirol, dan kun je op station Innsbruck overstappen op de trein naar Jenbach voor bestemmingen in het Zillertal. Om even voor negen uur komt de nachttrein in Jenbach aan. Een kwartiertje later vertrekt de Zillertalbahn richting Fügen en Kaltenbach in het Zillertal. Die treinrit naar Fügen duurt 16 minuten. Ga je naar het Salzburgerland op wintersport, dan stap je in Innsbruck over op de trein naar Salzburg.

De de nachttrein naar Oostenrijk via Luik en Brussel

Treintickets naar de wintersport in Oostenrijk voor de ÖBB Nighjet die ook via Luik en Brussel rijdt. © ÖBB Nightjet
Boek treintickets naar de wintersport in Oostenrijk via Brussel en Luik © ÖBB Nightjet

Wie in Zuid-Nederland woont, kan ook met de Nightjet via België reizen. De trein rijdt via Brussel en Luik. Dat maakt deze nachttrein ideaal voor een shortbreak wintersport. En vanaf station Luik-Guillemins sta je in een half uurtje met de trein op station Maastricht.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.