Shadow

Hoge scores voor Vredestein winterbanden en allseason-banden in bandentest

Bij de traditionele winterbandentest van Duitse vakbladen en automobilistenbond ADAC hebben de Vredestein-winterbanden en allseason-banden hoge scores in de wacht gesleept. De allseason-band Quatrac Pro-band werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘prijs/kwaliteit’ van Auto Motor und Sport. Winterband De Wintrac werd ‘aanbevolen’ door de ADAC.

De Vredestein Wintrac winterband werd bij de bandentest 2022-2023 aanbevolden door onder meer de ADAC. Winterband Vredestein Wintrac Pro (foto) kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling ‘zeer goed’. © Vredestein
De Vredestein Wintrac winterband werd bij de bandentest 2022-2023 aanbevolden door onder meer de ADAC. Winterband Vredestein Wintrac Pro (foto) kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling ‘zeer goed’. © Vredestein

Bandenfabrikanten en automobilisten kijken elk jaar met veel belangstelling uit naar de winterbandentests van diverse automobilistenverenigingen, zoals de ADAC, de grootste automobilistenvereniging van Europa, en de auto- en motorvakbladen. Van het Nederlandse premium bandenmerk Vredestein, dat al sinds 1908 over de nodige ervaring met het produceren van banden beschikt, vielen twee typen banden op: de allseason-banden van de standaard Vredestein Quatrac en Quatrac Pro-serie en de winterbandenseries van Wintrac en Wintrac Pro.

Test allseason-banden

De hoogwaardige Quatrac Pro-band werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘prijs/kwaliteit’ door Auto Motor und Sport en ‘aanbevolen’ door het magazine ACE Lenkrad in de allseason-bandentest van september. De testers van AutoBild benadrukten de prestaties van de Quatrac Pro in de sneeuw, evenals zijn “stabiele rijgedrag en korte remweg op natte hellingen, en het lage geluidsniveau van de band.

De standaard Vredestein Quatrac, die geschikt is voor gezinsauto’s en SUV’s, haalde de tweede plaats in de zeer competitieve allseason-bandentest van AutoBild. De band kreeg de beoordeling ‘voortreffelijk’. De testers omschrijven de Quatrac als “een sterke allseason-band met gebalanceerde prestaties in zowel natte als droge omstandigheden, met indrukwekkende remafstanden.”

Hoge scores voor Vredestein winterbanden

De winterbanden van Vredestein presteerden ook goed in recente onafhankelijke tests. De Wintrac werd ‘aanbevolen’ door de ADAC, de grootste autovereniging in Duitsland met ongeveer 21 miljoen leden. De organisatie roemde de prestaties op ijs en de lage rolweerstand. De hoogwaardige winterband Vredestein Wintrac Pro kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling ‘zeer goed’.

Speciale banden voorgrote elektrische auto’s

Het premium bandenmerk Vredestein heeft in de afgelopen ruim honderd jaar een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie. Dat begon bij de eerste fietsband die in 1910 werd geproduceerd en loopt door tot de personenauto-, motorfiets- en landbouwbanden die vandaag in Europa worden geproduceerd. Naast banden voor hoogwaardige auto’s en gezinsauto’s, was het merk aan het begin van de jaren 90 pionier in het segment allseason-banden en blijft het toonaangevend op de markt. In december kondigde Apollo Tyres de introductie aan van Vredesteins eerste speciale EV-band: de Quatrac Pro EV. Het nieuwe product wordt de eerste allseason EV-band op de markt, evenals de eerste met een maatoptie met de markering ‘High Load’ die aangeeft dat de band geschikt is voor grotere elektrische auto’s en SUV’s.

Sponsoring WK Alpine skiën in Courchevel

Deze winter is Vredestein ook op een andere manier actief in de sneeuw. Het moederbedrijf van Vredestein, Apollo Tyres, is sponsor geworden van het FIS Wereldkampioenschap Alpine Skiën dat van 6 tot 19 februari 2023 in het Franse Courchevel wordt gehouden. Tijdens het evenement zal het merk Vredestein prominent aanwezig zijn op de hesjes van de deelnemers, evenals op banners en achtergronden van de FIS Alpine World Ski Championships. Ga voor meer informatie over Vredestein naar het bandenassortiment op de website van Vredestein.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.