Shadow

Alpen Express in 2022 – 2023 weer naar Oostenrijk

U wilt naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Dan kunt u in de winter van 2022-2023 alleen in de krokusvakantie met de Alpen Express naar Oostenrijk. U kunt nog wel met de ÖBB Nightjet en de ICE elke dag rechtstreeks vanuit Nederland naar de wintersport in Oostenrijk of Zuid-Duitsland. En van 23 december 2022 tot en met 31 maart 2023 kun je elke vrijdag met de TUI Ski Express naar tal van bestemmingen in Oostenrijk. De TUI Ski Express biedt complete wintersportvakanties aan, inclusief treinticket voor de nachttrein naar Oostenrijk, een hotel en een skipas.

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022.

Op wintersport met de Alpenexpres
De Alpen Expres werd vroeger met 1 s aan het eind geschreven. Sinds 2016 wordt de Alpen Express (met dubbel s) uitgevoerd door Railexperts en BahnTouristikExpress

Met de auto, de pendelbus, het vliegtuig of de trein op wintersport? De trein is waarschijnlijk een van de comfortabelste manieren om naar de wintersport in Oostenrijk te reizen. Wie op wintersport met de trein gaat, heeft geen last van files, gladheid, dichtgesneeuwde bergpassen, gedoe met winterbanden en sneeuwkettingen. Op wintersport met de trein heeft ook het voordeel dat u ’s nachts kunt slapen en uitgerust op uw wintersportbestemming aankomt. Bovendien kunt u in de trein lekker de benen strekken.

Dienstregeling Alpen Express in 2022

De Alpen Express brengt al jaren wintersporters naar de sneeuw, met uitzondering van de coronajaren natuurlijk. Desgevraagd laat het team van de Alpen Express ons weten in de winter van 2022-2023 alleen in de krokusvakantie een trein naar Oostenrijk te laten rijden. De ticketverkoop voor de Alpen Express is begin september 2022 begonnen. “Vanaf volgend seizoen (2023-2024) zullen wij ons weer richten op een volledig seizoen”, aldus het team achter de Alpen Express

TUI Ski Express elke vrijdagavond naar Oostenrijk

Mogelijk ondervindt de Alpen Express te veel concurrentie van de nieuwe TUI Ski Express. Deze wintersporttrein rijdt elke vrijdagavond tussen 23 december 2022 en 31 maart 2023 naar tal van wintersportplaatsen in Oostenrijk. Omdat de ruimte op het spoor beperkt is, wordt het lastig om nieuwe treinen toe te voegen.

Overigens rijdt ook de Ski Thalys naar Frankrijk in het winterseizoen 2021-2022 weer vaker dan in 2021.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport‘.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.