Shadow

Met de krokusvakantie 2021 op wintersport

De krokusvakantie 2021 belooft het druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2021 wordt net als in 2020 over slechts twee weken verdeeld. Dat komt doordat carnaval dit jaar samenvalt met de krokusvakantie in het zuiden. Vroeg boeken voor de krokusvakantie 2021 dus.

Table Of Contents

Krokusvakantie 2021: de data

wintersport Oostenrijk krokusvakantie 2018
In 2021 duurt de krokusvakantie voor de regio’s noord en midden van zaterdag 20 tot en met zondag 28 februari. Voor de regio noord is dat dus een week later dan in de voorjaarsvakantie 2020 het geval was. De voorjaarsvakantie voor de regio zuid valt in 2021 net als in 2020 gelijk met carnaval: van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari 2021.

Carnaval duurt van zondag 14 februari tot en met dinsdag 16 februari, dus de scholen in het zuiden zijn in de voorjaarsvakantie 2021 gesloten vanwege carnaval. Net als in 2020 wordt de krokusvakantie 2021 dus over twee in plaats van drie weken verdeeld. Deze data voor de krokusvakantie 2021 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Bekijk hier de coronamaatregelen die in de Oostenrijkse skigebieden gelden.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2021

Wie in de krokusvakantie 2021 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. En al direct na de krokusvakantie 2020 kun je bij veel reisorganisaties direct al aanbiedingen voor de krokusvakantie 2021 boeken. Zoek je een chalet in de krokusvakantie? Bekijk onze aanbiedingen-pagina. Gebruik de filters in de linker kolom om uw wensen aan te geven, bijvoorbeeld de grootte van het skigebied, ligging aan de piste, het type accommodatie, kindvriendelijkheid, beoordelingen en natuurlijk de prijs per persoon.

Vakantiehuis, chalet of appartement

Bij Villaforyou, Belvilla, Interhome.nl vakantiehuizen, WintertrexSummit Travel, TUIPharos Reizen/ANWBSnowtime, De Jong Intra, Bizztravel (altijd inclusief skipas), Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kun je nu al een chalet, vakantiehuis of hotel voor de wintersport met de krokusvakantie 2021 boeken. Als je er snel bij bent, kun je van een vroegboekkorting profiteren.

Skichalets.nl verhuurt chalets met catering in de voorjaarsvakantie 2021. Je hoeft dan zelf niets te doen, want de chaletstaf doet de boodschappen, kookt en ruimt op. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Op wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2021

Wie met de krokusvakantie 2021 op wintersport in Oostenrijk wil, kan in 2021 mazzel hebben met de drukte, maar die kans is heel klein. Niet alleen in Nederland valt de krokusvakantie in twee weken. Ook in Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie, althans het lokale alternatief, deels samen met carnaval. Lees hoe je de files naar de wintersport in Oostenrijk kunt vermijden.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2021

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2021 voor het noorden en zuiden het geval is. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2020. Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan. Na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan.

Heb je geen zin om op weg naar de wintersport in de file te belanden? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Een ander nadeel is dat het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden is dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2021 in andere landen

De krokusvakantie 2021 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt grotendeels buiten met de Nederlandse krokusvakantie en ligt tussen 1 en 13 februari 2020. Alleen de deelstaten Steiermark en Oberösterreich duurt de Oostenrijkse krokusvakantie van 15 tot en met 21 februari samen met de Nederlandse voorjaarsvakantie in het zuiden. In België valt de krokusvakantie altijd samen met carnaval. De voorjaarsvakantie in België is dus van 15 tot en met 21 februari 2021.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Daar begint de voorjaarsvakantie in Beieren en Saarland op 13 februari als ook de regio’s noorden en midden van Nederland krokusvakantie hebben. In de andere Duitse deelstaten is geen overlap met de Nederlandse krokusvakantie.

Met de krokusvakantie op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.