Shadow

Alpen Express in 2021 – 2022 weer naar Oostenrijk

U wilt naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Dan kunt u in de winter van 2021-2022 op 4 vrijdagen met de trein naar Oostenrijk. U kunt nog wel met de ÖBB Nightjet en de ICE elke dag rechtstreeks vanuit Nederland naar de wintersport in Oostenrijk of Zuid-Duitsland.

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2021.

Op wintersport met de Alpenexpres
De Alpen Expres werd vroeger met 1 s aan het eind geschreven. Sinds 2016 wordt de Alpen Express (met dubbel s) uitgevoerd door Railexperts en BahnTouristikExpress

Met de auto, de pendelbus, het vliegtuig of de trein op wintersport? De trein is waarschijnlijk een van de comfortabelste manieren om naar de wintersport in Oostenrijk te reizen. Wie op wintersport met de trein gaat, heeft geen last van files, gladheid, dichtgesneeuwde bergpassen, gedoe met winterbanden en sneeuwkettingen. Op wintersport met de trein heeft ook het voordeel dat u ’s nachts kunt slapen en uitgerust op uw wintersportbestemming aankomt. Bovendien kunt u in de trein lekker de benen strekken.

Dienstregeling Alpen Express in 2022

De dienstregeling van de Alpen Express is in 2022 wat ruimer dan in 2021. Je kunt nu op de vrijdagavonden 11, 18, 25 februari en 4 maart vertrekken. De terugreis is op zaterdagavond 12, 19, 26 februari februari en 5 maart, zodat iedereen weer zondagochtend in Nederland aan komt. De heenrijs van 25 februari en de terugreis van 5 maart zijn op het moment van schrijven al uitverkocht.

Overigens rijdt ook de Ski Thalys naar Frankrijk in het winterseizoen 2021-2022 weer vaker dan in 2021.

Tarieven Alpen Express winter 2021-2022

Treintickets voor de Alpen Express zijn verkrijgbaar vanaf 70 euro voor enkele reis voor een volwassene en 60 euro voor een kind. Je kunt ook een hele coupé huren met een groep vrienden of familie.

Vergelijk de prijzen met treintickets voor de OBB Nightjet en de ICE die overdag rijdt.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport‘.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram. Reageren kan onderaan dit artikel.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.