Start wintersportseizoen 2016-2017 in Tirol

skipisten-alpbachtal-wiedersbergerhorn

De skigebieden in Tirol zijn klaar voor de start van het wintersportseizoen 2016-2017. In tal van skigebieden in Tirol zijn nieuwe skiliften gebouwd en wordt het skiseizoen 2016-2017 geopend met grote feesten.

Start wintersportseizoen 2016-2017 op de gletschers

De skiliften op de vijf gletsjers van Tirol (Hintertux, de Kaunertaler gletscher, het Ötztal, de Stubaier gletscher en het Pitztal) gaan in september en oktober open. De gletscher van Hintertux, in skigebied Zillertal 3000, is de enige gletscher waar het hele jaar door geskied kan worden. Op de Hintertuxer gletscher start het wintersportseizoen officieel op 30 september tijdens de opening van het Hot Zone Snowpark. De Stubaier gletscher in het Stubaital heeft de skiliften geopend op 24 oktober. Op de andere gletsjers start het wintersportseizoen 2016-2017 in oktober. In het Ötztal begint het skiseizoen op 24 oktober met de met de eerste FIS wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Start wintersportseizoen 2016 – 2017: Kaunertal en Pitztal

In het Kaunertal start het wintersportseizoen in het weekend van 7 tot en met 9 oktober met de Kaunertal Opening. Dat betekent een weekend lang feesten, wedstrijden en materiaaltests. In het Pitztal start het wintersportseizoen in het weekend van 10 tot en met 14 oktober met onder meer snuffelcursussen skicross, materiaaltests skiguiding.

Start skiseizoen 2016-2017 in Ischgl

Het beroemde Top of de Mountains-feest in Ischgl is dit jaar op 26 november 2016 met een optreden van de Duitse band Pur. In Sankt Anton am Arlberg, dat niet in Tirol maar in Vorarlberg ligt, begint het skiseizoen in het weekend van 2 tot 4 december.

Start skiseizoen Serfaus-Fiss-Ladis

Ook in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis wordt de start van het skiseizoen feestelijk gevierd en wel op 8 december. Dat gebeurt tijdens het driedaagse evenement Snowfestival. Tal van bands treden dan live op in de restaurants en bij de skiliften in Serfaus, Fiss en Ladis.

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau begint het skiseizoen op 8 december met feesten en het gratis testen van de nieuwe skimodellen.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.