Shadow

In de krokusvakantie 2023 op wintersport

De krokusvakantie 2023 belooft het druk te worden op de skipistes in Oostenrijk. Want de voorjaarsvakantie 2023 wordt net als in 2022 over slechts twee weken verdeeld. Dat komt doordat carnaval dit jaar samenvalt met de krokusvakantie in het zuiden. Vroeg boeken voor de krokusvakantie 2023 dus.

Krokusvakantie 2023: de data

Ook in de krokusvakantie kun je in skigebied Scheffau nog rustige pistes vinden. © WintersportOostenrijkGids.nl
Ook in de krokusvakantie kun je in skigebied Scheffau nog rustige pistes vinden. © WintersportOostenrijkGids.nl

De krokusvakantie 2023 begint als eerste in de regio zuid. Die regio heeft krokusvakantie van 18 februari t/m 26 februari 2023. Daarna zijn de regio’s midden en noord aan de beurt. In die regio’s duurt de voorjaarsvakantie 2023 van 25 februari t/m 5 maart 2023.

Carnaval 2023 duurt van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 23 februari 2023 en valt dus samen met de krokusvakantie in de regio zuid. Daardoor wordt de krokusvakantie 2023 dus over twee in plaats van drie weken verdeeld. Deze data voor de krokusvakantie 2023 gelden zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Bekijk hier de coronamaatregelen die in de Oostenrijkse skigebieden gelden.

Hotel boeken voor de krokusvakantie 2023

Wie in de krokusvakantie 2023 op wintersport naar Oostenrijk wil, moet z’n skivakantie dus tijdig boeken. Gelukkig kun je bij veel reisorganisaties direct al een jaar tevoren aanbiedingen voor de krokusvakantie 2023 boeken. Zoek je een chalet in de krokusvakantie? Bekijk onze aanbiedingen-pagina. Gebruik de filters in de linker kolom om uw wensen aan te geven, bijvoorbeeld de grootte van het skigebied, ligging aan de piste, het type accommodatie, kindvriendelijkheid, beoordelingen en natuurlijk de prijs per persoon.

Vakantiehuis, chalet of appartement

Bij Villaforyou, Belvilla, Interhome.nl vakantiehuizen, SnowtrexSummit Travel, TUIANWB, De Jong Intra, Chalet.nlChaletplus.com en Landal Skilife kun je nu al een chalet, vakantiehuis of hotel voor de wintersport met de krokusvakantie 2023 boeken. Als je er snel bij bent, kun je van een vroegboekkorting profiteren.

Skichalets.nl verhuurt chalets met catering in de voorjaarsvakantie 2023. Je hoeft dan zelf niets te doen, want de chaletstaf doet de boodschappen, kookt en ruimt op. Als eenoudergezin op wintersport in de voorjaarsvakantie? Kijk dan even naar wintersport aanbiedingen voor eenoudergezinnen bij Estivant.

Speciale wintersporthotels

In Oostenrijk tref je zeer uiteenlopende wintersporthotels aan, van kleine pensionnetjes waar de tijd heeft stilgestaan tot luxe hotels met uitgebreide wellness-faciliteiten. Voorbeelden van bijzondere hotels vind je in de rubriek Speciale Hotels. Wij tippen:

Wordt het druk tijdens de wintersport naar Oostenrijk in de krokusvakantie 2023?

Wie met de krokusvakantie 2023 op wintersport in Oostenrijk wil, kan mazzel hebben met de drukte. Het valt namelijk niet te voorspellen of wintersportvakantie in de krokusvakantie weer net zo populair zal worden als vóór corona. In de krokusvakantie van 2022 waren Nederlandse wintersporters weliswaar welkom om te gaan skiën in Oostenrijk, maar waren velen nog terughoudend. In die winter is echter wel aangetoond dat skiën, zij het met wat beperkingen, prima te doen is in coronatijd.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2023

De krokusvakantie is een ideale tijd voor wintersport in Oostenrijk, zeker als de voorjaarsvakantie wat later valt zoals in 2023 voor het midden en noorden het geval is. De dagen beginnen al te lengen, de zon wint aan kracht en doorgaans ligt er tijdens de krokusvakantie in Oostenrijk ruim voldoende sneeuw voor een heerlijke wintersport. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2022. Ook in de krokusvakantie 2021 en 2020 lag er een dik pak sneeuw. Bovendien is het heerlijk om in de krokusvakantie op wintersport te gaan. Na de lange, doorgaans grijze januari is het geweldig om er in de krokusvakantie helemaal tussenuit te gaan.

Heb je geen zin om op weg naar de wintersport in de file te belanden? Overweeg dan eens om met de trein op wintersport te gaan. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Een ander nadeel is dat het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden is dan in een andere periode. Die drukte kan echter ook wel weer gezellig zijn.

Krokusvakantie 2023 in andere landen

Niet alleen in Nederland valt de krokusvakantie in twee weken. Ook in Duitsland en Oostenrijk valt de krokusvakantie, althans het lokale alternatief, deels samen met carnaval. Lees hoe je de files naar de wintersport in Oostenrijk kunt vermijden.

De krokusvakantie 2023 in Oostenrijk, die daar Semesterferien heet, valt grotendeels buiten met de Nederlandse krokusvakantie en ligt tussen 7 en 10 februari 2023. Alleen de deelstaten Steiermark en Oberösterreich duurt de Oostenrijkse krokusvakantie van 20 tot en met 26 februari samen met de Nederlandse voorjaarsvakantie in het noorden en midden van Nederland. In België valt de krokusvakantie altijd samen met carnaval. De voorjaarsvakantie in België is dus van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 23 februari 2023.

In Duitsland, waar ze ‘Winterferien’ hebben, verschilt de krokusvakantie per deelstaat. Tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland is er alleen in de deelstaten Saarland en Beieren overlap met de Winterferien in Duitse deelstaten.

Met de krokusvakantie 2023 op wintersport? Lees meer over de skigebieden in Oostenrijk en over wintersport met kerst in Oostenrijk.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.