Shadow

Een auto huren voor de wintersport

Nu budgetvliegers goedkope vliegtickets naar de wintersport in Oostenrijk aanbieden, wordt vliegen naar de wintersportgebieden steeds interessanter. Maar ja, hoe kom je vanaf vliegveld Innsbruck, Salzburg of Klagenfurt op je eindbestemming? Heel simpel. Ga een auto huren op de wintersport in Oostenrijk in plaats vanuit Nederland. 

Met een huurauto naar de wintersport

huurauto op de wintersport
© Sunny Cars

Er zijn nogal wat redenen waarom mensen een auto huren voor de wintersport. Ga je met een groep skiën, dan kan het heel gezellig zijn om met z’n allen in een busje of een comfortabele MPV naar de skigebieden te rijden. Er zijn ook mensen die een kleine of oude auto hebben en het niet verantwoord vinden om daarmee de bergen in te gaan. Speciaal voor de wintersport huren ze dan een wat grotere auto waarmee de rit naar de Alpen een stuk comfortabeler wordt. En dan zijn er ook nog mensen die om wat voor reden dan ook niet met de leasewagen op wintersport gaan en voor een week een auto huren.

Met de trein, het vliegtuig én de huurauto op wintersport

Maar er is nog een groep sneeuwliefhebbers die met een huurauto op wintersport gaat, maar dan niet het hele eind vanuit Nederland gaat rijden. Dat zijn de wintersporters die comfortabel met de trein of het vliegtuig naar Oostenrijk gaan en op het uitstapstation of vliegveld met een huurauto naar hun eindbestemming rijden. De voordelen daarvan zijn legio. Je kunt uitgerust aan je skivakantie beginnen, want je hebt niet een hele nacht hoeven doorjakkeren. Je spaart taxikosten uit en je hebt met je huurauto alle vrijheid om ter plekke andere skigebieden te gaan ontdekken. En bij gebrek aan sneeuw kun je met je huurauto makkelijk uitstapjes in de omgeving maken. Met een huurauto op de wintersport zie je dus meer!

Tolvignet en winterbanden inbegrepen

Ter plekke huren heeft nog meer voordelen. Een huurauto in Oostenrijk is standaard voorzien van een autobahnvignet, dus dat hoef je ook niet meer aan te schaffen. Je moet alleen nog tol betalen voor een aantal tunnels zoals de Tauerntunnel. Die vallen niet onder het tolvignet. Bovendien is zo’n Oostenrijkse huurauto in de winter standaard uitgerust met winterbanden, dus die hoef je ook niet te huren.

Met een huurauto van Sunny Cars op wintersport

Wij namen de proef op de som en boekten een huurauto van Sunny Cars vanaf het vliegveld van Salzburg. Op de website staat heel overzichtelijk aangegeven wat bij de huurprijs is inbegrepen, zoals een ongelimiteerd aantal kilometers, Extra WA-dekking van 7,5 miljoen euro, een schadeverzekering, een diefstalverzekering en terugbetaling van het eigen risico. Ook een dekking voor schade aan ruiten, de bodem, het dak en de banden is inbegrepen. Om opspattend gesteente (zeker niet ondenkbaar op winterse wegen) of vallende ijspegels hoeven we ons dus geen zorgen te maken.

Geen boekingskosten of kleine lettertjes

Verder krijg je standaard zeven dagen een optie op een auto, kun je 24/7 met een Nederlandstalig noodnummer bellen. Boekingskosten en verborgen kleine lettertjes zijn er niet. Aanvullende verzekeringen zijn ook niet nodig. Ook heb je geen creditcard nodig om te boeken. Last minute een auto huren op je wintersportvakantie kan ook. Dankzij de speciale express-service van Sunny Cars kun je je huurauto ter plekke online reserveren. Alleen voor extra wensen zoals een kinderzitje, sneeuwkettingen of een one-way-regeling (waarbij je de auto op een ander punt inlevert dan het afhaalpunt) moet je bijbetalen. Mede door deze all-inn-aanpak is Sunny Cars in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke Europese aanbieders van autohuur.

Op het vliegveld van Salzburg lopen we naar het kantoor van de autoverhuurder, aan de overkant van de luchthaventerminal. Waar bij de balies van concurrerende autoverhuurbedrijven lange rijen vermoeid ogende wachtenden staan, is bij de balie van Sunny Cars-partner Mega Drive slechts een klant voor ons. Die wordt snel geholpen.

We moeten een rijbewijs tonen, een creditcard borg van 1100 euro afgeven. De dame achter de balie vraagt ook nog of we het eigen risico willen afkopen. Maar dat zit bij Sunny Cars al in de huurprijs, dus die kosten kun je je besparen. Desgewenst kunnen we ook nog een navigatie apparaat huren, maar je kunt ook je eigen tomtommetje meenemen. Verder krijgen we een kopie van het kentekenbewijs, de sleutel en twee uitrijkaarten voor de parkeergarage en we kunnen naar onze auto. Dat blijkt een splinternieuwe Kia Sportage 1.7 diesel te zijn die welgeteld 507 kilometer op de teller heeft staan.

In tien minuten weer buiten

Opvallend detail: in plaats van een Oostenrijkse registratie, heeft de auto een Slowaaks kenteken. Dat is kennelijk belastingtechnisch gunstiger voor het verhuurbedrijf. De hele procedure heeft nog geen tien minuten in beslag genomen. De mensenrij bij de andere balies is nog niets opgeschoten als wij al weer naar buiten lopen, naar parkeerdek 4C, op weg naar onze huurauto. Die blijkt na een korte inspectie inderdaad schadevrij en afgetankt, dus het is koffers inladen en rijden maar!

De huurauto inleveren gaat nog sneller. Auto parkeren, koffers uitladen, sleutels en autopapieren op de balie leggen ( je mag voor bij een eventuele rij) en weg ben je weer.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.