Lastminute met de krokusvakantie 2018 op wintersport

De krokusvakantie 2018 belooft het druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2018 wordt net als in 2017 niet over drie weken, maar over twee weken verdeeld. Vroeg boeken voor de krokusvakantie dus, maar er zijn nog steeds last minute aanbiedingen voor de krokusvakantie te boeken.

Krokusvakantie 2018: de data

wintersport Oostenrijk krokusvakantie 2018
In het noorden kunt u in de voorjaarsvakantie van 2018 weg van 24 februari tot en met 5 maart. Dat is een weekje later dan de voorjaarsvakantie 2017. De voorjaarsvakantie van het midden van het land valt in diezelfde week. Vandaar dat het wel eens druk kan worden in de krokusvakantie 2018.

De voorjaarsvakantie 2018 voor het zuiden van het land valt in de week van 17 tot en met 25 februari. Carnaval 2018 duurt van zondag 11 tot en met dinsdag 13 februari 2018. In de praktijk zullen veel scholen in het zuiden van het land dus in de week van 10 tot en met 18 februari de krokusvakantie plannen. Deze data voor de krokusvakantie 2018 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2018

Wie in de krokusvakantie 2018 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. Zoekt u een chalet in de krokusvakantie? Bij Belvilla, Interhome.nl vakantiehuizen, WintertrexSummit Travel, TUIPharos Reizen/ANWBSnowtime, De Jong Intra, Bizztravel (altijd inclusief skipas), Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kunt u nu al een chalet of hotel, vaak met hoge vroegboekkorting, voor de wintersport met de krokusvakantie 2018 boeken. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Op wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2018

Wie met de krokusvakantie 2018 op wintersport in Oostenrijk wil, kan in 2018 mazzel hebben met de drukte, maar die kans is heel klein. De krokusvakantie valt in 2018 voor de regio noord en midden in dezelfde week. Dat betekent dat de drukte in de skigebieden gespreid wordt over slechts twee in plaats van drie weken. Ook in Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie, althans het lokale alternatief, deels samen met carnaval. Lees hoe je de files naar de wintersport in Oostenrijk kunt vermijden.

Voor- en nadelen van wintersport in krokusvakantie 2018

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2018 voor het midden en noorden het geval is. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan: na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan. Heeft u geen zin om op weg naar uw wintersport in de file te staan? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan.

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2018 in andere landen

De krokusvakantie 2018 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie en ligt tussen 5 en 24 februari 2018. In Salzburgerland, Tirol, Karinthië en Vorarlberg valt Semesterferien 2018 van 12 tot 17 februari 2018. Dat is dus net een week voor de Nederlandse voorjaarsvakantie voor regio Noord begint. In België wordt van 12 tot en met 18 februari 2018 krokusvakantie gehouden. Dan is het ook carnaval.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Daar begint de voorjaarsvakantie in Beieren, Saksen en Saarland op 12 februari als ook het  zuiden van Nederland krokusvakantie heeft. In de andere Duitse deelstaten is geen overlap met de Nederlandse krokusvakantie.

Met de krokusvakantie op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Lastminute met de krokusvakantie 2018 op wintersport
5 (100%) 2 votes

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

2 × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.