Op wintersport met de trein? De Alpenexpres!

Op wintersport met de Alpenexpres

U wilt naar Oostenrijk op wintersport met de trein? Dan kunt u in de winter van 2015 – 2016 niet meer met de Alpenexpress. Die trein is opgeheven. U kunt nog wel met de City Night Line en de ICE naar de wintersport.

Met de auto, de pendelbus, het vliegtuig of de trein op wintersport? De trein is waarschijnlijk een van de comfortabelste manieren om naar de wintersport in Oostenrijk te reizen. Wie op wintersport met de trein gaat, heeft geen last van files, gladheid, dichtgesneeuwde bergpassen, gedoe met winterbanden en sneeuwkettingen. Op wintersport met de trein heeft ook het voordeel dat u ’s nachts lekker kunt slapen en uitgerust op uw wintersportbestemming aankomt. Bovendien kunt u in de trein lekker de benen strekken. Vanwege de rust is er in de winter van 2014-2015 geen barrijtuig meer. Wel kunt u drankjes en snacks kopen bij de treinstewards. En op wintersport met de trein is ook nog heel gezellig als u met vrienden reist. Daarnaast kunt u in de trein lekker flirten met andere wintersporters.

Tarieven Alpenexpres winter 2014-2015

Er rijden in het skiseizoen 2014-2015 verschillende soorten treinen naar de wintersport in Oostenrijk. Een daarvan is de Alpenexpres. Deze trein rijdt tussen 19 december 2014 en 20 maart 2015 naar een groot aantal bestemmingen in Oostenrijk, al dan niet met een transfer naar uw eindbestemming. Op de terugreis vertrekt de Alpenexpres op zaterdag tussen 19.00 en 21.00 uur uit Oostenrijk en u komt zondagochtend weer in Nederland. Tijdens drukke periodes als de kerstvakantie en de krokusvakantie wordt extra capaciteit ingezet.

Er is al een retourtje met de Alpenexpres vanaf 125,- euro.

De Alpenexpres verzorgt in de winter van 2014-2015 in januari en maart een paar keer een weekend skien in Kirchberg. U vertrekt op vrijdagavond uit Nederland en komt zaterdag rond 9.00 uur in Kirchberg aan. U vertrekt zaterdagavond om 20.00 uur en bent zondagochtend weer in Nederland.

Alpenexpres: comfort in de trein naar de wintersport

De Alpenexpres is wat luxer dan bijvoorbeeld de Skitrein. Bij de Alpenexpres kunt u kiezen of u een coupé voor vier of zes personen reserveert, maar u kunt ook een privé-coupé boeken. Wie echt comfortabel met de trein naar de wintersport wil, boekt voor de Alpenexpres een slaapcomfortcoupé. Zo’n coupé is voor twee of drie personen en heeft een eigen wastafel, een leeslampje en bedden met een dekbed in plaats van een deken. ’s Ochtends krijgt u een heerlijk ontbijt.

Op wintersport met de trein: opstapplaatsen Alpenexpres

De Alpenexpres stopt op slechts vier plaatsen in Nederland. U kunt opstappen op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch en Venlo.

Dit artikel maakt deel uit van de special ‘Vervoer naar de wintersport‘.

Deel dit met je vrienden!

Tags:

Deel jouw tips en ervaringen met andere wintersporters!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.