Shadow

In de krokusvakantie 2022 op wintersport

De krokusvakantie 20212 belooft het druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2022 wordt net als in 2022 over slechts twee weken verdeeld. Dat komt doordat carnaval dit jaar samenvalt met de krokusvakantie in het zuiden. Vroeg boeken voor de krokusvakantie 2022 dus.

Krokusvakantie 2022: de data

wintersport Oostenrijk krokusvakantie 2018
In 2022 duurt de krokusvakantie voor de regio noord van zaterdag 19 tot en met zondag 27 februari 2022. De regio’s midden en zuid hebben tegelijk voorjaarsvakantie: van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart 2022. Carnaval duurt in 2022 van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart 2022. De voorjaarsvakantie voor de regio zuid valt dus samen met carnaval.

Net als in 2020 en 2021 wordt de krokusvakantie 2022 dus over twee in plaats van drie weken verdeeld. Deze data voor de krokusvakantie 2022 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Bekijk hier de coronamaatregelen die in de Oostenrijkse skigebieden gelden.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2022

Wie in de krokusvakantie 2022 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. Gelukkig kun je bij veel reisorganisaties direct al een jaar tevoren aanbiedingen voor de krokusvakantie 2022 boeken. Zoek je een chalet in de krokusvakantie? Bekijk onze aanbiedingen-pagina. Gebruik de filters in de linker kolom om uw wensen aan te geven, bijvoorbeeld de grootte van het skigebied, ligging aan de piste, het type accommodatie, kindvriendelijkheid, beoordelingen en natuurlijk de prijs per persoon.

Vakantiehuis, chalet of appartement

Bij Villaforyou, Belvilla, Interhome.nl vakantiehuizen, WintertrexSummit Travel, TUIANWB, De Jong Intra, Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kun je nu al een chalet, vakantiehuis of hotel voor de wintersport met de krokusvakantie 2022 boeken. Als je er snel bij bent, kun je van een vroegboekkorting profiteren.

Skichalets.nl verhuurt chalets met catering in de voorjaarsvakantie 2022. Je hoeft dan zelf niets te doen, want de chaletstaf doet de boodschappen, kookt en ruimt op. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Speciale wintersporthotels

In Oostenrijk tref je zeer uiteenlopende wintersporthotels aan, van kleine pensionnetjes waar de tijd heeft stilgestaan tot luxe hotels met uitgebreide wellness-faciliteiten. Voorbeelden van bijzondere hotels vind je in de rubriek Speciale Hotels. Wij tippen:

Wordt het druk tijdens de wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2022?

Wie met de krokusvakantie 2022 op wintersport in Oostenrijk wil, kan mazzel hebben met de drukte. Het valt namelijk niet te voorspellen of wintersportvakantie in de krokusvakantie weer net zo populair zal worden als vóór corona. Vorig jaar waren Nederlandse wintersporters vanwege coronamaatregelen niet welkom in Oostenrijk, dus veel wintersporters willen nu heel graag weer gaan skiën. Daar staat tegenover dat veel vakantiegangers een skivakantie in het buitenland nog niet aandurven of geen zin hebben in ‘gedoe’. Het coronabeleid in Oostenrijk draait om de 3 G’s: je bent gevaccineerd, genezen of getest en dat moet je met documenten of de coronacheckapp aan kunnen tonen.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2022

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2022 voor het midden en zuiden het geval is. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2020. Ook in de krokusvakantie 2021 lag er een dik pak sneeuw, maar konden we daar helaas niet van genieten. Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan. Na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan.

Heb je geen zin om op weg naar de wintersport in de file te belanden? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Een ander nadeel is dat het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden is dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2022 in andere landen

Niet alleen in Nederland valt de krokusvakantie in twee weken. Ook in Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie, althans het lokale alternatief, deels samen met carnaval. Lees hoe je de files naar de wintersport in Oostenrijk kunt vermijden.

De krokusvakantie 2022 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt grotendeels buiten met de Nederlandse krokusvakantie en ligt tussen 7 en 10 februari 2020. Alleen de deelstaten Steiermark en Oberösterreich duurt de Oostenrijkse krokusvakantie van 21 tot en met 27 februari samen met de Nederlandse voorjaarsvakantie in het noorden van Nederland. In België valt de krokusvakantie altijd samen met carnaval. De voorjaarsvakantie in België is dus van 28 februari 2022 tot en met 6 maart 2022.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland is er geen overlap met de Winterferien in Duitse deelstaten.

Met de krokusvakantie op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.