Shadow

In de krokusvakantie 2025 op wintersport in Oostenrijk

De krokusvakantie 2025 belooft wat minder druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2025 wordt waarschijnlijk over drie weken verdeeld. Dat komt doordat carnaval in 2025 niet samenvalt met de krokusvakantie in het zuiden. Desondanks is het aan te raden om je wintersportvakantie voor de krokusvakantie 2025 vroeg te boeken.

Krokusvakantie 2025: de data

Ook in de krokusvakantie 2025 kun je in skigebied Scheffau nog rustige pistes vinden. © WintersportOostenrijkGids.nl
Ook in de krokusvakantie 2025 kun je in skigebied Scheffau nog rustige pistes vinden. © WintersportOostenrijkGids.nl

De krokusvakantie 2025 begint als eerste in de regio noord. Die regio heeft krokusvakantie van 15 februari t/m 23 februari 2025. Daarna zijn de regio’s midden en zuid aan de beurt. In die regio’s duurt de voorjaarsvakantie 2025 van 22 februari t/m 2 maart 2025. Deze data voor de krokusvakantie 2024 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Krokusvakantie 2025 verdeeld over drie weken

Carnaval 2025 duurt van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 maart 2025 en valt dus buiten met de officiële krokusvakantie in de regio zuid. De verwachting is dan ook dat veel scholen in het zuiden de voorjaarsvakantie een weekje zullen verschuiven. Daardoor wordt de voorjaarsvakantie 2025 verdeeld over drie in plaats van over twee weken.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2025

Wie in de krokusvakantie 2024 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. Gelukkig kun je bij veel reisorganisaties direct al een jaar tevoren aanbiedingen voor de krokusvakantie 2025 boeken. Zoek je een chalet in de krokusvakantie? Bekijk onze aanbiedingen-pagina. Gebruik de filters in de linker kolom om uw wensen aan te geven, bijvoorbeeld de grootte van het skigebied, ligging aan de piste, het type accommodatie, kindvriendelijkheid, beoordelingen en natuurlijk de prijs per persoon.

Vakantiehuis, chalet of appartement

Bij Villaforyou, Interhome.nl vakantiehuizen, SnowtrexSummit Travel, TUIANWB, De Jong Intra, Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kun je nu al een chalet, vakantiehuis of hotel voor de wintersport met de krokusvakantie 2025 boeken. Als je er snel bij bent, kun je van een vroegboekkorting profiteren.

Skichalets.nl verhuurt chalets met catering in de voorjaarsvakantie 2025. Je hoeft dan zelf niets te doen, want de chaletstaf doet de boodschappen, kookt en ruimt op. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Speciale wintersporthotels

In Oostenrijk tref je zeer uiteenlopende wintersporthotels aan, van kleine pensionnetjes waar de tijd heeft stilgestaan tot luxe hotels met uitgebreide wellness-faciliteiten. Voorbeelden van bijzondere hotels vind je in de rubriek Speciale Hotels. Wij tippen:

Wordt het druk tijdens de wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2025?

Wie met de krokusvakantie 2025 op wintersport in Oostenrijk wil, moet waarschijnlijk rekening houden met de drukte op de skipistes. Ondanks de hogere energieprijzen en duurdere skipassen kon Oostenrijk in 2023 een record aantal Nederlandse wintersporters verwelkomen. Er is geen reden om aan te nemen dat de groei er in 2024 en 2025 uit is.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2025

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2025. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2022. Ook in de krokusvakantie 2021 en 2020 lag er een dik pak sneeuw. Alleen in de krokusvakantie van 2024 was het in de Oostenrijkse Alpen erg warm en hadden de lagere skigebieden te kampen met een matige sneeuwkwaliteit.

Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan. Na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan.

Heb je geen zin om op weg naar de wintersport in de file te belanden? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan. De skigebieden in het Zillertal zijn met de trein prima bereikbaar. Je kunt ook de TUI Ski Express boeken. Met deze nachttrein vertrek je vrijdagavond uit Nederland en kom je zaterdagochtend aan op je bestemming. Je treinreis en hotel zitten bij de prijs inbegrepen. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport.

Een ander nadeel is dat het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden is dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2025 in andere landen

In Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie 2025, althans het lokale alternatief, deels samen met de Nederlandse schoolvakanties, maar de overlap is minder groot dan in andere jaren.

De krokusvakantie 2025 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie voor de regio noord. Dat geldt voor de deelstaten Oberösterreich en Steiermarken. De andere Oostenrijkse deelstaten krijgen al in de eerste helft van februari 2025 voorjaarsvakantie.

In België valt de krokusvakantie in twee weken. In Vlaanderen valt de voorjaarsvakantie van 3 tot en met 9 maart 2025, dus in de week van carnaval. Brussel en Wallonië hebben doorgaans in een andere periode voorjaarsvakantie, maar die data zijn nog niet bekend.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Alleen de voorjaarsvakantie in Saarland (24 februari tot en met 4 maart 2025) en Saksen (17 februari tot en met 1 maart 2025) heeft overlap met de Nederlandse krokusvakantie.

Met de krokusvakantie 2025 op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.