Met de krokusvakantie 2020 op wintersport

De krokusvakantie 2020 belooft het druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2020 wordt net als in 2019 niet over drie weken, maar over twee weken verdeeld. Dat komt doordat carnaval dit jaar samenvalt met de krokusvakantie in het zuiden. Vroeg boeken voor de krokusvakantie 2020 dus.

Krokusvakantie 2020: de data

wintersport Oostenrijk krokusvakantie 2018
In het noorden kunt u in de voorjaarsvakantie van 2020 weg van 15 februari tot en met 23 februari 2020. De krokusvakantie in de regio noord begint daarmee 1 dag eerder dan in 2019. De voorjaarsvakantie van het midden van het land en de regio zuid valt een week later: van 22 februari tot en met 1 maart 2020. Normaal kiezen veel scholen in het zuiden er voor om de krokusvakantie uit te stellen naar de week van carnaval. In de praktijk valt de krokusvakantie daardoor vaak in drie weken, maar in 2020 gaat die vlieger niet op. Carnaval 2020 duurt namelijk van zondag 23 tot en met dinsdag 25 februari 2020, precies in de week van de adviesdata voor de voorjaarsvakantie. De krokusvakantie 2020 wordt dus maar over twee weken verdeeld. Deze data voor de krokusvakantie 2020 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2020

Wie in de krokusvakantie 2020 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. En al tijdens de krokusvakantie 2019 kunt bij veel reisorganisaties direct al aanbiedingen voor de krokusvakantie 2020 boeken. Zoekt u een chalet in de krokusvakantie? Bij Belvilla, Interhome.nl vakantiehuizen, WintertrexSummit Travel, TUIPharos Reizen/ANWBSnowtime, De Jong Intra, Bizztravel (altijd inclusief skipas), Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kunt u nu al een chalet of hotel voor de wintersport met de krokusvakantie 2020 boeken. Als u er snel bij bent, kunt u van een vroegboekkorting profiteren. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Op wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2020

Wie met de krokusvakantie 2020 op wintersport in Oostenrijk wil, kan in 2020 mazzel hebben met de drukte, maar die kans is heel klein. Niet alleen in Nederland valt de krokusvakantie in twee weken. Ook in Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie, althans het lokale alternatief, deels samen met carnaval. Lees hoe je de files naar de wintersport in Oostenrijk kunt vermijden.

Voor- en nadelen van wintersport in krokusvakantie 2020

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2020 voor het midden en zuiden het geval is. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan. Na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan. In de krokusvakantie 2019 bijvoorbeeld was het bijna twee weken aaneengesloten zonnig op de Oostenrijkse pistes. Kaiserwetter, zoals dat heet, met strakblauwe luchten. Heeft u geen zin om op weg naar uw wintersport in de file te staan? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan.

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2020 in andere landen

De krokusvakantie 2020 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt grotendeels buiten met de Nederlandse krokusvakantie en ligt tussen 1 en 16 februari 2020. Alleen de deelstaten Steiermark en Oberösterreich duurt de Oostenrijkse krokusvakantie van 17 tot en met 23 februari samen met de Nederlandse voorjaarsvakantie in de regio noord. In België valt de krokusvakantie altijd samen met carnaval. De voorjaarsvakantie in België is dus van 24 februari tot en met 1 maart 2020.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Daar begint de voorjaarsvakantie in Rheinland Pfalz en Saarland op 17 februari als ook het noorden van Nederland krokusvakantie heeft. In de andere Duitse deelstaten is geen overlap met de Nederlandse krokusvakantie.

Met de krokusvakantie op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Deel dit met je vrienden!

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.